Dert degilde bir iç döküş...

Hayatta belki de en zoru ‘umutlu olmakla’ - ‘umutsuz olmak’ arasında kalmak. Çünkü ikisi de acıtıyor bir şekilde. O yüzden tam ortasında durun. İkisine de sarılmayın. Kabullenin evet ama çocuğunuzun hiç olmayacağını kabullenin demek istemiyorum. Sadece durumların şimdilik böyle olduğunu kabul etmeye çalışın. Bırakın gelecek bildiği gibi gelsin. Şimdiye kadar her şey olacağına vardı bundan sonra da olacağına varacak:KK200:

Insanin umitsizlik durumuna gelmesi cok ama cok icinin yanmasi durumunu biliyorum..

Umudunu kesen evlatlik edinen sonra hamile kalan kisiler gordum tabi kesin degil ama belirtmek istedim

Bir de bir tavsiye hatirlatma sadaka ve iyiliklerin de kolaylastirdigini dusunuyorum.

Umudunuzu kaybetmeden insallah olursunuz.
İnşallah teşekkür ederim :KK200:
Hayatta belki de en zoru ‘umutlu olmakla’ - ‘umutsuz olmak’ arasında kalmak. Çünkü ikisi de acıtıyor bir şekilde. O yüzden tam ortasında durun. İkisine de sarılmayın. Kabullenin evet ama çocuğunuzun hiç olmayacağını kabullenin demek istemiyorum. Sadece durumların şimdilik böyle olduğunu kabul etmeye çalışın. Bırakın gelecek bildiği gibi gelsin. Şimdiye kadar her şey olacağına vardı bundan sonra da olacağına varacak:KK200:
Aslında dediginiz gibi yapmaya calısıyordum,
Olmayacagınıda kabullenmiştim birgün olabilme ihtimalinide..
Bugün böyle oldum, yarınlar daha güzel olur inşallah :)

Beni bilenler bilir, Bilmeyenlerde kendi gibi bilir :deli: Diye komik bir giriş yapayım bende yazının devamı benim için çokta eglenceli olmayacak..

Evet uzun süredir Anne olmak istiyordum,istiyorum diyemiyorum bu ihtimal benim için artık yok denecek kadar düşük tabi Allahtan ümit kesilmez,
Ömrümüz saglıgımız yeterde bize uygun bir tedavi bulunursa tadından yenmez.
Öncelik çevremdeki eş, dost, akrabanın bana olan tavrı,
Ben ilk zamanlar çok üzülüyor aglıyor içime atıyordum,
Bi yerde çocuk konusu geçsin, bi hamilelik haberi gelsin onlar adına tabi ki mutlu oluyordum ama ben ne zaman bu haberi verecegim diye üzülmemek mümkün degildi,
( Tabiki doktorlarada gittik üzerinde durduk )
Sonra sonra duruma alıştım ve çocuk meselesini hedef noktamdan kaldırdım.
Karşıdan bakınca umursamayan,ugraşmayan laylaylom bi insan oldum.
Böyle olmasan oynatmaya az kalacaktı biraz oynatmışta olabilirim :dondurma:
Ben defteri iyi kötü kapattımda,
Çevremdeki insanların dilinde sürekli niye tedavi olmuyorsunuz niye şu yöntemi denemiyorsunuz,
Herkes olmuş tüp bebek uzmanı:deli:
Biz tabi bilmiyoruz yöntemleri sayelerinde ögrendik :deli:
Tişikkirlir sipirminler :işsiz:

Neyse işte böyle iyi niyetin dozunu artıran artık lüzumsuzluga varan herkese sinir oluyorum.:dondurma:

Son olarak,

Bugün evimle ilgili birşeyden bahsederken salon, yatak odası ve cocuk odası dedim ve yutkundum sonra düzeltip yani misafir odası işte vs diyip saçmaladım ama içim acıdı galiba hiç bir zaman çocuk odam olmayacak...

Öyle işte...

Merhaba canim :) Çocuk düsünmedigimiz ya da aklimizdan cikarabildigimiz zamanlarda aslinda mutlu oluyoruz huzurlu oluyoruz. Evet cevremiz her ne kadar bunu unutturmasada o insanlardan iletisimi bir sure kesebilirsin.

Hic olmayacak diye birsey yok olacak ama zamani degil malesef. Yapabilecegimiz birsey varmi malesef yok.

