Dert değil ama bazen çok bunaltıyor kv

hayatisiltisi

Kalbiyolojik anne
Kayıtlı Üye
6 Ağustos 2014
961
2.445
358
Gerçekten dert değil, yılda sayılı gün görüşüyoruz zate diye hep alttan alıyorum ama bazen gerçekten de en iyisini kaynar kazana atmalı demeden duramıyorum.

Kayınvalide ve kayın pederle ve benim ailemle ayrı şehirlerdeyiz. Benim annem geliyor 3-5 gün, babam geliyor 2-3 gün kalıp gidiyor (benim anne-baba ayrı, ayrı zamanlarda geliyorlar). Bunlar geliyor en aşağı 2 hafta kalıyorlar. eşim çalışıyor üstüne iş seyahatleri var, 7/24 ben beraberim. Ve yılda 3-4 kere eşimin ailesi geliyor ikişer kere de benim anne-babam. Bu arada eşimin kardeşini falan hiç saymıyorum, arada bir de o gelir kalır haftasonları.

Aynı odada yatmazlar, ikisine ayrı oda, ayrı yatak hazırlanır. Uzun vadeli de kaldıkları için ha bire nevresim, havlu değiştir. ona da okey, sıkıntı değil. Ama mesela bize gelmeden eşimin kardeşinde kalıyorlar, bize valiz valiz çamaşırla geliyorlar, orada vermeye çekinmişler gelirgelmez bize boşalıyor tüm çamaşırlar. yıkanıyor ütüleniyor tarafımdan, benden çekinilmez her iş yaptırılır. o da sorun değil, ne olacak yıkar ütülerim...

Bu arada ben de yıllarca çalıştım şurda 1,5 yıldır evdeyim, çalışmıyor oluşum da batıyor sanırım.

Kv'nin çenesi biraz bol. 20 yıl olmuş emekli olalı, hala iş arkadaşlarının dıdısının dıdısına kadar anlatıyor, milyonuncu kez. Mesela daralıyorum, kaçmak için duşa giriyorum. klozetin üstüne oturup anlatmaya devam ediyor ben yıkanırken :))

Sürekli bir eşimin kardeşinin karısını çekiştirme hali, ama öyle şeylere takıyor ki... Karı koca çalışıyorlar, oğlan parfüm almış karısına, neymiş efendim çok sıkıyormuş, hemen bitiriyormuş. Eve temizlikçi geliyormuş, kız hiç iş yapmıyormuş, zaten yaptığı yemek de yenmiyormuş. kayınvalideme mutfağa sokmuyormuş (ben de sokmamaya çalışıyorum, çünkü kayınvalidemin yaptığı en basiti pilav, kaşıkla bütünleşiyor)

Kv ve kp sürekli bir tartışma halindeler. aynı fikri bile savunuyor olsalar kavga edip küsebiliyorlar ve evde 7/24 bir tartışma ortamı var. çok çok bunaltıyor bu beni...

Anlatacak çok şey var da uzatmayacağım. Şimdi bunlar bendeydi yine. o ara hastalandım ben, bu arada ameliyat vs olmuştum dönem dönem ağrım tutuyor. Bunlar da yine birşey için bağrınıyorlar birbirlerine. kafam kaldırmadı daha fazla, dedim böyle böyle ağrım var, zaten hastayım ben biraz uzanıyorum.

Gittiler falan kaç gündür konuşmuyorduk, aradım napıyosun anne diye. şimdi bana bozuk atıyor hala... Gelmişler beni çok yorup hasta etmişler de yatmışım... Bozuk bozuk kendince laf sokuyor bana

2 hafta kaldınız, ne surat astım, ne laf söyledim, ben ayrı gezdirdim, eşimle akşam ayrı yemeklere içmeklere götürdük ( eşimin abisinin karısı hiç evden çıkarmıyor diye de şikayet ediyorlar). yediğiniz önünüzde yemediğiniz arkanızda. Gece saat 3'te kayınnpeder uyanıyor diye çayına kadar kalkıp yaptım o saate. şimdi ben bu tribbi hakediyor muyum?

Şuan gerçekten çok kızdım, daha da arayıp sorasım gelmiyor...

Ohh anlattım rahatladım ...

