Anneme kırılmakta haksız mıyım?

Siz ortanca kardeşinize parası ile ilgili yorumda bulunursanız kıskanç ve haset damgası yersiniz. Boşverin her koyun kendi bacağından asılır. Çıkar ilişkisi dönmüş durmuş.
Sizde nasıl olsa evlenmiş barklanmışsınız, eviniz yolunuz ayrı artık. Koyun mesafeyi bana dokunmayan bin yaşasın deyip geçin.
Annenizle ilgili birşey demeyeceğim ayıbı boyundan büyük çünkü.
Ben onun harcamalarıyla ilgili hiç bir zaman yorumda bulunmadım bir iki kez kendisine dedim biriktir paranı altın yap kenara at filan demişimdir.
Şuan aldıklarına vs bişe demedim.
Ben şuan kendim zor bi dönemden geçiyorum hiç bi destek görmüyorum ona kırılıyorum

Ben onun harcamalarıyla ilgili hiç bir zaman yorumda bulunmadım bir iki kez kendisine dedim biriktir paranı altın yap kenara at filan demişimdir.
Şuan aldıklarına vs bişe demedim.
Ben şuan kendim zor bi dönemden geçiyorum hiç bi destek görmüyorum ona kırılıyorum
Çok haklısınız kırılmakta. Şu yaşadığınızı kim yaşasa içerler. Hatta yaşama ihtimalini düşününce bile içerler.
Belli ki aralarında anlaşma var sen düğün borçlarını hallet bizde sana şunları veririz gibi.
Bunları düşünmek sizi üzmekten başka birşey yapmaz. Hayat zaten yeterince zor birde kök ailenizi kendinize yük yapmayın. Salın gitsin

Günün sonunda en az düşünülen sizsiniz.
Ortancanıza bir şekilde telafi etmeye çalışacaklar. Size haksızlık ediyorlar.

Anneniz aslında küçüğünüzü de sevmiyor onu kesin söyleyeyim. Ona ilgisi de yine kendisinden ötürü. Öyle insanlar kolay kolay kimseyi sevmezler.

Hala o ortamda olmadığınız için daha şanslısınız. Kök ailenizi yarı ölü kabul edin. Anneniz duygusal ihtiyaçlarınızı karşılayacak biri değil malesef.

Günün sonunda en az düşünülen sizsiniz.
Ortancanıza bir şekilde telafi etmeye çalışacaklar. Size haksızlık ediyorlar.

Anneniz aslında küçüğünüzü de sevmiyor onu kesin söyleyeyim. Ona ilgisi de yine kendisinden ötürü. Öyle insanlar kolay kolay kimseyi sevmezler.

Hala o ortamda olmadığınız için daha şanslısınız. Kök ailenizi yarı ölü kabul edin. Anneniz duygusal ihtiyaçlarınızı karşılayacak biri değil malesef.
Öyle herkesin bi şekilde gönlü yapılıyor bana gelince herşeyi kendim halletmek zorundayım çok yoruldum artık bu durumdan

Annen berbat ötesi bir insan. Kardeşinin düğününe git bir daha da görüşme. Diğer kardeşini de al karşına konuş, dön kendi hayatına bak çürüyeceksin de. Sorumluluğu üzerinden at vicdani olarak. Artık gerisi de onun tercihi.

Onu uyarıyoruz ama laftan anlamıyor malesef annem onu bi şekilde dediğini yaptırıyor oda aşırı merhametli ve enayı malesef herkese herşeyi yapmaya çalışıyo dışarı karşı da öyle hep arkadaşlarının hesaplarını filan öder uyarırım dinlemez.
Ama ben kendisinden şu zamana kadar bi çöp almamışımdır kullanmam kardeşimi.
İçime sindiremem bunu yapmayı ama yapılıyo malesef.
Kıza da sen evlenemezsin yapamazsın edemezsin bu evin babası sensin bu evde erkek sensin gibi laflarla beynini dolduruyorlar işte napsak faydasız
Yok artık. hani burda konuşarda okuyoruz ya eşleri ailelerinin her şeyini karşılayan baba figürü olmuş. Kardeşinizde öyle olmuş. Zaten ailenizden elini ayağını çekmeyi öğrenmeden evlenmesin ki evliliği de ziyan olur yazık. Ama işte o ailenin yanından ayrılmadan da gerçekleri görebileceğini sanmıyorum. Şamaroğlanı gibi olmuş resmen. Biliyorum üzülürsünüz kardeşiniz anneniz aileniz sonuçta ama sizin yapacak bişeyiniz yok pek yani aslında biraz bencillik etmeniz lazım bu konuda

