dert değil ama bi yorum yapın lütfen arkadaşlar

peki kızlar herkesin yazısını okudum garip ama benim başıma gelen olay gibi tuhaf bişey olamazmı
bende bi halayım 3 yıl önce abimin oğluna ilk doğum gününde künye aldım tanıdık bi kuyuncu değildi 14 ayar diye aldım 5 gram dedi bide işçilik var dedi ben aldım tan bir yıl çocuğun kolunda kaldı sonra kırıldı yengem bunu verip daha kalın bişey alalımmı dedi tamam dedim evimize yakın bi kuyumcuya gitik bize bu 8 ayar para tutmaz hatıra diye saklayın bence dedi öyle utandım ki kaç gram diye sordum 4 gram dedi aldığım yere götürdük adam bunu size ben satmadım dedi ve sizi tanırdım ben ilk kez görüyorum dedi ve o künye hala duruyo allahtan abim ve yengem benden hiç şüphelenmediler inanın insanlar artık çok tuhaf benim düğünümde 4 tane sahte çeyrek altın takılmıştı ve eminim bunu hiçbir tanıdığımız bilerek yapmaz

canım bi ihtimal oabilir diyemeyeceğim görümcemi 4 seneden fazla tanıyorum yapısı böyle onun için önemli olan ucuz olması iyi bişi olması değil sana yakında olan bişeyi anlatıyım tatile gidecekler ni...sun marka güneş kremi aldım ben oğluma ayrı kendimize ayrı ikisi 40tl falan tuttu eşi sordu kaç faktör ne kadara aldınız diye söyledim bende eşi bizde alalım bari dedi görümcemde ay ne gerek var çok pahalı ucuz bişi alalım dedi ve kendisi aşırı beyaz tenli sırtında çok fazla güneş yanığı izleri var yani sağlık konusunda bile böyle ki diğer konuları anlatmayayım

peki kızlar herkesin yazısını okudum garip ama benim başıma gelen olay gibi tuhaf bişey olamazmı
bende bi halayım 3 yıl önce abimin oğluna ilk doğum gününde künye aldım tanıdık bi kuyuncu değildi 14 ayar diye aldım 5 gram dedi bide işçilik var dedi ben aldım tan bir yıl çocuğun kolunda kaldı sonra kırıldı yengem bunu verip daha kalın bişey alalımmı dedi tamam dedim evimize yakın bi kuyumcuya gitik bize bu 8 ayar para tutmaz hatıra diye saklayın bence dedi öyle utandım ki kaç gram diye sordum 4 gram dedi aldığım yere götürdük adam bunu size ben satmadım dedi ve sizi tanırdım ben ilk kez görüyorum dedi ve o künye hala duruyo allahtan abim ve yengem benden hiç şüphelenmediler inanın insanlar artık çok tuhaf benim düğünümde 4 tane sahte çeyrek altın takılmıştı ve eminim bunu hiçbir tanıdığımız bilerek yapmaz

canım senin durumun farklıbenim kızkardeşim çok uyanıktır kırk kuyumcu dolaşır birşey alıcaksa ben arkadaşın görümcesinin art niyetli olduğunu düşünüyorum açıkçası
birşey alamıycaksan canım dersin hediyesini sonra takıcam şimdilik bir kıyafet alır götürürsünzor değil utanmıyorlar hiç hemde
benim ailt komşum okadar durumları iyiki bizim bebeğe ikibuçuk liraya şapka almış on yıllık komşum ben utanırım vermeye

canım senin durumun farklıbenim kızkardeşim çok uyanıktır kırk kuyumcu dolaşır birşey alıcaksa ben arkadaşın görümcesinin art niyetli olduğunu düşünüyorum açıkçası
birşey alamıycaksan canım dersin hediyesini sonra takıcam şimdilik bir kıyafet alır götürürsünzor değil utanmıyorlar hiç hemde
benim ailt komşum okadar durumları iyiki bizim bebeğe ikibuçuk liraya şapka almış on yıllık komşum ben utanırım vermeye

ewet bencede arkadaşı tenzih ediyorum ama art niyetli insanlar var geçen sene gümüş bi tek taş alcaktı kendine fiyatı ya 5tl yada 7,5tl tam hatırlamıyorum adam son kaldığı için ucuza satıyomuş neyse başka ucuz bulabilirmiyizki diye koca alışveriş merkezini talan ettik ya en sonunda onu aldık yani kendine bunu yapan bizim için neler yapmaz(kötü anlamda) en ucuz künyeyi bulabilmek için 2 gün gezmiştir kuyumcuları eminim sempatiksalakcinni

ayy 8 ayar altınmı varmış valla yeni duyuorum bende oğluma künye alıcaktım bu haftasonu dikkatli olimde gerçi tanıdık kuyumcu ama neolur ne olmaz yaptığıda kötü bişimiş görümcenin birde böböürlenmiştir künye aldım die

