Dert değil ama kafama takildi dert olmasin bari bu bana :)

• Konu Sahibi Konu Sahibi EU2
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
E

EU2

Ziyaretçi
Hadi kızlar banada bi el atın ve yorumlarınızı ekleyin biraz akıl verin bana çünkü bu konuda benim aklım bana yetmiyor bilgilere ihtiyacım var yani sizlere..

Kızlar hepinizin bildiği gibi benim 5. yılımıza adım atıcağımız bir ilişkim var bir ufuğum var :) ve biz seneye düğün düşünüyoruzz, Benim düşüncem şu düğünde takılan takılarla balayına değilde haca gitmek istiyorum ufuğumla ve bunu ufuğumla paylaştım çok hoşuna gitti olur aşkım nasip kısmet olursa gideriz inşallah dedi buraya kadar herşey güzekl ama gel gelelim benim aklımda kocaman bir soru işareti var... Kızlar düğünde takılan altınlarla haca gidilirmi?? yani sonuçta başkasının taktıkları yani başkasının parası oluyor bu olurmu yoksa o takılıra bize yardım için hediye takılıyor bizim oluyor nasıl yatırım yapıp yapmicağimiz tamamen bizemi kalmışş?? ne olur bir bilgisi olan varsa bana bu konuda yol gösterebilirmi???

NOT: Amaaaan belinay seninde derdin bumu demeeyin lütfen az biraz daha düşünür ve cevabanı bulamassam dert olucak ..

canım netten baktım....sorununa karşılık yeterlı bır acıklama bulamadım....bunu en ıyısı dıyanetten bır
yetkılıye sorabılırsın...
ama düşüncen cok guzel...ısallah hayırlısıyla evlenır ve bır puruz cıkmadan o mubarek yollara gıdersın...
ALLAH HERKESEDE NASIP ETSIN HACI OMAYI

canım benim bilgime güwenirsen eğer gidilmez

duygucum çok teşekkür ediyorum tatlım

Bu konularda konuşmaya veya fikir vermeye yetecek bilgim yok. Ancak hacca gidilen paranın helal para olması lazım. Düğünde takılanlar da bence helal paradır. Sonuçta adetlerimizde var. Düğün yapan kişiye yardım ve hediye amacıyla takılır o takılar ve insanlar gönüllerinden kopanları verirler gelinle damada.
Yani haram para değildir, zorla alınan bir parada değildir. Öyleyse (bence) ananızın ak sütü gibi helal paradır. Bence o parayla hacca gidilir.
İnşallah gider ve bu harika görevinizi yerine getirirsiniz. Darısı inşallah isteyen tüm müslüman kardeşlerimini başına.

canım o altınlar senın oluyor...sana takılan hedıyeler..
başkasından borç almıyorsunuz kı..

En doğru cevabı diyanet verir..
Ama bence hacca gidilir düğünde takılan takılarla..
Başkası vermiş de olsa gönül rızası ile size vermiş olacaklar onları..:1rolleyes:
İster Miami'ye balayına gidersiniz,isterseniz de hacca..:lepi:
Bunun günah olacağını sanmıyorum..
Para sizin,altın sizin sonuçta..yerimseniben

burbuk kibela ve lalişim teşekkür ederim içimi ferahlattınızz lalaişim senin mayamini yerim bu aradaa:)

ameller niyete göredir....eğer senin yazdığın mantıkla gidersek, biz de takılarla aldığımız evin peşinatını ödedik, o zaman bizim evde haram mı oluyor? tabi ki olmuyor....sonuçta takı niye takılır, yeni kurulan yuvaya yardım olsun diye....o yüzden para size helal....hacca gidince bize de dua edersin olur biter.....eğer senin dediğin gibi olsaydı bir sürü çift haram para yemiş olurdu....çünkü kimisi ev alıyor, kimisi mobilya, sen de hacca gitmeyi tercih etmişsin....

