dert değil ama insanın canını sıkan bir durum

evimizde tadilat görüyo doğalgaz yaptırıyoruz parkeler falan değişşilyo düşündüm daha önce bişler ikram etmeyi ama fırsatım olmadı yarın hazır bişler alıyım bari

O zaman arkadaşım yaş pasta kurabiye yada tatlı al bakalım o zaman sonuç ne olacak:34::34:

Bende stajerken böyle yapıyolardı.
Ne bi hoşgeldin nede adın ne senin diye sormadılar.
Bence bu insanlar kültürden ikramdan uzak insanlar.
Şahsen ben yapamam ikram ederim. Yada yakınlık olsun diye ismin ne diye sorarım.
Bir insan yeni gelmiş yemeklerine dalamaz yada onlar yemek yerken
kendimi tanıtamam ya. Bence hiç pas verme. Ve yanındaki arkadaşındamı birşey demiyo
yemek yenirken
.

hyr kmse bişi demiyo servise binerken günydın dedim kmse cvp vermedi sofradan kaltığımda afiyet olsn dedim yne cvb yok

Bence sizde ticket kullanmak yerine evden birşeyler hazırlayın ya da büyük marketlerin unlu mamul reyonlarında uygun fiyata bolca alabileceğiniz kek-kurabiye-börek çeşitleri var, onlardan alıp götürebilirsiniz. Belli ki imece usulü yeniliyor yemek. Hem daha sağlıklı olur sizin içinde mutfağınız toparlandıktan sonra kendi yemeklerinizi kendiniz hazırlayıp götürmeniz.

Sizde evden bişey götürün börek vs ortaya koyun.
Buda benden diyin güleryüzlü olun.
Zamanla alışırsınız sizde.

Evet bence ayıp sormaları lazım..

Ama siz de bu kadar sorun ediyorsanız ortama uyum sağlamak için çaba gösterin..

Siz kurabiye yapıp getirin ikramda bulunun , böylece eleştirdiğiniz kişilerden bi farkınız olur :34: Ve eminim sizden bir adım görünce onlarda adım atacaklardır size..

bende işe gireli 2 hafta oldu. aynı olaylar bendede var. aşagıda çay içilyo yemk yenıyo benım haberım olmuyo. ben bunu dıle getıryrm ama. sonuçta orada bende onlar kadar çalışıyorm. sessiz kalma canım aralarına gırmeye onlar konusmasa bıle sen konusmaya çalış. çünkü henüz seni benimseyemedıler. kendını bellı et yanı:3:

hyr kmse bişi demiyo servise binerken günydın dedim kmse cvp vermedi sofradan kaltığımda afiyet olsn dedim yne cvb yok

Maalesef nezaket ve görgü kuralları,toplumumuzda gün geçtikçe yokoluyor.

Sosyal hayatın adapları gözardı ediliyor.

Bu incelikler o kadar unutuldu ki,servise binince günaydın dediğin zaman,kime diyor diye düşünüyorlardır.Herkese söylediğini anlamıyorlardır.

işten çıktık servise bindik benle bi arkadaş servistn indk ben iyi akşamlar ddim yanımdaki de dedi bana cvb gelmedi ama o kişiye isimyle iyi akşamlar dendi aslında takmam böle şeleri ama nedense sinr oldum bu duruma

herkes siz gibi ince düşünceli değil..bende ikram ve buyur ederdim..bende ilk işe başladğım zamanlar servise bindiğimde günaydın derdim cvp yok,inerken iyi akşamlar derdim yine cvp yok..1 haftanın sonunda ısrarla söylememe rağmen cvp gelmiyordu(kısık sesle konuşmam,sesim kuvvetlidir en arkadaki adamlar bile duyar) bende sabah bindim "cümleten selamun aleyküm" dedim herkes selamımı aldı :1: biraz daha zaman verin..zamanla herks birbirine alışacaktır..kendinizde biraz girişken olun..

İş ortamında nasıl ilk işe başlayan mesafeli davranıyorsa eski çalışanlarda yeni gelene mesafeli davranır, bu çok normaldir.
Önce ortama alışmanız, onlarında size alışması gerekiyor.
Hem iş ortamında ne kadar mesafe o kadar huzur ve başarı.

Konuşmak istediyseniz ve onlar ilk adımı atmadıysa siz konuşabilirdiniz herhangi birşey atarak ortaya.

Back
X