Dert çok, içimi dökmek istedim

selen8754

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
27 Ocak 2015
131
63
98
35 yaşındayım ve iyi bir eğitim aldım. eğitim olarak okumayı, gelişmeyi sevdiğim için gelebildiğim yere kadar geldim. gel gör ki, hayat bana hiç istediklerimi vermedi. Bir anda hayatım alt üst oldu. eğitimimim karşılığını alamadım. mecburi ailemin yanında ailemle yaşıyorum. sın 5 yılım borç ödemekle geçiyor. İşimde mutsuzum, kazancımdan mutsuzum, hayatımdan mutsuzum, kısacası çok mutsuzum. evlenmedim de, herkesin hayatında olan ne koca ne de çocuk... onlar bile yok. o kadar kaybetmiş o kadar başarısızım ki... kendime dair ümidim yok zaten bir ışık da yok ve sanırım psikolojik olarak nasıl şartlamışsam artık kendimi, herhangi birşeyde başarılı olabileceğime dair inancım da yok. Bu yüzden yeni adımlar atamıyorum. mutsuz, yalnız ve ezik birisi olarak veda edeceğim bu hayata. Hayatın benden aldığı çok şey var. Kocaman bir hayat çalındı ellerimden

ne okudunuz ve neden aılenızın yanına gıttınız
5 yıldır ne borcu oduyorsunuz
hayatınızı sızden kım caldı kımın haksızlıgına ugradınız bunlarıda anlatırsanız guzel guzel dertlesırız dıye dusunuyorum :)

Önünüzde bu yaşadığınız süreden daha uzun bir ömür var bu umutsuzluk neden
En kolay çözülecek yerden başlayıp tüm sorunlarınızı çözmeye hemen başlamalı geçmiş için üzülmeyi bırakmalısınız

Yalnız değilsiniz... 33 yaş ve bomboş bir hayat. Neye elimi atsam elimde kaldı. Şu duvar benim desem yıkılır öyle diyeyim.
Ne kariyer yapabildim, ne evlilik. Üstelik aptal yada çirkin değilim... Bakan bir daha bakıyor. Şaşırıyorlar evde dört duvar bekçisi oluşuma.
Ve ümidimde artık küçücük, yok gibi... Ben bile zor görüyorum o ışığı.
Uyuyorum bol bol. Tek mutlu anlarım uyuyup bana biçilen bu b.ktan hayatı unuttuğum yani uyuduğum anlar.

hayat size neler sundu, neler yaşadınız bilmiyorum hiçbirini ama siz kendinizi cezalandırıyormuşsunuz hissine kapıldım. öok saçma bir yerden alıntı olacak belki ama benim çok hoşuma gitmişti Atiye dizisindeki "hayatının altının üstünden daha güzel olmadığını nerden biliyorsun" sözü. şu anda daha güzel günler için bir dinleniş halindesinizdir de farketmemişsinizdir belki. Koca ya da çocuk olmamasını bir kayıp olarak görmüyorum ben, çoğu genç yaşta evlenmiş kadının aksine siz evleneceğiniz zaman kendi hayatınızı oluşturmuş olacaksınız. kocanız ve çocuğunuz için kendinizden fedakarlık yapmanız gerekmeyecek ya da onları kendi hayat telaşınız içinde ihmal etmeyeceksiniz. kendinizi lütfen ezik görmeyin, okumak kendini geliştirmek ilerlemek, bunlar bu ülkede her kadının kolaylıkla yapabildiği şeyler değil. kimseye mecbur değilsiniz, kendi borcunuzu kendiniz ödeyebiliyorsunuz bu bile çok büyük bir başarı. ailenizin yanında ailenize mecbur yaşamıyorsunuz. Allah göstermesin onlar olmasa da siz bir şekilde bir yerde yaşayabilirdiniz ama bütün bu zorlukların içinde ailenizle yaşıyor olmanız sizi pek çok masraftan kurtarıyor.
siz kendinizi sevmeyi unutmuşsunuz, kendinizi sevin lütfen. sizi en çok siz yalnız bırakıyor olabilirsiniz. kendinizin yanında olun.
naçizane bir önerimdir kaybettiklerinizi bir kenara bırakıp kazandığınız, başardığınız şeylerin (en ufak başarılar dahil) bir listesini yapın. bunları başarırken neler yapıyordunuz, sizi motive eden şey tam olarak neydi? bunu hatırlamaya çalışın. ve hepsi için kendinizi tebrik edin.
Ben de sizi tebrik ederim başarıyla bitirdiğiniz okullar, kariyerinizde attığınız adımlar ve içinizi dökebilecek öz güvene sahip olduğunuz için.

