• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

dert değil ama öneriniz önemli :(

mavisinesi

Laz'ın Eşi :))
Kayıtlı Üye
18 Nisan 2013
250
26
118
Kızlar ALLAH dert vermesin dert için değil öneriniz için yazdımJ umarım yardımcı olursunuz
eşimi mutlu etmek ne zamandır araba almak istiyoruz ama ne olduysa para bulsak da ailevi yardımlardan dolayı bir türlü arabamızı alamadık:KK43:
Eşimde arabaya çok hevesli çok istiyor geçen gün yolda şu recep ivedik biss 126 küçük arabalardan gördük bundan alıp öyle keyfi kısa mesafelerde kullanabiliriz diye düşündük:KK19:
Şimdi maddi durumumuz çok iyi 2tane kredi ödüyoruz
bu bankamatik kartın tanıdığı esnek hesap var kullandığın paranın faizini ödüyorsunuz 2bin tl biss araba:110:
1500tl esnek hesabımda var bütün parayı kullanırsam aylık 35tl faiz veriyor gelecek aylarda bu çekilen paranın tamamını ödemem mümkün değil bu faiz olayı gelecek aylarda nasıl oluyor?? Bilen var mı
500de ikramiyem-500de kenarımda var bu şekilde halledebilir miyim ki ?:KK17:
Biss 126 kullanan var mı aranızda nasıl araba çok sık arıza verir mi bileniniz varmıdır.
Ya ben bu işi nasıl yapacam L yıl dönümü hediyemi arabasını evin önüne çekip işten gelince görsün begencektir keşke diyecektir, bende anahtarı çıkarıp yıl dönümümüz kutlu olsun:KK60: diye sürpriz yapmak istiyorum
Bana biraz akıl verin ne yapsam da şu 2milyarı ortaya çıkarsam

Arabadan anlamam ama esnek hesaba ertesi ay ödeme yapmazsanız o faiz 35-70 şeklinde artar. Ben de kullanıyorum oradan biliyorum.

Arabadan anlamam ama esnek hesaba ertesi ay ödeme yapmazsanız o faiz 35-70 şeklinde artar. Ben de kullanıyorum oradan biliyorum.
cevap verdiğiniz için teşekkür ederim. şeyi merak ediyorum biz bu 1500 tl yi kullanıyoruz onun kullanma faizi 35 tl 35tl ödersem gelecek ay yinede 70 tl mi gelir ? :(

cevap verdiğiniz için teşekkür ederim. şeyi merak ediyorum biz bu 1500 tl yi kullanıyoruz onun kullanma faizi 35 tl 35tl ödersem gelecek ay yinede 70 tl mi gelir ? :KK43:

Hayır ama eğer o 1500 ü harcayıp yerine 1500 koymazsanız gene faiz gelir.

Kızlar ALLAH dert vermesin dert için değil öneriniz için yazdımJ umarım yardımcı olursunuz
eşimi mutlu etmek ne zamandır araba almak istiyoruz ama ne olduysa para bulsak da ailevi yardımlardan dolayı bir türlü arabamızı alamadık:KK43:
Eşimde arabaya çok hevesli çok istiyor geçen gün yolda şu recep ivedik biss 126 küçük arabalardan gördük bundan alıp öyle keyfi kısa mesafelerde kullanabiliriz diye düşündük:KK19:
Şimdi maddi durumumuz çok iyi 2tane kredi ödüyoruz
bu bankamatik kartın tanıdığı esnek hesap var kullandığın paranın faizini ödüyorsunuz 2bin tl biss araba:110:
1500tl esnek hesabımda var bütün parayı kullanırsam aylık 35tl faiz veriyor gelecek aylarda bu çekilen paranın tamamını ödemem mümkün değil bu faiz olayı gelecek aylarda nasıl oluyor?? Bilen var mı
500de ikramiyem-500de kenarımda var bu şekilde halledebilir miyim ki ?:KK17:
Biss 126 kullanan var mı aranızda nasıl araba çok sık arıza verir mi bileniniz varmıdır.
Ya ben bu işi nasıl yapacam L yıl dönümü hediyemi arabasını evin önüne çekip işten gelince görsün begencektir keşke diyecektir, bende anahtarı çıkarıp yıl dönümümüz kutlu olsun:KK60: diye sürpriz yapmak istiyorum
Bana biraz akıl verin ne yapsam da şu 2milyarı ortaya çıkarsam

bahsettiğin araba hakverirsinki marjinal bir şey almaya karar verdinizmi eminmisimisiniz?
eğer öyle ise esnek hesapla ilgili seni bilgilendiriyim