8 ayar altın neymiş ilk defa duydum ....
insan cimri olurda bu kadarmı olur yaw ...

var bu tarz insanlar işte..en yakınına bile kıyıpda bişey alamaz..yapısı böyledir çünkü iyi bi şey alsa canı gider verdiği paraya..takma bence hiç.haklısın tabi ama yapısı bu değişmez..

ya neden bunları sorun ediyorsunuz anlamıyorum
kızmayın ama ben onun cocuguna sunu yaptim o yapmadi demek ne kadar abes
baskasinin getirdigi hediyenin maddi degeri onemli mi bu kadar, dusunmus almis ne olursa olsun
yani baska ugrasacak derdiniz yok mu ki bunu dert edindiniz kendinize
cimri veya degil sizin onun hediyesine ihtiyaciniz mi var ki

yok bizimki seviyo ama sadece seviyo eşim evlenmeden önce görümcemin kızına hep bişi alır gidermiş ve bizde şimdi gücümüz yettiğince almaya çalışıyoruz ama benim oğluma henüz bişey görmedim (künye dışında) neyse anlattım rahatladım takmıyom artık allaha şükür oğlumun bişeysi eksik değil onun dağ gibi ana babası var biz olduğumuz sürece onu kimseye muhtaç etmeyiz..zamanı gelince ben cevabımı vercem ona...kötükedihüso

ama insanın zoruna gıdıyor dimi..bişey bekledıginden degıl konduramıyor sadece..mesela benım oğlum 8 aylık oldu..eşimin .kuzenlerı var iş güç sahıbı..45 dk aramız var ferıbotla..inan daha gelmedıler bebek görmeye.bıirde kardeş gıbı büyümüşler eşimle hepsi..ve ılk torun benım oğlum..bişey bekledıgımden degıl ama önemsememeleri üzülüyorum yani..
elbette vardır gecerli bir nedenlerı..ama ben olsam ne yapıp eder gıderdım..herkesi kendım gıbı sanırıyorum ve bekledıgımı bulamayınca işte böyle..
kendı kuzenlerım gelmese şaşırmam..ama eşim tarafı cok baglı bırbırıne

ama insanın zoruna gıdıyor dimi..bişey bekledıginden degıl konduramıyor sadece..mesela benım oğlum 8 aylık oldu..eşimin .kuzenlerı var iş güç sahıbı..45 dk aramız var ferıbotla..inan daha gelmedıler bebek görmeye.bıirde kardeş gıbı büyümüşler eşimle hepsi..ve ılk torun benım oğlum..bişey bekledıgımden degıl ama önemsememeleri üzülüyorum yani..
elbette vardır gecerli bir nedenlerı..ama ben olsam ne yapıp eder gıderdım..herkesi kendım gıbı sanırıyorum ve bekledıgımı bulamayınca işte böyle..
kendı kuzenlerım gelmese şaşırmam..ama eşim tarafı cok baglı bırbırıne

oooo 8 aydır gelmemişler sen bekleme hiç onları canım boşver kafanı takma senin yerinde olsam onlarında bir durumu olduğunda gitmezdim

oooo 8 aydır gelmemişler sen bekleme hiç onları canım boşver kafanı takma senin yerinde olsam onlarında bir durumu olduğunda gitmezdim

zaten ümidi kestım artık..bazen tlf.konusurken bebek ne yapıyor ne zaman gelıyorsunuz buraya dıyorlar..onların gelmesı gerekırken..onlar bizi çagırıyor..

vallahi ben olsam gitmem bebeği ben mi göstericem onların gelmesi lazımdı bebeğime değer veriyorsa gelirdi
ben olsam fazla görüşmezdim öle insanlarla

pek görüşmüyorum. eskıden işi gereği eşime işleri cok düşerdi cok ararlardı ama şimdi düşmüyor...