Öyle herkesin bi şekilde gönlü yapılıyor bana gelince herşeyi kendim halletmek zorundayım çok yoruldum artık bu durumdan

Çokta haklısınız. Ve bununla beraber annenizi var kabul ettiğiniz müddetçe eksikliğini hissetmeye ve düşünmeye de devam edeceksiniz. Bu çok yıpratıcı, çok örseleyen bir durum.
Bir şekilde yoksaymak durumundasınız. Kendiniz, ve umarım gelecekte sahip olacağınız evladınız için en huzurlu seçenek bu.

Allah sağlıklı bir evlat versin size. Hayatınızın ekseni değişsin. Çekirdek ailenizle çok huzurlu, mutlu, keyifli olursunuz umarım.

Yok bizim buralarda borç sistemi gibi takı olayı onlar götürdü onlar aldı yada gelenleri ödücekler vs biraz farklı bizde.
Tabi isteğe bağlı çocuğuna veren aileler de var tabi.
Bizimkiler para derdine düştükleri için.
Evet bi kere gereksiz takılıyorsunuz kadının her dediğini yapmayın almak zorunda değilsiniz olduğu kadar olsun filan dedm kıyametler koptu annem bana Allah sana çocuk yüzü göstermicek filan dedi
Şu lafı eden anneden fazla bişey bekleyip kendini üzme ne yaparlarsa yapsınlar

Geçen hafta en küçük kız kardeşim evlendi bir büyüğü bekar ben en büyükleriyim 3 kız kardeşiz.
Annem,küçük kardeşim sevgili bulduğundan bu yana hayatını onun evliliğine adadı kardeşim çalışmıyor bu arada öğrenciydi.
Bekar olan kız kardeşimin maaşı vs tüm gelirler ona harcandı harcanmaya devam ediyor öyle incik cincik detaylara kadar alındı ki anlatmam mümkün değil.
Aynı annem ben evlenirken hiç oralı olmadı çalışıyordum kendi paramla neye yeterse dizdim çeyizi doğru düzgün nerdeyse hiç para harcamadılar.
Annem çalışıyordu işi filan bıraktı evlenen kardeşimle çarşı çarşı geziyorlar kızın kvsiyle sidik yarıştırmak için alışveriş derdindeler dünya borç yapıldı ve bunları diğer çalışan kardeşim ödüyor kız yıllardır çalışıyo kenarda bi lirası yok herkes kendi havasında.
Bense 2 yıldır çocuk sahibi olamıyorum annem kesinlikle benimle ilgilenmiyor sormuyor bile 2 kez aşılama yaptırdım hiç oralı bile olmadılar dünyadaki tek derdi evlenen kızının kıyafeti giyimi evi şuyu buyu ve ben inanılmaz gıcık kapıyorum.
Resmen onun için bizi harcadı kadın.
Dün toplu bi yemeğe davet edildik 2 gündür çarşıda gezip kardeşime elbise peşine düşmüşler öteki kardeşim de garibim fabrikadan eve gelmiyor borç ödeyecek diye.
Acayip kuruluyorum hiç böyle duygularım yokken gözüme batıyo herşey ve kendimi dışlanmış hissediyorum bu ilginin 1 zerresini bile ne evlenirken nede şu süreçte görmedim mesafeliyiz de zaten son zamanlarda ben mi yanlış düşünüyorum
Ve daha bi kaç ay önceki bi tartışmamızda Allah sana çocuk yüzü göstermicek bu gidişle demişti düğüne kadar 3 ay görüşmedim bayramda vs düğünde mecbur görüştük hala soğuğuz ve hiç kendini düzeltmeye çalışmıyor
ay yazik ya kizcagiz bunca deyi oduyor ama sira ona gelince o kucuk kardes yardim etmicek bence

ay yazik ya kizcagiz bunca deyi oduyor ama sira ona gelince o kucuk kardes yardim etmicek bence
Tabi ki etmicek zaten evi yolu ayrıldı kendi istese bile kocası ettirir mi.
İşleri güçleri annemle çarşıda gezip elbise bulup kombin yapmak bu hafta düğünden sonra her ailede yemek yendi bi gün bizde bi gün çocuğun ailesinde ona bile gitmişler iki tane elbisesinden çantasına düzmüş gelmiş annem kızını bizimde halimizi gör hep garibanız bana geldi mi bi çorap alsın parasını ister zsten parasını yedikleri kardeşimde gece 12 de vardiyadan geldi yemek filan gördüğü yok çocuğun.
Ayrımcılık yapıyor ve farkında