Bende bazen oynattigimi dusunuyorum hatta sanirim bu istegimi surekli birilerine anlatmamak kendimi durdurmak adina cok ama cok sacmaliyorum. Oyle sacma seyler soyluyorum ki sonradan pisman oluyorum. Ama is isten gecmis oluyor. Bu surede herkese sinirlenebilir herkese kkizabilirsin. Az once hic sucu olmamasina ragmen kaynanamin kalbini kirdim bunu biliyorum ama elimden birsey gelmiyor. O yuzden gerektigince insanlardan ve bu konulardan uzak dur. Ama icinde de yasama. Birak esinle bekar hayati yasadiginizi duusun. Bekar hayatinda cocuk olmaz :) ortada bir aile degilde 2 sevgili varmis gbi dusun...Butun enerjini esine ve kendine ayir. O zaman hersey cok daha guzel oluyor :)

Merhaba canim :) Çocuk düsünmedigimiz ya da aklimizdan cikarabildigimiz zamanlarda aslinda mutlu oluyoruz huzurlu oluyoruz. Evet cevremiz her ne kadar bunu unutturmasada o insanlardan iletisimi bir sure kesebilirsin.

Hic olmayacak diye birsey yok olacak ama zamani degil malesef. Yapabilecegimiz birsey varmi malesef yok.

Bende bazen oynattigimi dusunuyorum hatta sanirim bu istegimi surekli birilerine anlatmamak kendimi durdurmak adina cok ama cok sacmaliyorum. Oyle sacma seyler soyluyorum ki sonradan pisman oluyorum. Ama is isten gecmis oluyor. Bu surede herkese sinirlenebilir herkese kkizabilirsin. Az once hic sucu olmamasina ragmen kaynanamin kalbini kirdim bunu biliyorum ama elimden birsey gelmiyor. O yuzden gerektigince insanlardan ve bu konulardan uzak dur. Ama icinde de yasama. Birak esinle bekar hayati yasadiginizi duusun. Bekar hayatinda cocuk olmaz :) ortada bir aile degilde 2 sevgili varmis gbi dusun...Butun enerjini esine ve kendine ayir. O zaman hersey cok daha guzel oluyor :)
Merhaba :)
Bu bahsettigim insanlar sürekli gördügüm insanlar degil,
Biraz üst üste geldi başka başka insanların tavsiyeleri,
Birikti bende..
Ben önceden hemen aglamaya baslıyordum,
Hemen bi göz dolması dudak titremesi şimdi daha güçlü durmaya çalışıyorum,
Biz eşimle iyi kötü alıştık duruma ama işte,
Bi şekilde bi yerde konu geçince benim modum düsüyor bütün gün buda eşimede yansıyor herşeye yansıyor yani.

Sen ümidini kaybetme..ümit varsa hayat vardır..tüm kalbimle diliyorum..allahım kucagını doldursun..

Merhaba :)
Bu bahsettigim insanlar sürekli gördügüm insanlar degil,
Biraz üst üste geldi başka başka insanların tavsiyeleri,
Birikti bende..
Ben önceden hemen aglamaya baslıyordum,
Hemen bi göz dolması dudak titremesi şimdi daha güçlü durmaya çalışıyorum,
Biz eşimle iyi kötü alıştık duruma ama işte,
Bi şekilde bi yerde konu geçince benim modum düsüyor bütün gün buda eşimede yansıyor herşeye yansıyor yani.

Gerektigince o tur konularin acilacago ortamlardan uzak dur veya aklinda bir cumle olustur her soyleyene direk yapistir cevabini.

İnşallah çok teşekkürler.:KK200:

Allah yardımcımız olsun.

Bu arada niyetim akil vermek degil sizi anliyorum hamilelik de kadinlarin insan olarak yasadigi bir deneyim ic gudu manen de insan yasamak istiyor.

Cevremde gordugum cok sevdigim bir ablam cevresine cok hayir yapmisti da oyle olduguna inandim tabi gercek nedeni bilemeyiz kusura bakmayin kirdiysam..