çamaşır suyu güzel bir açıklama olmuştalı.. hele bir gitmek nasip olsun etmemmii tabikide ederimmm

bencede dugunde takılan paralarla gıdılır.fakat hacca gtmenınde sartları vardır.yapabılecegıne ınanıorsan gıt.
mesela ben mehır olarak umre ıstedım.cunku hacın vazıfelerını yerıen getırecegıme su yasta ınanmıorum.
bu arada borcun falan varsa hac vazıfen olmaz bılıorum ben.

Bence de gidersin belinay ya,çok sevindim hem senin adına inş kısmet olur da gidersiniz cidden
ama sen yine de iice bi araştır aklında soru işareti kalmasın a.s.

sszzkk canımzaten kapanmayı düşünüyorum ben seneye ve bende ilk önce mehir larak umre isticem sonrada haca gidicem nasip kısmet olursa inşallah...

Yuhanna çok teşekkür ediyorum arkadaşımm

sszzkk canımzaten kapanmayı düşünüyorum ben seneye ve bende ilk önce mehir larak umre isticem sonrada haca gidicem nasip kısmet olursa inşallah...

Yuhanna çok teşekkür ediyorum arkadaşımm

aYYY NE guzel kıss kapanmayı dusunmen bende dugunden sonra dusunuorum ama kımse ınanmıor kapanacagıma öncelıkle sezom du bı dugun olsun sonra görecek herkesss
rabbım hayırlı etsın hakkında hayırlı olsun hersey ıı geceler

ben de mehır olarak hac umre ıstemeyı planlıyorum bılmıyorum dunya malındada gozum cok alah bılıyor ya o yuzden onu da ısteyebılırım.
soyle bısı var mehır de ıstedıgın hersey sana annenın ak sutu kadar helaldır hatta bır kadının omru boyunce yıyebılcegı en helal seydır.
boyle bır endısenız varsa mervecm senı mehır olarak gotursun haca dugun paralarını baska ıhtıyaclarınızı halletmek ıcın kullanırsınız o ıhtıyaclar ıcın olan parayı hac parası olarak ayırırsınız.

ıste sana cozumyerimseniben

adalayda bak bu çok güzel bir şey sağolasın canım yaaa..mehir olarak bilezikmiş evmiş arabaymış gelip geçici şeyler bunlar..ben evlendikten sonra sevdiğim adamla haca gidip görevimizi genç yaşımızda tamamlayıp tertemiz bambaşka bir şekilde dönmek istiyorum nasip kısmetederse İNŞALLAAHH

niye gidilmesin gidilir kafadan gelen bir para deilki zamanında ailende gelenlere gitmiştir yada gidecektir. haksız kazanç deil sonuçta Allah şimdiden kabul etsin arkadaşım

Hediyeleşmek sünnettir..dinimizde yeri vardır,hediye artık hediye edilen kişinindir,yani sana ait bir para çalmamışsın,zorla almamışsın,bence helal olur...hacı gelin:))desek seneye sana??mutluluklar.

belinaycım bence de mantık yürütünce gidilir gibi geliyo, tabi ki diyanete sormayı da ihma etme derim
ama çok güzel düşünmüşsünüz arkadaşım
inşallah allah nasip ederde gidersiniz

belinaycım bak geçen ay öndüç bir altın taktı kayınvalidem birinin düğününe.ama takarken bayagı isteksizdi.takmak istemedi.:1no2:aman şu karşılıklı altın takmayıda hiç sevemem gibi laflar etti.:dilcikar:yani her altın getiren istekli değil.kimisi mecburiyetten kimisi öndüçten kimisi istediği için.....fisfisfis
ama sen hacı değilde ilk olarak umreye gidersen daha iyi olur derim ben:utangac:
inşallah sana ve sevdiğine allah genç hacı olmayı nasip eder....:Saruboceq:
hepimize inşallah...:Saruboceq:

Back
X