dert degil ama danismak istedim

zeynep_tuana

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
15 Ocak 2010
191
2
96
Almanya
konuyu nereye acacagimi bilemedim.. bu basligi mesgul ediyorsam özür dilerim.

ben seneye yazin evlenecegim. yurtdisinda yasiyorum. mobilya ve gelinlik gibi hazirliklari yapmak icin türkiyeye gitmem gerek. ama bi sorunum var. ben üni okuyorum son senem. ve sadece subatta tatilim var. martta okulum aciliyo tekrar. hazirana kadar tatilim yok.
simdi subatta türkiyeye gitsem kar kis soguk buz yollar falan bizim alisverislerimizi yapmamiza engel olurmu dersiniz?

yoksa mart sonu nisan gibi mi gideyim. o zamanda subatta bir ay bos bos evde oturcam. nisandada üst üste gelcek derslerimden kalcam. sinavlara kadar toparlayamam.

sizce hava durumlari bizi engellermi.. bir iki ayin cok bir farki olurmu?
simdi kalkip burdan trye gidicem. sonrada kar var falan diye esyami iyi secemicem belki cok gezmeyelim karda kista diye. ama sonucta o mobilyayi kullanacam seneler boyu. aceleye getirmek istemiyorum.

siz ne dersiniz?

yok canim yürüyerek degil arabayla. ankaraya gidecegiz alisverise ve biz ankaraya 4 saatlik mesafede oturuyoruz. yollar buz olur trafik tikanir. bide almanyadan gelicegiz tr ye ucak ucarmi ucmazmi havaalindan eve kadar yine 3 4 saatlik yolumuz var. o yüzden. yollarda kalirmiyiz.

Biz kışın Türkiyede yaşamaya ve gündelik hayatımızı sürdürmeye devam edebiliyorsak, sanırım siz de işlerinizi halledebilirsiniz.

Biz kışın Türkiyede yaşamaya ve gündelik hayatımızı sürdürmeye devam edebiliyorsak, sanırım siz de işlerinizi halledebilirsiniz.

Evet Ankara'nın soğuğu, kışı bir çok bölgeye göre daha şiddetlidir ancak etkileyeceğini düşünmüyorum. Sonuçta evlilik hazırlıklarını kışın yapan bir çok insan var. Allah başka dert vermesin arkadaşım.

bir kadinin alisveris yapmasini engellliycek neolabilir ölüm haric bu nasil soru kar camur dag tas farketmez hangi magaza nerde indirimde nevar orda soyle yeter anacim gerekirse surune surune gideriz böyle bir soruyu duymamis olayim hic yakistiramadim bir kadin asla alisveriste engel tanimaz bilmez gormez hedef goster yeter sen yuru biz arkadan geliyoruz................................yürüüüüüüüüüüü

koptum yaaa:))))

nolucak canım 4 saat deilde yol 5 saat sürer altı üstü
ucunda alışveriş olsun da... herşeye değer
arkadaslara katılıyorum

valla geçen kış Ankara ya herhalde iki kere felan kar yağdı onda da bir gün falan kaldı herhalde kış mış gördük sayılmaz yani

söyle söyleyim bende Almanya da yasiyorum Türkiye de ise Ankara da kaliyoruz bizimde öyle nisan icin filan gitmemiz gerekecek,ben senin yerinde olsaydim subat ta giderdim almanyanin sogunu kisini bilirsin felaket olur özellikle benim bulundugum bölge kuzey oldugu icin daha soguk ama yinede bu sogukta bile her gün alisverise gittigimizi bilirim sonra burda biri var tanidik onlarda gecen sene evlendi kiz Türkiye ye gelin gitti bütün alisverisini daha dogrusu cogunu burdan yapti tabi büyük alisverisler haric ama kiz her gün carsidaydi sürekli yani o sogukta bi de üstelik ama subat ta git bence madem derslerden kalacagini söylüyorsun diger sekilde,azcik üsüyün canim ondan bir sey olmaz derslerinden kalmaktan iyidir hem arabayla gidilcekmis zaten daha ne ??? sen git subatta emin ol cok güzel bir sekilde tüm alisverisini yaparsin biz bu sene subatin sonunda gittik tatile Ankara ya burda kar yagarken gittik Türkiye ye bi gittik günes vardi Mart ayindada geri dönmüstük bence bu hic bir sekilde sorun olmaz emin ol

offffffffffffff hemde düğün alışverişi

ya sormak istedim ben sadece.
size kolay gibi görünebilir ama almanyadan kalkip türkiyeye gelmek hemde kisin öyle kolay olmayabiliyor bazen. ucaklar bile iptal olurken. sormak istedim sadece.
gelirim sonra bu sebeplerden dolayi istedigim gibi bakamazsam mobilyaya iyi olmaz. haliyle düsünmem gerek. sonucta bi kere aliniyo dimi.
yinede tesk ederim yorumlariniz icin

Son düzenleme:

ay canim böyle söylerken icimi ferahlattin..
yani biseycik olmaz git diyosun..

benim derdim zaten üsümek veya üsümemek degil yanlis anlasildim galiba.
derdim yollarda perisan olurmuyuz.. ne bileyim., ay yok cok buz var ankaraya gitmeyelim buralardan alalim mobilyayi denirse. gercekten gitmemiz icin imkan olmazsa. yada ne bileyim.bi engel cikarda alisverisimizi istedigimiz gibi yapamazsak.
veya zaten kar kis cok gezmeyelim surdan begende bitsin su is denirse.
insanlari yormakta istemiyorum
ama almisken gönlüme göre olsuin istiyorum
bunlar beni düsündüren seyler.
yoksa biraz üsümüsüm ne cikar.

canim ya almanyadada türkiyede olan hersey var .. olmadi siparis ettir türk mobilyalari halilari herseyi var

canim zaten ben tr de yasiyacam evim oraya kurulcak almanyadan alamam mobilyalari.
beni yanlis anladin galiba

kesinlikle gitmelisin bence yok perisan olmassin o kadar soguk kar kis olcagini hic sanmiyorum yani zaten 3 yildir almanyadayim daha öncesinde ankarada yasadigim icin hava kosullarini biliyorum tabi ki istedigin gibi alcaksin esyalarinizaten icine sinmeyerek alinacak bir sey degil bunlar sonucta ev esyasi bu alinca gönlüne göre alcaksin kac yil boyunca kullancaksin o yüzden git diyorum hic kafaya takmaya bile gerek yok aklina bile gelmesin her sey yolunda gider soru olcagini hic sanmiyorum...

almanyanin sogugunda üni ye gidip gelebiliyorsan "hergün".. ankaradada alisverisini yapabilirsin...Anlayamiyorum gercekten, TR yi öcü gibi görmenizi.. Bende almanyada büyüyen bir insanim, iki senedir izmirde yasiyorum. Size özel degil elestirim, genel olarak almanyada yasayan insanlarin cogunda görüyorum bu durumu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…