şimdi canım
öncelikle 35 tl hikaye öyle uygun bir kmh hesabı yok
ortalama piyasada en uygun olan avans hesabının faizi
aylık 1.000 tl ye 60 tl civarı faiz işliyor

örneğin
1.000 tl 1 ay sonra (gün hesabı ile )1060 tl oluyor
sen 200 tl yatırdığını düşün
bu 200 tl nin içinden öncelikle tahakkuk eden faizi alınıyor
yani 60 tl
kalan 140 tl de anaparandan düşüyor
ve güncel borcun olan
1000-140=860 tl
bir sonraki ay için fazilenmeye devam ediyor
böyle bir hesap ile diyebilirimki
1000 tl için aylık ortalama 200 tl yatırdığında
6 AY DA borcun kapanır
(faizi + anaparası ile )
bu nedenle 1.000 tl nin sana maliyeti
6 ay da 200 tl olacaktır
(200/6:33 tl ye gelmektedir ama bu seni yanıltmasın
çünki her ay ödediğin ana para düşeceği için ortlama düştü oysa 1000 tl çekip 6 ay sonra kapatsan 360 tl gibi bir faiz ödersin (tabi bu mevzuattA MÜMKÜN DEĞİL HERAY EN AZ İŞLEYEN FAİZİ ÖDEMELİSİN )

sana tavsiyem
2.000 tl lik bir ihtiyaç kredisi çekmendir
masrafsız ve sigortasız aylık 1.09 dan bulabileceğin bir yer önerebilirim özelden yazarsan

2000*6 ay
aylık 348.76 tl den
toplam :2092 tl ye gelmektedir
taksit yüksek olur dersen
aylık 181.17 tl den 12 ayda :2172 tl ödersin ki
bu hem avans hesabına ödeyeceğin faizden az
hemde 1000 tl değil 2000 tl için dir
ayrıca

bahsettiğin araba hakverirsinki marjinal bir şey almaya karar verdinizmi eminmisimisiniz?
eğer öyle ise esnek hesapla ilgili seni bilgilendiriyim

şimdi canım
öncelikle 35 tl hikaye öyle uygun bir kmh hesabı yok
ortalama piyasada en uygun olan avans hesabının faizi
aylık 1.000 tl ye 60 tl civarı faiz işliyor

örneğin
1.000 tl 1 ay sonra (gün hesabı ile )1060 tl oluyor
sen 200 tl yatırdığını düşün
bu 200 tl nin içinden öncelikle tahakkuk eden faizi alınıyor
yani 60 tl
kalan 140 tl de anaparandan düşüyor
ve güncel borcun olan
1000-140=860 tl
bir sonraki ay için fazilenmeye devam ediyor
böyle bir hesap ile diyebilirimki
1000 tl için aylık ortalama 200 tl yatırdığında
6 AY DA borcun kapanır
(faizi + anaparası ile )
bu nedenle 1.000 tl nin sana maliyeti
6 ay da 200 tl olacaktır
(200/6:33 tl ye gelmektedir ama bu seni yanıltmasın
çünki her ay ödediğin ana para düşeceği için ortlama düştü oysa 1000 tl çekip 6 ay sonra kapatsan 360 tl gibi bir faiz ödersin (tabi bu mevzuattA MÜMKÜN DEĞİL HERAY EN AZ İŞLEYEN FAİZİ ÖDEMELİSİN )

sana tavsiyem
2.000 tl lik bir ihtiyaç kredisi çekmendir
masrafsız ve sigortasız aylık 1.09 dan bulabileceğin bir yer önerebilirim özelden yazarsan

2000*6 ay
aylık 348.76 tl den
toplam :2092 tl ye gelmektedir
taksit yüksek olur dersen
aylık 181.17 tl den 12 ayda :2172 tl ödersin ki
bu hem avans hesabına ödeyeceğin faizden az
hemde 1000 tl değil 2000 tl için dir
ayrıca