O yuzden gerektigince insanlardan ve bu konulardan uzak dur. Ama icinde de yasama. Birak esinle bekar hayati yasadiginizi duusun. Bekar hayatinda cocuk olmaz :) ortada bir aile degilde 2 sevgili varmis gbi dusun...Butun enerjini esine ve kendine ayir. O zaman hersey cok daha guzel oluyor :)

Sevgili Pink, sizler de zaten bir ailesiniz emin olun. Çocuk sadece ailedeki üye sayısını arttıran bir durum. Sizin yazdıklarınız dikkatimi çekti, sanki siz biraz fazla savunma mekanizmalarınızı kullanıyorsunuz. Bu yüzden olur olmadık yerde sinirlenip patlarsınız. Lütfen kendinizi rahat bırakın ve bu tarz konularla yüzleşmekten korkmayın, insanlardan kaçmayın.. İnanın hepimiz çok zayıf ve savunmasız göründüğümüz durumların içine düşüyoruz hem de her an olabiliyor bu. Tek fark sadece konular değişiyor o kadar.

Bu arada niyetim akil vermek degil sizi anliyorum hamilelik de kadinlarin insan olarak yasadigi bir deneyim ic gudu manen de insan yasamak istiyor.

Cevremde gordugum cok sevdigim bir ablam cevresine cok hayir yapmisti da oyle olduguna inandim tabi gercek nedeni bilemeyiz kusura bakmayin kirdiysam..
Estagfurullah niye kırılayım,
Allah razı olsun düşünüp yazmışsın :KK200:

Cip bebegi denedinizmi bir deneyin derim..sonuna kadar gidin herseyi yaptim ama olmadi dersiniz nasip dersiniz.sagir dilsiz kor olun insanlara karsi.gitmeyin cagirmayin kalabaliga karismayin inanin asosyallik degil kafa rahatligi.tam alti yil sonra anne olabildim ve o alti yil da insanlar dan tiksindim...bos kalabalik beyin yorar bu insanlar en buyuk dusman uzak durun uzak tutun...tedaviyi birakmayin sonuna kadar gidin bir kivilcimda olsa yangini cikaran odur.insallah anne olursun amin

Cip bebegi denedinizmi bir deneyin derim..sonuna kadar gidin herseyi yaptim ama olmadi dersiniz nasip dersiniz.sagir dilsiz kor olun insanlara karsi.gitmeyin cagirmayin kalabaliga karismayin inanin asosyallik degil kafa rahatligi.tam alti yil sonra anne olabildim ve o alti yil da insanlar dan tiksindim...bos kalabalik beyin yorar bu insanlar en buyuk dusman uzak durun uzak tutun...tedaviyi birakmayin sonuna kadar gidin bir kivilcimda olsa yangini cikaran odur.insallah anne olursun amin
Cip bebegi duymadım hiç şimdi ne olduguna bakacagım,
Çok kalabalıgı sevmem zaten.
İşte denk geldimide böyle oluyor.
İnşallah amin.

Beni bilenler bilir, Bilmeyenlerde kendi gibi bilir :deli: Diye komik bir giriş yapayım bende yazının devamı benim için çokta eglenceli olmayacak..

Evet uzun süredir Anne olmak istiyordum,istiyorum diyemiyorum bu ihtimal benim için artık yok denecek kadar düşük tabi Allahtan ümit kesilmez,
Bi yerde çocuk konusu geçsin, bi hamilelik haberi gelsin onlar adına tabi ki mutlu oluyordum ama ben ne zaman bu haberi verecegim diye üzülmemek mümkün degildi,
Çevremdeki insanların dilinde sürekli niye tedavi olmuyorsunuz niye şu yöntemi denemiyorsunuz,

Neyse işte böyle iyi niyetin dozunu artıran artık lüzumsuzluga varan herkese sinir oluyorum.:dondurma:

Son olarak,

Bugün evimle ilgili birşeyden bahsederken salon, yatak odası ve cocuk odası dedim ve yutkundum sonra düzeltip yani misafir odası işte vs diyip saçmaladım ama içim acıdı galiba hiç bir zaman çocuk odam olmayacak...

Öyle işte...

Icim acidi canim yandi birden
7 yil aradım ben. O konuşmaları o akillari o soruları cok cok iyi bilirim
Beni en cok uzen de karne gunu ve anneler gunuydu
Sosyal medyada ki paylaşımlari gorunce sanirim bunları yaşayamayacağım olsun napalim nasip böyleymiş derdim

Birden dua ettim size ve birden sanki olacak gibi bir his dogdu icime.

Kaç yaşındasınız? Kaç yıllık evlisiniz. Bizim bir tanıdığın çocuğu 16yıl sonra oldu. İki tane üstüste. Kız-erkek üstelik de. Detayları sorayım kendisine yazarım buraya.

galiba hiç bir zaman çocuk odam olmayacak...

