dert değil ama..

birumutturyasamak

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
11 Ocak 2016
1.667
1.747
83
37
Kafama takılan bir konu var.
Kızıma doğduğu günden beri çok çok ilgi gösterdim.asla tv izlemedi. Hikayeler kitaplar vs hiç susmadim. Beslenmesini cok onemsedim blw ile gitti hep. Kendisine zarar vermedigi surece herseye izin verdim . Duvarlari boyamasina vs beni boyamasina vs akliniza ne geliyorsa.. Çevredekiler hala garipsiyor neyse..
Ama gel gör ki
18 aylık kızım tüm renkleri , meyve sebzeleri , isimleri taşıtlari tüm hayvanları , hikaye kitaplarinin ismini biliyor. Bana kitabi gosterip ismini soyluyor. Tüm geometrik şekilleri biliyor. Bana halıdaki deseni gösterip kare diyor. Baklavayi gösterip üçgen diyor
İngilizce Türkçe karışık konuştum hep.
O da bazen bear bazen ayı diyor mesela. Bunlari öğrettim normal görüyorum ama
Bu sabah kendiliğinden 1 den 10 a kadar saydı
İnanamadım tekrar saydı.
Biz ogretmedik. Nereden nasıl öğrenmiş hiçbir fikrim yok.
Normal mi sizce ?
18 aylık bebek 1 den 10 a kadar sayabilir mi ? Bana mi fazla geliyor acaba ? Özel bir çocuk mu ? Kargaya yavrusu Şahin mi görünüyor yoksa ?

Son düzenleme:
Kafama takılan bir konu var.
Kızıma doğduğu günden beri çok çok ilgi gösterdim.asla tv izlemedi. Hikayeler kitaplar vs hiç susmadim. Beslenmesini cok onemsedim blw ile gitti hep. Kendisine zarar vermedigi surece herseye izin verdim . Duvarlari boyamasina vs beni boyamasina vs akliniza ne geliyorsa.. Çevredekiler hala garipsiyor neyse..
Ama gel gör ki
18 aylık kızım tüm renkleri , meyve sebzeleri , isimleri taşıtlari tüm hayvanları , hikaye kitaplarinin ismini biliyor. Bana kitabi gosterip ismini soyluyor. Tüm geometrik şekilleri biliyor. Bana halıdaki deseni gösterip kare diyor. Baklavayi gösterip üçgen diyor
İngilizce Türkçe karışık konuştum hep.
O da bazen bear bazen ayı diyor mesela. Bunlari öğrettim normal görüyorum ama
Bu sabah kendiliğinden 1 den 10 a kadar saydı
İnanamadım tekrar saydı.
Biz ogretmedik. Nereden nasıl öğrenmiş hiçbir fikrim yok.
Normal mi sizce ?
18 aylık bebek 1 den 10 a kadar sayabilir mi ? Bana mi fazla geliyor acaba ? Özel bir çocuk mu ? Kargaya yavrusu Şahin mi görünüyor yoksa ?
bana sayabilir gibi geldi :)

2 yaşındaki yeğenim bir kere gösterilen brokoli gibi zor kavramları bile öğrenip
araya 10 farklı kavram verip tekrar gösterdiğinizde doğrusunu söylüyor.
İngilizce şarkıları ezberliyor.
Zincirleme 3 cümle ile kendini ifade edebiliyor.
Senede iki kere görmeme rağmen ağzından çıkıp anlayamadığım tek kelime yok :)

Şimdi imkanlar geniş.
Veli gerçekten bilinçli olursa çocuklar almaya çok açık bence..

Siz ogretmediginizi sanıyorsunuz ama gizil öğrenme diye bir sey var .Sizin onemsemediginiz zamanlarda kavramis olabilir. Bu sadece 1 den 10 a kadar saymasi degil .Biraz gozlemleyin sizin ogretmediginiz daha nice seyi biliyordur.