çok güzel bilgilendirmişsin :) ağzına sağlık elbette düşünebilinir özelden yazıyorum :)

bahsettiğin arabayı 2000 alırsan sanırım 6000 cıvarı masraf edersin :D
ben onu ogluma aladayımda benı gezdırsın velet dıyorum sokak arasında.
2000 tl cope atmayın bence

cevap verdiğiniz için teşekkür ederim. şeyi merak ediyorum biz bu 1500 tl yi kullanıyoruz onun kullanma faizi 35 tl 35tl ödersem gelecek ay yinede 70 tl mi gelir ? :KK43:
yalnız kmh hesaplarıda gecikmeye girebiliyor.Hiç hesaba para girişi olmayacaksa ikinci ayda bankadan aramaya başlarlar üstelik KKB puanınız kötü etkilenir.Onun yerine kredi kartından taksitli nakit avans çekin daha iyi.

bahsettiğin arabayı 2000 alırsan sanırım 6000 cıvarı masraf edersin :D
ben onu ogluma aladayımda benı gezdırsın velet dıyorum sokak arasında.
2000 tl cope atmayın bence
inşallah düşüncemizin tersi olur temizini bulabilirim :( inşallah bunu yapabilirsem eşim çok mutlu olur ya :)

o kadar eskı bır arabanının temızını zor bulursun canım
nereden arastırıyorsun?
2.el sitelerden sahi.. arabam.. vs gibi tabi gidip görmemiz lazım babam arabadan anlar hani böyle idarelik bişey almak istiyorum zaten farkındayım eski araba ne verebilir yani :)))
olmadı sonra kendime kalır küçük tadilatlarla kullanbildğim kadar kullanırım ellimiz bollaşınca iyisini alırız inaşllaj :)

2000 TL vermeyin yazık olur seneye erteleyin bu planı hem kendinizi sıkıntıya sokmaz hem birikim yaparsınız... 5-6 bin tlye tofaslardan alırsınız ya da kredileriniz azalmış olur yeni kredi çekebilme imkânınız olursa daha orta halli araba alır rahat edersiniz.

Gecen seneden beri 20 yas ve üzeri arabalar trafikten men edilecek diye kanun hazırlıkları yapılıyordu belki o kesinleşmiş olur daha fazla aüzülmezsiniz.

Çat diye söyledim bende :) siz bence arabadan iyi anlayan biriyle konuşun. 2000tl ye alınan arabanın toplam senelik masrafı ne olur benim fikrim bu masrafı bir sene toplasanız herşey dahil bir senede benzin vs dahil rahat 10000tl nız olur birazda kredi ile daha iyisini alırsınız

Ya cok tatlisin :) Bayildim bu heyecanina, hevesine, esine olan sevgine. Hep boyle olun :)

Ancaaak.. 2000tl parayi her turlu bulursun, yardimci olacak arkadasimiz da varmis yazmis vs o sorun olmaz. Ama bu arabayi aldiktan sonra cikartacagi masraf ve sorunlarla bas edemezsin, butun keyfiniz bozulur. Soyle bir goz attim ilanlara, maksimum 2500le sinirladim butceyi ve altinda alip da binebilecegin bir araba yok malesef. Hepsi sorunlu, hepsinin tamire ihtiyaci var, dahasi muayenesi yok arabalarin. O yuzden butceyi arttiramazsan en guzeli bu plani 1 sene daha ertelemek. O arada da biriktirebildigin kadar biriktirirsin, az sorunlu, bas edilebilecek bir araba alirsin :KK51:

Ya cok tatlisin :) Bayildim bu heyecanina, hevesine, esine olan sevgine. Hep boyle olun :)

Ancaaak.. 2000tl parayi her turlu bulursun, yardimci olacak arkadasimiz da varmis yazmis vs o sorun olmaz. Ama bu arabayi aldiktan sonra cikartacagi masraf ve sorunlarla bas edemezsin, butun keyfiniz bozulur. Soyle bir goz attim ilanlara, maksimum 2500le sinirladim butceyi ve altinda alip da binebilecegin bir araba yok malesef. Hepsi sorunlu, hepsinin tamire ihtiyaci var, dahasi muayenesi yok arabalarin. O yuzden butceyi arttiramazsan en guzeli bu plani 1 sene daha ertelemek. O arada da biriktirebildigin kadar biriktirirsin, az sorunlu, bas edilebilecek bir araba alirsin :KK51:
amin canım fikrimi birazcık değiştirdim daha doğrusu erteledim diyebiliriz bu aralar profesyonel foto mak ilgisi var almayı çok istiyor bende tabiii :)))) dadaattddaaamm diyecem inşallah ona doğru yöneldim araba biraz beni sonrası içinde zorlayacak :(

Back
X