Öyle işte...[/QUOTE]
Cümlenize istinaden sahit oldugum bir olayi özet geciyorum
Yengemin ablası var 35,38 yas arası o dönem, bunlar karı koca tecilli kısır öyle oluru falanda yok ,neyse evlatlık aldılar bir erkek çocuğu maşşallah sanki kendi doğurdu o derece aralarındaki bağ , cocuk 10 yaşına geldi imkanlar düzeldi derken bir umreye gidelim dediler . Bu ablanın rahminde miyom var eşi demişki doktora git ilaç yazdır orada beyaz giyineceksin namaz kılacaksın hani bir sorun yaşama. Bu ablamız doktora gidiyor 5 aylık hamile ,tombulca bir abla , kilo aliyo ama belli olmuyo kimse anlamadi kendi bile, bebeğin hareketlerinide gaz sanıyo.. Tabi herkes şok nasıl olur falan derken doğum oldu , işini düzgün yapmayan bir hemşire yüzünden sapa sağlam doğan dünyalar güzeli bir bebek şuan hayatını zihinsel engelli olarak yaşıyor.. 7 yaşında.
Velhasıl kelam Rabbimin vardır bir bildiği, her serde bir hayır, her hayırda bir şey vardır.. istesekte bir karınca yaratsak mümkün mü, haşa verici allah siz istemeye devam edin.

Sizi c9k iyi anlıyorum bende 10 yıl çaba gösterdim. Saçma salak sorulara maruz kalmamak için çevremi eledim, öneririm.. Rabbim ikiz ikiz versin amin

Son olarak,

Öyle işte...
Son cümlede dudaklarım titredi okuduktan sonra hep duamda buradakiler aklımdan geçiyor senin için de edeceğim bundan sonra

Aynı sorunları yaşayan ablam var ne kadar kafanı agrittiklarini biliyorum oda bunu 13 senedir yaşıyor çünkü ...

Bazen şu sorular sorup macun onerenlerin kafalarına vurmak istiyorum ....

Rabbim hayırlısını versin T Tweety gerçekten nickini görünce hissettiğim insanlardansin rabbim gönlüne ferahlik versin ins ...

valla herşeyi denemiş olabilirsiniz ama benim tavsiyem denemediyseniz hacamat ı da kesinlikle öneririm
gittiğim hacamat cıya çocuk tedavisi için gelen vardı, biri sülük olacaktı geçen yıl ki de hacamat olacaktı sıradaydık
bence alternatif tıbbı da deneyin
ben rastlamadım bir daha aynı kişilere ama hacamat bana farklı birşey için yaptırdım iyi geldi öneririm

6 yıl her tedaviyi denemiş (ki benim zamanımda bugünkü kadar tedavi seçenekleri de yoktu) ama bir türlü hamile kalamamış biriyim. Bir çok kez burada konulara yazdım geçmişimi. Doktorum "nedensiz infertilite yapacak bir şey yok" diyip dosyamı kapatmıştı.
Biz de merkezimize çocuğu koymaktan vazgeçmiştik. Stres bitince ve Rabbim izin verince her şey oluyor. Şimdi 22 ve 16 yaşında 2 çocuğum var.
Hayattan aldığım bir başka derste şudur; Olmuyorsa zorlamaya gerek yok, her şerde bir hayır vardır dedikleri bu olsa gerek.
Yani, belki bebeğiniz olursa hayatınızda hayırlı bir şey olmayacaktır. Yani bunu ihtimaller dahilinde söylüyorum illa öyle olacak diye değil.
Mesela benim eltim 17 yıllık evli ve 3 bebeği de karnında öldü. Hiç dert etmedi. Vardır bunda da bir hayır dedi.
Allah gönlünüze göre versin.

Şu hayattan aldığım bir ders varsa yıllarca çok istediğimiz şeyler sadece o yıllarımızı elimizden alıyor. Anın tadını güzelliklerini kaçırıyoruz kim ne derse desin yaşanmamıştan farkı kalmıyor. Tat alamıyorsun eksiksin çünkü. 7 sene bekledim şuanki kuruma geçmeyi gel görki oldu ama hiç istemiyorum uzaktan hoş geliyormuş bazı şeyler bebek olayıda böyle belki olması daha yorucudur herşeyi zamanına bırakabilmek usta işi galiba

Back
X