Duş alırken klozette oturup seni mi bekliyor ?? Anlamadığım bir şey daha, neden gecenin 3 ünde kp re çay hazırlıyorsunuz ?? Boş ver hiç arama sorma iyi olmuş kusmeleri..

Ben bir kendi evimde bir de annemlerde rahat ederim. O yüzden böyle başkasının evine gelip(oğlunun bile olsa) oturup kalanlara sinir olurum. Yada gelsin ama yapışmasın. Çıksın gezsin. Karı koca çarşıya pazara gitsin. Ev sahibi bir nefes alsın. Bir de şunu farkettim böyle iki de bir gelip kalanlar kendileri Zaman'ında hiç kv, kp ağırlamamış oluyorlar.

Ay hakettiğinden değilde insallah biz öyle olmayız düşünceli insanlıktan anlayan yaşlılar oluruz ama bazı yaşlılar gerçekten kendilerini şaşırıyor ve çekilmez davranıyolar. Herşeyi bi yana bırak sen duştayken bile onun dert anlatmasını dinlemek zorunda değilsin.Sırf bunun için bile insan olumsuz bişey derken utanır. Ölçer tartar. Bu kadar boş şeylere takılmayın o yüzden.Boş derken kaynananızın tripleri lafları çok boş, yav he he diyin geçin. Oralı olmayın yani triplerine. Bi kendilerine gelsin bu insanlar çok sıkıldım bunların varlıklarını öğrendikçe yaşananları duydukça.Öf yani.

Duş alırken klozette oturup seni mi bekliyor ?? Anlamadığım bir şey daha, neden gecenin 3 ünde kp re çay hazırlıyorsunuz ?? Boş ver hiç arama sorma iyi olmuş kusmeleri..

Beklemekle kalsa iyi yine konuşmaya devam ediyor :)

Kp benim akşam sekizde yatar gece de 3 de kalkar. ben de geç yatıyorum, daha doğrusu o kalkınca çayını koyup direk yatıyorum :)

Ay hakettiğinden değilde insallah biz öyle olmayız düşünceli insanlıktan anlayan yaşlılar oluruz ama bazı yaşlılar gerçekten kendilerini şaşırıyor ve çekilmez davranıyolar. Herşeyi bi yana bırak sen duştayken bile onun dert anlatmasını dinlemek zorunda değilsin.Sırf bunun için bile insan olumsuz bişey derken utanır. Ölçer tartar. Bu kadar boş şeylere takılmayın o yüzden.Boş derken kaynananızın tripleri lafları çok boş, yav he he diyin geçin. Oralı olmayın yani triplerine. Bi kendilerine gelsin bu insanlar çok sıkıldım bunların varlıklarını öğrendikçe yaşananları duydukça.Öf yani.

İnşallah yaşlılığımız böyle olmaz deyip duruyorum bende, ama olmayız herhalde...

Yok siz duş alırken klozet üstüne oturması geyik muhabbeti yapması istemsiz güldüm sesli ya kusura bakmayın:KK48:

O nasıl birşey ya ! odalar yetmemiş banyolara kadar ulaşmış sohpet.

Yok siz duş alırken klozet üstüne oturması geyik muhabbeti yapması istemsiz güldüm sesli ya kusura bakmayın:KK48:

O nasıl birşey ya ! odalar yetmemiş banyolara kadar ulaşmış sohpet.

Arada ne dedin anlamadım diye duşakabini bile açabiliyor, o zaman bak bağrınıyorum anne bi çık geliyorum diye :)

Beklemekle kalsa iyi yine konuşmaya devam ediyor :)

Kp benim akşam sekizde yatar gece de 3 de kalkar. ben de geç yatıyorum, daha doğrusu o kalkınca çayını koyup direk yatıyorum :)
Hayret birşey, orada boş boş konusacagina gel de sırtıma kese at deseniz ya ! Iyi sabirlisiniz valla eşiniz ne diyor bu duruma ? Tahmin edeyim kırk yılda bir geliyor yaşlı insanlar idare et diyordur..

Hayret birşey, orada boş boş konusacagina gel de sırtıma kese at deseniz ya ! Iyi sabirlisiniz valla eşiniz ne diyor bu duruma ? Tahmin edeyim kırk yılda bir geliyor yaşlı insanlar idare et diyordur..

Eşimin yanında yapmadıkları için eşim sanırım abarttığımı düşünüyor :) o yüzden idare etmesi bana düşüyor

Back
X