Şu lafı eden anneden fazla bişey bekleyip kendini üzme ne yaparlarsa yapsınlar
İnsan tamamen hayatından çıkartsa takılmayacak.
Eşimde zaten kim naparsa yapsın kimseye tık diyemez sağolsun kendi ailesine de o takmıyormuş hiç bişeyi bana da Aran bozuk ailenle tavır yapıyorsun diye eleştiri getiriyo Sebebini anlatsam da haklısın ama olsun diyo.
Ben evlenmeden önce içime sinmeyen hiç bişeyi yapmazdım arkdaş vs bi yanlışı görsem hayatımdan sesssizce insan çıkarırdım evlendim hiç bişeye kendi başıma karar veremiyorum.
Birine bi tepki koyacaksam önce evdekini ikna etmem gerekiyo bu tarz şeylerde sürekli Polyana olmamı bekliyo

Çokta haklısınız. Ve bununla beraber annenizi var kabul ettiğiniz müddetçe eksikliğini hissetmeye ve düşünmeye de devam edeceksiniz. Bu çok yıpratıcı, çok örseleyen bir durum.
Bir şekilde yoksaymak durumundasınız. Kendiniz, ve umarım gelecekte sahip olacağınız evladınız için en huzurlu seçenek bu.

Allah sağlıklı bir evlat versin size. Hayatınızın ekseni değişsin. Çekirdek ailenizle çok huzurlu, mutlu, keyifli olursunuz umarım.
Güzel dilekleriniz için teşekkür ederim.
İnşallah bu huzursuzluk kaygı dolu çaresiz günlerim en kısa zamanda son bulur.
Ben aslında insanları yoksayabiliyorum mesafe koyabiliyorum aileden bile olsa.
Ama herkese karşı Polyana olmamı isteyen bi eşim var kime nasıl davranacağıma kadar karışıyo kime kızsam küssem önce onu ikna etmem gerekiyo haklı olduğuma haklı bi tepki verdiğime.
Her defasında başkalarıyla sürekli arama grip beni de kötü duruma sokuyo.
Kavgalar ediyoruz diyorum bu yaşıma sen getirmedin birine mesafe koyuyorsam bi bildiğim vardır diye ama değişen bişey yok.
Şu zamana kadar gayet özgüvenli sevilen biriyken sayesinde bugünlere geldim.
Çocuk konusu zaten aşırı yıpratıcı eşimin bu tavırları ayrı yıpratıcı sürekli haklı olsan bile tepki koyamazsın modunda

Yok artık. hani burda konuşarda okuyoruz ya eşleri ailelerinin her şeyini karşılayan baba figürü olmuş. Kardeşinizde öyle olmuş. Zaten ailenizden elini ayağını çekmeyi öğrenmeden evlenmesin ki evliliği de ziyan olur yazık. Ama işte o ailenin yanından ayrılmadan da gerçekleri görebileceğini sanmıyorum. Şamaroğlanı gibi olmuş resmen. Biliyorum üzülürsünüz kardeşiniz anneniz aileniz sonuçta ama sizin yapacak bişeyiniz yok pek yani aslında biraz bencillik etmeniz lazım bu konuda
Ben zaten kendi halimdeyim onları kendi evliliğime dahil etmiyorum.
Bizimkine eşimin ailesi dahil oluyo :)
Uzun bi süredir de bazı ayrımcılıklar gözümün içine sokulduktan sonra nerdeyse hiç arayıp sormuyorum Onlar eşimi arayıp ne söyleyeceklerse söylüyorlar.
Kardeşiminde inşallah Allah çok iyi birisini karşısına çıkarır da oda kendi yuvasını kurar bir an önce kurtulur bu milletin kahrını çekmekten

