Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Arkadaşlar bu mehir meselesi kafama takıldı,konuyla alakalı değil ama benim bildiğim kadarıyla mehir Allah muhafaza eşler boşanmak zorunda kalırsa erkeğin kadına boşandıkları anda ihtiyaçlarını temin etmesi için vermesi gereken paradır...ama sizler hac yada umre isteyeceğinizi söylüyorsunuz,yani Allah nasip ettiyse zaten bir şekilde hacca gidersiniz,ama mehiri hac olarak istediğinizde,gitmil olsanız,sonrada Allah muhafaza ayrılmak zorunda kalsanız elinizde para kalmayacak, yada hacca gidemeden boşanmak zorunda kaldınız,eşinizin bu mehiri vermesi vacip olduğu için ve sizlede hac olarak istediğiniz için hacca gitmek zorundasınız,ama boşandıktan sonra eşin parasıyla hacca gitmekte insanı iyice huzursuz eder...bu yüzden ben asla evlenirken umre yada hac istemeyeceğim...çünkü zaten nasibimde varsa gideriz...mesela annem babamdan mehir olarak hac,umre istemedi ama nasipte varmıştı ki gitti...bu yüzden ben belinay_mervenin elinde topluca para varken vede gençken hacca gitmesini isterim...inşaAllah giderler...ve inşaAllah bizlerde nasip olur... a.s.
evet canım ama o peşin olan yüz görümlüğü gibi olan mehir....yani anında verilmesi gerekiyor....
2 ayri mehir var canim
biri bosanma aninda
biride pesin :1rolleyes:
Hac için zenginliğin ölçüsü
Sual: Hacca gitmek için nisab nedir? Zekat nisabına malik olanın hacca gitmesi farz mıdır?
CEVAP
Zekat nisabına malik olmasa da, ihtiyacından fazla olarak, hacca götürüp getirecek ve geride kalanlara yetecek kadar parası olana, diğer şartlar da, kendisinde varsa, hacca gitmek farz olur.
İhtiyaç eşyasının birincisi nafakadır. Nafaka, mutfak eşyası ile birlikte yiyecek, giyecek ve ev eşyası ile evdir. Binek hayvanı veya arabası, sanat aletleri, meslek veya ders kitapları da ihtiyaç eşyası sayılır. Bir senelik yiyecek veya parası nafaka sayılır. Tüccarın, esnafın, çiftçinin kendi memleketlerinde adet olan sermayeleri, hac için ihtiyaç eşyasıdır. (Redd-ül-muhtar)
Mekke�ye yakın olan birisinin hacca gitmesi için zengin olması gerekmez. Zekat nisabına malik bir zenginin, hacca götürüp getirecek ve evde kalan çoluk çocuğunun ihtiyaçlarını görecek kadar parası yoksa, hacca gitmesi farz olmaz.
kaynak:http://www.dinimizislam.com/detay.asp?Aid=1126
ebrucum canım benim çok teşekkür ediyorum tatlım.. birden aklıma geldi bu düşünce 1 sene öçmncesine kadar... ve dedimki ufuğuma aşkım evlendiğimizde takılan takılarla haca gidelimmi beraber ben bunu çok istiyorum dedim şaşırdı sevindi aşkım kapanıcaksın ama bunuda biliyorsun dimi dedi biliyorum hayatım bile bile herşeye evet diyorum ben dedim çok sevindi tamam aşkım ozmaan şimdiden bankaya hesap açtıralım ve para biriktirtelimki eşyalarımızı peşin alalım taksidimiz borcumuzu olmasın dedi peki dedim ve hesap açtık her ay düzenli olarak para yatıyorıuz eşyalarımız için :))
dün akşamda aşkıma dedim hayatım hazırlıklı ol imam nikahında mehir olarak bilezik altın yada para değil umre isticem senden ama tek göndermek yok sende geliceksin dedim seve seve dedi :))
RABBİM NASİP KISMET ETSİN BİZE VE HER İSTEYENE....
Fetva vermek istemem ama hacca gidebilmek için bir takım şartların olması gerekli diye biliyorum...
Borcunun olmaması gibi, geçimi ihtiyacından fazla olarak hacca götürüp getirecek ve geride kalanlara yetecek kadar olması, helal parası olması gibi...
Ve takılan altınlar sana aittir dilediğin şekilde kullanabilirsin peki Ufuğun hacca gidip gelecek kadar parası olacak mı?
Bunu bence sorun kadına ait parayla erkek hacca gidebilir mi?
Benim fikrim ise altınlarla umreye gidin, çünkü umrenin şartı yok bildiğim kadarıyla...
Mehir olarak ise hac iste, durumu olduğunda seni hacca götürsün...
Madem çok istiyorsun...
Önce hac sonra umre yapmaktansa, önce umre sonra hac yapın...
Fetva vermek istemem ama hacca gidebilmek için bir takım şartların olması gerekli diye biliyorum...
Borcunun olmaması gibi, geçimi ihtiyacından fazla olarak hacca götürüp getirecek ve geride kalanlara yetecek kadar olması, helal parası olması gibi...
Ve takılan altınlar sana aittir dilediğin şekilde kullanabilirsin peki Ufuğun hacca gidip gelecek kadar parası olacak mı?
Bunu bence sorun kadına ait parayla erkek hacca gidebilir mi?
Benim fikrim ise altınlarla umreye gidin, çünkü umrenin şartı yok bildiğim kadarıyla...
Mehir olarak ise hac iste, durumu olduğunda seni hacca götürsün...
Madem çok istiyorsun...
Önce hac sonra umre yapmaktansa, önce umre sonra hac yapın...