dert değil amaaa...

kirmizilihatun

Guru
Kayıtlı Üye
25 Mart 2009
734
567
323
14 aylık oğlum var. 5 aydır bakıcıya gidiyor.
bakıcımız güvenilir, dürüst gözümüz arkada kalmayacak bir bayan.
Fakat hijyen yönünden sıkıntılı biraz.
Mesela Akşama kadar hiç üstünü değiştirmez.kış dönemi yelek giydiriyorum .Onu sanırım uyuturken bile çıkarmıyor.Dış ayakkabısı oluyor ayağında. Onu bile akşama kadar çıkarmıyor.Dün farkettim onu da. Eve geldiğinde ayakları terlemiş su gibi. Belli ki hiç çıkmamış. Eşim bırakıyor ve alıyor çocuğu. Söylemiş "abla sen akşama kadar ayakkabıyla dursan nasıl olur, bunu çıkar " demiş. Biberonla süt içiyor biberon kirli şekilde çantaya bırakıyor.eve geldiğinde ağzı yüzü bulaşık şekilde.
Bilmiyorum yani kendi baktığın gibi bakılmaz tabi ki , daha bunun gibi bir sürü detay var takılmamaya çalışıyorum ama akşama kadar napıyorlar merak ediyorum. Çocuk sanki evde sürekli kendi halinde geziniyor , yanında tutuyor öyle gibi geliyor.
Çok soru da soramıyorum. Takip eder gibi oluyor.
napsam bilemedim. Güvende olduğunu razı olup , başka detaylara takılmamam mı gerekiyor acaba?

3. sayfadaki yorumumu da okuyup , fikir verir misiniz?

Son düzenleme:
Güvenilir ama ilgisiz bir bakıcı. Ya da umursamaz bilemiyorum. Dış ayakkabısını akşama kadar çıkarmamak ne demek yazık günah. Ben olsam çalışmam bir daha o bakıcıyla. Çocuğuma bakmıyor ki.

Takip de edeceksiniz tabi ki. Çocuğunuza parayla bakan bir kadın, elbette hesap verecek size kötü bakmasıyla ilgili. Ki hesap vermesine bile gerek yok ben baktırmam böyle ilgisiz birine.

Son düzenleme:
Takip edeceksiniz tabiki de. Sizin cocugunuza bakiyor ve para aliyor. Siz takip etmeyeceksiniz de kim edecek?
Ben olsam boyle sorunlardan dolayi baktirmazdim. Hele kendi evim disinda asla baktirmazdim. Eve de kamera koyardim bilgisi dahilinde. Yapi olarak kimseye guvenmiyorum.

Açıkçası ben çocuğun kendi evinde bakılması taraftarıyım
Ama bakıcıya gidince de yanında çantası yedeği vs yok mu

Yani bizim komşunun bebeğine diğeri bakıyor evler yan yana iki blok buna rağmen dünya kirli çıkıyor her gün getiriyor akşam götürüyor sabaha temizleriyle veriyor

Ayakkabıyı açıkça söyleyin belki ev soğuktur üşütmesin diye çıkarmıyordur ev patiği alın bunu giydir evde deyin

Yatarken yelekle Nasıl yatılır ki terlemiyor mu benim oğlan her uyuyup
Uyanınca ıslanırdı da

Mesela Akşama kadar hiç üstünü değiştirmez.kış dönemi yelek giydiriyorum .Onu sanırım uyuturken bile çıkarmıyor.Dış ayakkabısı oluyor ayağında. Onu bile akşama kadar çıkarmıyor.Dün farkettim onu da. Eve geldiğinde ayakları terlemiş su gibi. Belli ki hiç çıkmamış. Eşim bırakıyor ve alıyor çocuğu. Söylemiş "abla sen akşama kadar ayakkabıyla dursan nasıl olur, bunu çıkar " demiş. Biberonla süt içiyor biberon kirli şekilde çantaya bırakıyor.eve geldiğinde ağzı yüzü bulaşık şekilde.
Bilmiyorum yani kendi baktığın gibi bakılmaz tabi ki , daha bunun gibi bir sürü detay var takılmamaya çalışıyorum ama akşama kadar napıyorlar merak ediyorum. Çocuk sanki evde sürekli kendi halinde geziniyor , yanında tutuyor öyle gibi geliyor.
napsam bilemedim. Güvende olduğunu razı olup , başka detaylara takılmamam mı gerekiyor acaba?

Çocuğa gerekli özeni göstermeyen bir kadına nasıl güveniyorsunuz? Ya da neyine güveniyorsunuz diye sorayım.
Takip edeceksiniz tabi ki bu sizin en doğal hakkınız.
Mümkünse bakıcıyı değiştirin, sizin evinizde bakılsın çocuk. Gerekirse de kamera kurun.

Yeni birini bulmalısın. Biberonu bile yıkamamk ne yahu?? Ayakkalrı terliyorsa emin ol yelekle uyurken sırtıda terliyordur iyi bari hastalanmıyor bu kadar terli dolaşıyorsa bebeğin.