Sayabilir de bu kadar hızlı gitmeseniz mi? İleride öfleyip pöfleyip sıkılmaya başlamasın yaşına uymayan kitapları sizden isteyip siz ne yapacağınızı bilemeyip vermeyince? Aman iletişimli, sora sora gidin; zeki çocuk yorar adamı :)) İlgilendikçe de kaparlar hevesleri varsa.
Maşallah diyelim hemen :nazar:

Benim oğlan tembel yeaa varsa yoksa kudursun. Oyun hamuru aldık "Tığ yap, kaynon yap" diye bizi dürter. Sen yapsana çocuk işte. 2 yaşında.
Bi de düzenli videoları var; ingilizce konuşur bazen bizle "Noo noo" der bir de "Hayığğ" der. "Aaasaaaamm" diye bağırır (Harika demek istiyor :KK70: )

Kendisi 4e kadar sayıyor ajskdad (Biliyor da saymıyor 4ten ötesini diyeyim daha doğru olsun, öyle bi kuralı var bilmiyoruz neden :D)
Üçgen, kare ve çember biliyor dahası yok, öğretmedim, yeter dedim. Çembere de "Tekerrğğ" der zaten çember demez :KK70:
Trafikteki taşıtların hepsini bilir (Oğlan çocuğu olmasının etkisiyle sanırım daha çok buna ilgili)
Renkleri ingilizce-türkçe bilir kendi dilince söyler. Maviye "Hayhii" filan diyor ya da onun gibi bir şey.

3 kelimelik cümle kurar.
Dili dönmüyor ama çocuğumun, sleri peltek gibi konuşan, rleri pek söyleyemeyen kişileri çok sempatik bulurum öyle bi boş anımda -çocuğumda azcık böyle olsa aiyy- dedimdi sanırım dua yerine geçti tuttu :KK70: :KK70:

Çocuğumu zor çocuk diye anlatırdım, bi de şöyle güzelce anlatasım geldi valla tutamadım kusura bakmayın.

İlgilendikçe alıyor çocuklar ya, çok hızlı gitmeyin ama istediğini de verin, iyi olur yani ne güzel işte saymış 10a kadar.
İlla sizden görmesi gerekmiyor. Tvde vb. gördüğünü kapan, takip eden, sizi izleyip çözen bir çocuk demek ki maşallah.
Ben de vaktinde annemin adını yazmış getirmişim "Baaak adını yazdım" diye annemin eli ayağı titremiş yani 4 yaşında filanken. Öğretmemişler, susam sokağı izlerken okuma yazma öğrenenler kervanından olmuşuz.

Son düzenleme:
Hahha:KK70: bizde abi de yok ama soyle bisey var soyleyemedigi harflerin yerine b koyarak soyler :KK70: ortaya tuhaf seyler cıkıyor

:D Çok eğlenceli oluyorlar ama değil mi?
Ay Kova, ayıplı kelimelere benzeyen şeyler filan söylerdi bir ara çocum, "Ya bu çocuk bunu kimden duydu, kim söyledi o kelimeyi çocuğun yanında kiiiğğm" filan böyle bi arayışa girmiştik, meğer çocuğum "Yere saçıldı, sildik" demeye çalışıyormuş (Anladın sen nelere benzediğini tövbest). Biz de bazen mala mı bağlıyoruz yorgunluktan ne oluyorsak idrak edememiştik o ara :D

:KK70: Çok eğlenceli oluyorlar ama değil mi?
Ay Kova, ayıplı kelimelere benzeyen şeyler filan söylerdi bir ara çocum, "Ya bu çocuk bunu kimden duydu, kim söyledi o kelimeyi çocuğun yanında kiiiğğm" filan böyle bi arayışa girmiştik, meğer çocuğum "Yere saçıldı, sildik" demeye çalışıyormuş (Anladın sen nelere benzediğini tövbest). Biz de bazen mala mı bağlıyoruz yorgunluktan ne oluyorsak idrak edememiştik o ara :KK70:
:D:D:D

Back
X