aman boşver şimdi en yakınımız bile böyle oldu ben şimdi bana değer verene veriyorum değer vermeyenede aynı şekilde

ya neden bunları sorun ediyorsunuz anlamıyorum
kızmayın ama ben onun cocuguna sunu yaptim o yapmadi demek ne kadar abes
baskasinin getirdigi hediyenin maddi degeri onemli mi bu kadar, dusunmus almis ne olursa olsun
yani baska ugrasacak derdiniz yok mu ki bunu dert edindiniz kendinize
cimri veya degil sizin onun hediyesine ihtiyaciniz mi var ki

hayır ben onun hiç bişeysine muhtaç değilim zaten çocuğuda ona güvenerek yapmadım sadece altının 8 ayar olması ve söylememesi benimde kuyumcunun karşısında küçük düşmem adam biz satmıyoz değersiz bunlar her kuyumcudada bulamazsın dedi diyebilirdi ki hani şuan durumumuz yok bunu alabildik
benim oğlum 2 aylıkken kızının doğum günü vardı cebimizde 5 kuruş yoktu hediye alamadık bende eşimde şimdi alamadık kusura bakma ama daha sonra alcaz hediyeni dedik ve aldık neyse zaten geçmiş olmuş bitmiş şey kkdaki arkadaşlarım sayesinde unuttum gitti yorumlarınız için teşekkürler:teselli:

Valla şimdi ben böyle altındı takıydı bilmemneydi gibi şeyler hiiiç ama hiç takılam....
Ama bazen insan kendini enayi gibi hissediyor...
Eşimin babası emekli yanlız yaşıyor kendi kirada ama ödediği kiradan daha fazla kira geliri var...
Tek yaşıyor, yemesi içmesini ise görümcemde yapıyor yani çok fazla masrafı yok.... Ama hep parasız hep parasız.... Geçen badana yaptırcam param yok diye laf çarpıtıyor.... Oğulların para versinler de badana yapılsın diye... Neyse 100-200 versin sorun değil...
Ama biz bir bebek bekliyoruz. Eylülde doğum olacak.... Ve eminim ki en fazla bi çeyrek alıp takar... Ki bu adam memleketlileri olan meşhur bir avukat var onun oğlunun düğününe çağırıldı diye 200 euro taktı (neymiş ayıp olurmuş)...
Ona ayıp olur ama bize olmaz.. Ein ğlunun düğününe 200 euro takar ama kendi torununa yok...
Düğünümde taktığı bileziği eşim kendi alıp eline tutuşturdu bunu tak diye....

Buna karlık annemler sana altın takmak istemiyorum kızım oğlana bi cumhuriyet takıcaz da sana ne alalım kolye mi istersin(şu yeni çıkan tuğralıları gösteriyor nerden baksan 3 cumhuriyet eder) yoksa spor taşlı bi set mi alalım diyor... Dedim hiçbiri... Bebeğe ne takacaksanız takın o kadar ben bişey istemiyorum... Onlar hiçbişey yapmazken sen neden para harcıyorsun dedim... Tak etti canıma... O onların ayıbı kızım onlar oğularına verdiği değeri biz sana verdiğimiz değeri gösteriyoruz dedi....
Gene de bişey aldırmıycam anneme...
Çünkü eşim aradaki farkı görmez... Benim babamın durumu yok der çıkar işin içinden.. Oysa ki benim babam da emekli yani arada bir gelir farkı da yok yani.... Onunki çarçur ediyor bizimkiler biriktiriyor tek fark bu... Bir de o oğularını yemeyi seviyor bizimkiler çocuuklarına destek olmayı tercih ediyor....

Ne ailemin ne kocamın ailesinin altınına ihtiyacım yok, ama takılan altın sana ne kadar değer verdiğinin göstergesidir... Sana değer vermiyorsa sen de ona değer vermezsin olur biter...

Valla şimdi ben böyle altındı takıydı bilmemneydi gibi şeyler hiiiç ama hiç takılam....
Ama bazen insan kendini enayi gibi hissediyor...
Eşimin babası emekli yanlız yaşıyor kendi kirada ama ödediği kiradan daha fazla kira geliri var...
Tek yaşıyor, yemesi içmesini ise görümcemde yapıyor yani çok fazla masrafı yok.... Ama hep parasız hep parasız.... Geçen badana yaptırcam param yok diye laf çarpıtıyor.... Oğulların para versinler de badana yapılsın diye... Neyse 100-200 versin sorun değil...
Ama biz bir bebek bekliyoruz. Eylülde doğum olacak.... Ve eminim ki en fazla bi çeyrek alıp takar... Ki bu adam memleketlileri olan meşhur bir avukat var onun oğlunun düğününe çağırıldı diye 200 euro taktı (neymiş ayıp olurmuş)...
Ona ayıp olur ama bize olmaz.. Ein ğlunun düğününe 200 euro takar ama kendi torununa yok...
Düğünümde taktığı bileziği eşim kendi alıp eline tutuşturdu bunu tak diye....