Bence böyle düşünmek için çok erken sadece bi depresyon sürecinden geçiyorsunuz kendinizi başarısız hissetmeniz çok doğal çünkü artık bunu günümüz öğrencileri hep hissediyor mezun olunca hemen işe atılıp bir şeyler yapamıyoruz anca hiç okuduğun bölümle alakası olmayan istemediğin bir mesleğe adım atabiliyorsun. Yani ben de hemen hemen aynı şeyleri yaşıyorum ama bunun en büyük sorumlusu benim çünkü her ne kadar üniversite hayatım harika geçse de kendimi daha fazla geliştirebilirdim mesela ben havacılık yönetimi mezunuyum dil bilmek zorundayım bunun için gece gündüz çalışmam gerek kpss misali yok bir türlü ders çalışmaya alışkın olmadığım için yapamıyorum ama istiyorum da bu yüzden benim fazla çabalamamla ilgili gelen bi sonuç bu tabi kurslara gittim ama hiçbir katkısı olmadığı gibi ingilizcemi daha da kötüleştirdi. Özgüven eksikliği geliyor tabi üniversite de öyle mi mecbursun iletişim kurmaya çalışmaya. O yüzden kendine zaman tanı mesela gençlik merkezi kurslarına git oda çok iyi gelir ben işaret dili kursuna gitmiştim çok faydası oldu hem bilgi olarak hem de psikolojik olarak

Esra ezmecinin kitaplarını okuyup uygular mısın instadan bi bak istersen

Dertlerinizi daha açarsanız daha çok yardımcı olabiliriz diye düşünüyorum.
Ancak bahsettiğiniz hissiyat şu veya bu nedenle hepimizin başına geldi/geliyor.
Bunu kimimiz psikolojik destek alarak, kimimiz etrafımızdaki insanlara sınır getirerek, daha çok çalışarak yada bakış açımızı değiştirerek çözdük.

Önce kendinize inanın göreceksiniz herşey değişecek, psikolog yardımı alın şemalarınızda sıkıntı var , geçmiş şemalarınız bugünkü hayatınıza şekil veriyor, acil araştırın ve bu şemaları kafanızdan söküp atın, psikolog yardımı ile bu şemalardan kurtulabilirsiniz... Geçmişteki şemalar konusunu araştırın..

Biraz daha ayrıntılı yazarsanız belki daha yardımcı olacak en azından güzelce dertlesebileceginiz bir konu olabilir. Diğer türlü sanki ülkenin genel olarak içinde bulunduğu durum gibi oluyor çünkü. Belli ki depresif bir süreçten geçiyorsunuz. Bunun için yukarıda bir arkadaşında belirttiği gibi şema ve bilişsel davranışsal terapi çalışan bir profesyonelden yardım almanız çok önemli.

Borç ne borcu , eğitiminiz kariyeriniz ne şu an hangi pozisyonda çalışıyorsunuz, neden aileniz ile yaşamak zorundasınız, daha önce herhangi bir ilişkiniz oldu mu , sosyal ortamda nasılsıniz etrafa nasıl bir enerji yaydığınızı düşünüyorsunuz vs vs biraz daha ayrıntılı istiyor sanki konu :)

Evliler bosanma derdinde bekarlar koca.inan evlilikde bi b..k yok .kimse bazilari haric suan su sartlarda mutlu degil Borclarini bitir biraz enerji meditasyon mu yapsan yada bol bol dua mi etsen kendi enerjini yukseltmeye calis .koca istiyorsan dişil enerjini nasil arttiracaksin onu düşün ve haline şükret sagliklisin calisiyorsun .baktin evlenemiyorsun ilerde evlaklik al belirli yaşa gelince sartlar nedir bilmem olur belki.

İyi eğitim demişsiniz ama bu ülkede artık her bölümde çok mezun enflasyonu var
Kamuda değilseniz ya da yabancı firmada çalışmıyorsanız asgari ücret ya da bir tık üstünü alırsınız net

5 senedir ödediğiniz borç
Ne ve miktarı ne ?
Sizin borcunuz değilse bu konuda aileden destek isteyin

Evlilik için insanlar artık korkuyorlar adım atmak istemiyorlar kimseye
Tanıyıp güvenmek gerek haliyle sosyal ilişkilerinzii geliştirirseniz güveneceğiniz birilerini de bulursunuz.

kyk borcum vardı, faiz geldikçe geldi ödemeye çalılıyorum. ondan sonra da mecbur ihtiyaç kredisi çektim şimdi de onu ödemeye çalışıyorum. bu 10 yıllık süreci yazsam inanın roman olur o kadar ki uzun. ama bildiğim tek bir şey var, birincisi şanssızlık inanılmaz şanssızım üstüme tanımam, diğer ikinci en büyük şanssızlığım olan her şeyin sebebi olan yanlış kişiyi hayatıma sokmam. o kişinin kötü bir insan olması hakkımda iftiralar atması vs vs vs ve benim bi haberdar onu sevmeye devam etmem. şimdi de halim ortada. Gördüm ki kötülük insanın yanına kar kalan bir şey ve mazlumun ahı yerde kalıyor.

Ben uyuyamıyorum da adam akılı acımı çekip depresyona grmeye bile hakkım olmadı. çünkü çalışmak zorundayım

Çok teşekkür ederim. Haklısınız gerçekten kendimi sevmeyi bıraktım, kendimi hiç sevmiyorum hatta. Kendimi cezalandırmayı da severim, hak etmişim diyip duruyorum. Tebrikleriniz için tekrar çok ederim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…