• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Dert değil belki...

MONNA

Dilini ısır dilini :)
Kayıtlı Üye
14 Ekim 2012
2.413
2.879
358
Allah dert vermesin kızlar da benim bi sıkıntım var.Düğünüme az kaldı ve ben parayı tükettim.Maaşı 15inde alıyorum 20 sine para kalmıyor.Ama eksiklerim var.Mesela yatağa ilk serilecek nevresim takımı...ben o gelinlik gibi yatak örtülerine hiç o kadar para verip almadım pike takımı aldım gayet güzel ve zarif fakat içine düz beyaz nevresim takımı bulamıyorum :( bulduklarım hep pamuk saten ve 150 den aşağı yok.o kadar da bütçem yok şu an.bi çözüm yolu var mı? yardımmm

canım ilk serilecek olmasının bi önemi var mı ?

normal bi takım olsa olmuyor mu 70 tlye de var öyle takımlar?

bence hiç öyle şatafatlı şeylere gerek yok.emin ol sonra doğru düzgün kullanılmıyor bile,kullanışsız,tarzını bilemiyorum ama bence günlük kullanabileceğin tarzda bişeyler al daha çok.yatak örtüsü desen çok çeşit var.illa ki küpürlü allı pullu şeyler severim demezsen çok şık ve spor örtüler var fiyatları da uygun. bu arada kullanıcı isimlerimizde benziyomuş :9::27:

Niye dert ettin diyen arkadaş evli değilsin galiba ya da ceyizini annen babanın parasıyla yaptığı için sana basit gelmiş. .ben öğretmen maaşimla sıkıştım çünkü. ..herşey dört dörtlük ama son harcamalara para kalmadı kızlar sağolun tavsiyeler için de desenli değil düz olmalı. İlkin önemi de yataği ceyiz dizmeye gelen arabalar yapacak...

Niye dert ettin diyen arkadaş evli değilsin galiba ya da ceyizini annen babanın parasıyla yaptığı için sana basit gelmiş. .ben öğretmen maaşimla sıkıştım çünkü. ..herşey dört dörtlük ama son harcamalara para kalmadı kızlar sağolun tavsiyeler için de desenli değil düz olmalı. İlkin önemi de yataği ceyiz dizmeye gelen arabalar yapacak...

kimsenin avukatı değilim lakin hocam, konu başlığında dert değil diyen zaten sizsiniz, arkadaşda taksitle alabilirsin neden sıkıntı yapıyorsun demiş ,(dert etmek)size çözümde sunmuş,neden hemen evli değilsin heralde yada çeyizini baba parasıyla yaptın demek ki diyorsunuz ki?öğretmen maaşıylaa diyorsunuz ya e ben misal asgari ücretle çalışıyorum, bende çeyiz yapıyorum, işci maaşıylaa!ve çok mantıklı bir çözüm getirilmiş taksitle alın;)tutumunuzu yanlış buluyorum , kaldı ki baba parasıyla da çeyiz kurulur bunda yanlış birşey yok

kimsenin avukatı değilim lakin hocam, konu başlığında dert değil diyen zaten sizsiniz, arkadaşda taksitle alabilirsin neden sıkıntı yapıyorsun demiş ,(dert etmek)size çözümde sunmuş,neden hemen evli değilsin heralde yada çeyizini baba parasıyla yaptın demek ki diyorsunuz ki?öğretmen maaşıylaa diyorsunuz ya e ben misal asgari ücretle çalışıyorum, bende çeyiz yapıyorum, işci maaşıylaa!ve çok mantıklı bir çözüm getirilmiş taksitle alın;)tutumunuzu yanlış buluyorum , kaldı ki baba parasıyla da çeyiz kurulur bunda yanlış birşey yok

Kesinlikle katılıyorum arkadaşım bende memurum ama işçi maaşı ile memur maaşı arasında gerçekten büyük oranla fark var.Tabi fark olduğu kadar memurun gideride çok oluyor sonuç olarak kendi ailenizle kendi memleketinizde yaşama şansınız çoğu zaman olmuyor dolayısıyla gidilen yere göre kira ve alış-veriş harcamaları değişiyor.Ama yinede bunun arkasına sığınmıyorum işçi olup kira ödeyen çocuğunu okutan çeyiz yapan geleceğini hazırlayan çok insan var.Diğer arkadaşında dediği gibi taksitle alabilirsiniz,bu kadar sert çıkmanızada anlam veremedim ama doğruya''Doğru söyleyeni 9 köyden kovarlar''diye bi kaf var.Neyse sonuç olarak madem evlenme niyetine girdiniz o zaman bu durumun getirmiş olduğu zorluklarada katlanacaksınız.Hem her şey dört dörtlükmüş nevresimde dört üçlük oluversin.Emin olun çoğu insanın hayatı dört birlik bile değil siz dört dörtlük çeyizinizin nevresimi eksik diye üzülüyorsunuz...

Bu arada unutmadan ev_kur var ya hani. Kredi kartsiz istediginiz seyi alabiliyorsunuz sanirim. Ustelik taksitle. Bu da aklinizda bulunsun.allah mesut etsin sevgili meslektasim

taksitle alabilirsiniz gayet iyi bir çözüm olur bence.yani ortada 2 yol var ya ucuz olan alacaksınız yada daha iyisni taksitle alacaksınız.zaten herkeste bunu söylemiş ama siz biraz dolmuşsunuz sanırım o sebepten iyi niyetle yazılan bir sözü de baya ters anlamışsınız. bende öğretmenim ve benim çeyizim sizin tabirinizle baba parasıyla yapıldı.babamda halinden gayet memnun olarak yaptı bunu.da siz bunun neresine takıldınız yada nesi anormal geldi size onu anlamadım.tabi ben o dönem göreve başlamadığım için onların emekleriyle yapıldı. çeyizciyi soymadık sonuçta demi :50:

Son düzenleme:

ha bide bunu anlamadım akrabalar çeyiz sermeye gelecekte ilk neden önemli.yani ilk beraber yatacağımız nevresim ilk olacağı için önemlidir başkaları gelip bakacak diye değil bence. başkaları için bukadar gerildiyseniz hiç dert etmeyin bence.
anneciğim pembe saten bir takım almıştı bana ama bildiğiniz saten bu,kaygan kumaş. yastığın kafamdan kayıp düşmesi mi benim uyurken yuvarlanmam mı dersiniz epey komik olmuştu. yani ilk nevresimim tip olarak çok hoş ama kullanım olarak tam bir faciaydı ve uyuması imkansızdı :D çokta mühim meseleler değil bunlar. Allah mesut etsin şimdiden

taksitle alabilirsin niye bu kadar kendine dert ettin anlamadım

Açıkçası tutumunuzu pek hoş bulmadım ben de 21 yaşındayım ve memurum ilerde evlenecek olsam ben de maaşımla yaparım. Ama çalışmıyor olsam anne babamın parasıyla yapardım ne var ki bunda. Ne annemiz ne de babamız gocunur bundan elhamdülillah. Hem madem evleniyorsunuz hayat müşterek her şeyiniz dört dörtlük madem alamadığınız eksiği de müstakbel eşiniz tamamlayabilir. Hadi o da olmuyor taksit yapabilirsiniz öğretmen maaşınızla(!)

Back
X