Annen berbat ötesi bir insan. Kardeşinin düğününe git bir daha da görüşme. Diğer kardeşini de al karşına konuş, dön kendi hayatına bak çürüyeceksin de. Sorumluluğu üzerinden at vicdani olarak. Artık gerisi de onun tercihi.
Annem hayatını şuan tek bi çocuğuna adadı malesef.
Ben zsten yalnızlığın dibindeym kendi dertlerime çare arıyorum ben ona mesafe koydum diye söylediği kötü sözler için özür de dilemedi işine geldi açıkçası oda bana p şekilde davranıyor.
Öteki kardeşim de bunların harcamalarıyla başı dertte.
Allah inşallah bize güzel mutluluklar verir de başka bi taraftan ödülllendiriliriz

Tabi ki etmicek zaten evi yolu ayrıldı kendi istese bile kocası ettirir mi.
İşleri güçleri annemle çarşıda gezip elbise bulup kombin yapmak bu hafta düğünden sonra her ailede yemek yendi bi gün bizde bi gün çocuğun ailesinde ona bile gitmişler iki tane elbisesinden çantasına düzmüş gelmiş annem kızını bizimde halimizi gör hep garibanız bana geldi mi bi çorap alsın parasını ister zsten parasını yedikleri kardeşimde gece 12 de vardiyadan geldi yemek filan gördüğü yok çocuğun.
Ayrımcılık yapıyor ve farkında
o çalışan kardeşinin buna bi dur demesi gerekiyor sırtından geçindikleri yeter

Yok değil.
Tamamen annemin şeyliği.
Üstünlük taslıcam sidik yarıştıracam diye çocuğun annesiyle rekabete girmesi sonucu bu durumlar oldu.
Mıymıntı kardeşimin de işine geldi çok bu durum.
Ben evlenirken kayınvalidem sessizdi oda hiç maddi manevi destek olmadı oralı olmadı annemde öyle.
Kendi kendimize aldık ettik düğünümüzü yaptık bizde o yüzdem bu durumlar yaşanmadı.
Şimdi mesela bişe görüp beğensem aaa bende isttğrum böyle alayım bende filan desem annemin morali bozuluyor suratı asılıyo direkt
nede yüzü düşüyor onu anlamadım
almayın diye mi neden yani

en ufak kardeşiniz çok ters yakıp yıkan kaba tabirle öyle biri mi anneniz korkudan da yapıyor gibi

ortanca ya üzüldüm ama sizin de yapabileceğiniz bişey yok onun için

Yok bizden zengin değiller eşitizdir.
Buldu işte bu çocuğu annemde kayınvalidesiyle kanka oldu başta sonrasında da sdk yarıştırmaya döndü o kadın herşeyi çok biliyor ediyor tavırlarında olduğu için bunlarda geri kalmayalım diye.
Ortada benlik bişey var çünkü bende çok yalnız bırakıldım evlenirken vs her sorunumda hala da aynı.
Kardeşime de misyonlar yüklüyorlar sen bu evin babası gibisin bilmem ne abuk sabuk oda iyice fedakar oldu annem onu iyice parmağında oynatıyor 10 yıldır çalışıyor kız evini döşetti herşeyi aldırdı yenilettirdi zaten koltuk takımı ala ala değiştire değiştire yoruluyorlar şimdi bu evlendi bunun evini düzdürdü en son 150 binlik borcu olmuştı kardeşimin.
Çeyizne aldıkları hariç.
Bişey denmiyor benim sözümü dinlemez uyarırsın tamam der iki gün sonra aynı
Ortanca kardeş kendi uyanmazsa hiç bir sey yapamazsın.
Annen kendine kurban seçmiş kardeşini senide uyandirmaya çalıştığın icin dusman bellemiş

o borcu sakın kardeşiniz ödemesin gözünü açsın net söylüyorum alıştırmasın alıştırırsa böyle gider en tehlikeli insan türü böyle parazit insan türüdür

Ona da babam maddi olarak daha çok mal ev vs verecek paralarını harcadığı için.
Ve şöyle bi durumda var benim düğünümdeki takıları annem babam paylaştı bana hiç vermediler ,annem babam ayrı bu arada.
Annem kendine düşen 50 tane çeyreği o kardeşime verdi annemin evini vs düzdürdüğü için yine benlik bişey yoktu.
Yani o çalışan kardeşimin bana bir lirası geçmedi.
Annemin evine mobilya filan düzdü onuda benim düğünümdeki takıları annem alıp ona verdi gene onları da beraber harcamışlardır ben maddi olarak hiç bişeyde yokum
O zaman ortanca kardeş o yüzden sorun etmiyor.Nasil olsa ceyrekleri aldim diye
Alan memnun satan memmun siz uzak durun ailenizden

Back
X