Açıkçası ben çocuğun kendi evinde bakılması taraftarıyım
Ama bakıcıya gidince de yanında çantası yedeği vs yok mu

Yani bizim komşunun bebeğine diğeri bakıyor evler yan yana iki blok buna rağmen dünya kirli çıkıyor her gün getiriyor akşam götürüyor sabaha temizleriyle veriyor

Ayakkabıyı açıkça söyleyin belki ev soğuktur üşütmesin diye çıkarmıyordur ev patiği alın bunu giydir evde deyin

Yatarken yelekle Nasıl yatılır ki terlemiyor mu benim oğlan her uyuyup
Uyanınca ıslanırdı da
çamaşırı olmaz mı her gün getirip götürdüğüm çantası var.içinde yedekler var. Ayrıca evde bulunsun diye de bıraktım. Daha hiç üstünü değiştirdiğini görmedim. Bir kaç kere söyledik. "Akşam değiştirmeden uyudu kaldı abla,sen değiştir çantada var " diye tamam diyor . Akşam bir geliyor aynı üstü başı.. ayağında kilotlu çorap oluyor, birde üstüne normal kısa çorap giydiriyorum. patiğe bile gerek yok aslında ama bu ayakkabı giydiriyor düşünün artık

Yeni birini bulmalısın. Biberonu bile yıkamamk ne yahu?? Ayakkalrı terliyorsa emin ol yelekle uyurken sırtıda terliyordur iyi bari hastalanmıyor bu kadar terli dolaşıyorsa bebeğin.
hastalanıyor zaten. Burnu sürekli akıyor. Sabah -akşam getirip götürürken soğuk alıyor diyordum ama sanırım terlediği için oluyor

Neden çok soru soramıyorsunuz?
Takip etmiş gibi olsun ne olacak ki?
Emanet ettiğiniz şey çocuğunuz, elbet soracaksınız. Hem de incik cıncık herşeyi soracaksınız. Alınırsa alınsın burda iş yapan o. İşini de güzel yapmalı bir zahmet.
İşi ne olursa olsun özensiz davrananlara tahammül edemiyorum valla.
Bir de ezilip büzülen sizsiniz, nasıl sindiriyorlar insanı işte.
Başka imkanınız varsa alın o kadından.
Ya da konuşun.

çok soru soramıyorum ne demek. sonuçta siz işverensiniz. soracaksınız. yerinizde olsam gün içinde arar ayakkabılar ayağında mı çıkardınız mı diye kontrol ederdim. biberonu yıkayıp da koymak zor iş değil. ev yemeği yaptırmıyosunuz sonuçta bebek bakımı. tümünü yapması lazım.

Ben cesaret edip bırakamam heralde bebeğimi o kadına bidaha.Yani akşama kadar sokak ayakkabısıyla bırakan kadın acaba karnını güzel doyuruyormu diyede düşünürdüm açıkçası.Günah kendi evladını evde ayakkabıylamı dolaştırıyor acaba.Pek iyi niyetli olamayacağım malesef konu evlat olduğu için.Şuan hiçbişeyden emin olamazsınız ağzı var dili yok bebeğin nede olsa güvenemem...

En cok yelek konusuna takildim.
Cocuk uyurken terler, yelegi cikartilir. uyaninca teri sogumasin diye yelegi giydirilir.

Öte taraftan hijyenini takip etmenizi garipsenmemeli.

benim eski bakıcı ile ilk zamanlarım gibisiniz
bende çok sorgulamamak adına bişey sormadım gördüm günümü
çocuğum içine kapandı bildiği kelimeleri de unuttu
bakıcı da şımardı da şımardı hep ben sorgulamadığımdan

şimdi anlatsam uzun sürer
unutmayın konu sahibi hiç kimse vazgeçilmez değil
ve işe ihtiyacı olan çok insan var

çamaşırı olmaz mı her gün getirip götürdüğüm çantası var.içinde yedekler var. Ayrıca evde bulunsun diye de bıraktım. Daha hiç üstünü değiştirdiğini görmedim. Bir kaç kere söyledik. "Akşam değiştirmeden uyudu kaldı abla,sen değiştir çantada var " diye tamam diyor . Akşam bir geliyor aynı üstü başı.. ayağında kilotlu çorap oluyor, birde üstüne normal kısa çorap giydiriyorum. patiğe bile gerek yok aslında ama bu ayakkabı giydiriyor düşünün artık

Bir de artık büyümüş o çorap sıkar

Gerekirse iki kat eşofman falan giyse de o cendere gibi çoraba girmese

Zira bez vs de değiştirirken kadın düzgün düzeltmez gibi geldi

Sen çalışmıyor musun? İşverenin her şeyin hesabını sormuyor mu? Evlat ya. Doğru düzgün bir bakıcı bulun. Sizin evinizde baksın.

takip ediyor gibi olur demişsiniz ama cocugunuz tabiki takip etceksiniz ve takip ettiğiniz belli olsun ki kadın kendine çekidüzen versin.
kadınla konuşmalısın bezini filan değiştiriyo mu?cocukta pişik filan yoktur umarım.Açıkca konus olmadı baska birini düşün bence.

Çünkü kendi eviyle ilgilenmekle meşgul.
Çocuğun üstünü değiştirmek, biberonunu yıkamak
zaman alan şeyler.
Ortada takılıyor işte kendi halinde
Ay sonu havadan para..

Kendi evinde baktır çocuğuna.

Back
X