Buna karlık annemler sana altın takmak istemiyorum kızım oğlana bi cumhuriyet takıcaz da sana ne alalım kolye mi istersin(şu yeni çıkan tuğralıları gösteriyor nerden baksan 3 cumhuriyet eder) yoksa spor taşlı bi set mi alalım diyor... Dedim hiçbiri... Bebeğe ne takacaksanız takın o kadar ben bişey istemiyorum... Onlar hiçbişey yapmazken sen neden para harcıyorsun dedim... Tak etti canıma... O onların ayıbı kızım onlar oğularına verdiği değeri biz sana verdiğimiz değeri gösteriyoruz dedi....
Gene de bişey aldırmıycam anneme...
Çünkü eşim aradaki farkı görmez... Benim babamın durumu yok der çıkar işin içinden.. Oysa ki benim babam da emekli yani arada bir gelir farkı da yok yani.... Onunki çarçur ediyor bizimkiler biriktiriyor tek fark bu... Bir de o oğularını yemeyi seviyor bizimkiler çocuuklarına destek olmayı tercih ediyor....

Ne ailemin ne kocamın ailesinin altınına ihtiyacım yok, ama takılan altın sana ne kadar değer verdiğinin göstergesidir... Sana değer vermiyorsa sen de ona değer vermezsin olur biter...

ewet canım derdimiz milletin parası altını değil verdiği değer ben kendimi enayi yerine konmuş hissettim ben olsam ona böyle davranmazdım ama gördük insanların iç yüzünü bizde ona göre davranırız artık

Siz başka künye alıp takınca anlar zaten anlamazdan gelip sorarsa benim künyeyi niye takmadın diye? çocuğun kolunu kesiyordu dersin...

Cimrilik adama 8 ayar altını bile bulduruyor demek ki... Boşverrr sana 8 ayarlık değer verene, ver sende 8 ayarlık değeri olsun bitsin...

ınsanın parası yoksa yoktur.
Zaten o insandan zorla künye alacaksın diye beklenemez.
Daha güzel birşey almak isterdim ama, durumumuzu biliyorsun, diyip, bir çift kıyafet almak bile yeter insana. Hatta hiçbirşeyde almayabilir.
Gerçi durumlarıda kötü değilmiş ya sanırım.
Bu kadar hava yapıp, 8 ayar altın takmanın manası yok.
Yoksa zaten illa birşey takacak diye birşey yok.
Ya da takmak istemiyorsun, cidden takma bari.
Kırılmakta haklısınız.
Yapacak pek birşey yok.

yorumların büyük çoğunluğunu hayretle okudum , yani çok mu önemli...
Evet 8 ayar altın var , ben 4 yıllık evliyim düğünümde ve nişanımda banada takılmıştı.
tüm hediyelik bileziklerimi bozdurup iyi bir şey almak için kuyumcuya gittiğimde öğrendim.
yani 8 ayar altın yeni bir şey değil sadece almadığınız yada size alınmadığı için bilmiyorsunuz.
Hee ben alırmıyım , çok şükür durumum onu almamı gerektirecek kadar kötü değil.
ama bazı arkadaşları esefle kınıyorum , yahu o bunu uygun görmüş almış
bu sizin evladınızın yada sizin değersiz olduğunuz anlamına gelmez neden bu kadar büyütüyorsunuz?
Siz eğer onun çocuğuna bir şey alacaksanız içinizden gelerek almalısınız
yok o bunu aldı bende şunu alayım diye düşünülerek, tabiri caizese fesatlık yapılarak alınan şeyin bir kıymeti yok zaten.
Siz içinizden ne gelirse o yavru için alırsınız , size gelenleride beğenmiyorsanız değiştirir yada saklarsınız ,
beğeniyorsanız kullanırsınız , bence bu kadar büyütülecek bir şey yok , bu tamamen karşınızdaki kişinin
kişiliği ile alakalı , allah yavrunuzu sağlıkla büyütmeyi ve kimseye muhtac etmemeyi nasip etsin.

Back
X