Dert dinlemek

Ayline parlak

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
98
Puanlar
48
Biz uzak şehirde yaşıyoruz bir dönem yakındık kayınvaldemle ama her gelememize eşimle aramız bozuluyor kimi zaman benden kimi zamandan ondan yani mutlaka bir huzursuzluk yaşıyoruz... Bu seferde aslında beni getirmeyecekti ama yine bir şekilde geldim maalesef buna da çok pişmanım. Neyse yaa derleri bitmiyor ben sene de bir defa yanlarına geliyorum ne kalabalıkları bitiyor ne lafları ne eski mevzular beynim sürwkli doluyor kendimi yorgun ve mutsuz hissediyorum. Sürekli bir kaos 10 gün geliyorsak 10 gün evdeyiz sürekli ev işi yapıyor geçmişi anlatıyor çektiği çilekleri eşini ya mental olarak çok yorgun hissediyorum çocuklarının uzak olmasından yakınıyor bunun sorumlusu kendimmiş gibi hissediyorum aslında hiç alakası yok bu yıllardır böyle vedalaşmalar çok can sıkıcı kapı önlerinde saatlerce ağlaşma ya evde de enerjim tükeniyor genel verici gibiler sınırları yok gelen giden yani tatil bana tatil olmuyor beyin olarak beden olarak çok yoruluyorum. Sonucunda da hep eşimle hızursuz oluyoruz. Yani bizim de gelinimiz var 4 günden fazla durmuyor ne biliyim eşide ona uyum sağlıyor ama bizde öyle değil dert falanda dinlemiyor. Ben de dinlemek zorunda değilim banane ya ayda yılda bir geliyorlar aman kafaları şişmesin diyen yok şimdi yine aynı durumu yaşadık ve dönüyoruz. Aynı şeyleri yaşayan var mı nasıl çözüyorlar bu durumu şu an hiç hevesim yok mesela uğrayacağım diğer yerleri iptal ettim evime dönüyorum. Mutsuz yorgun kafa olarak bitik. Gitmeyi tamamen mi kesmeliyim bu defa evdeki sıkıntı oluyor. Gitsem her defasında aynısı ben derdimi kimseye anlatamıyorum onların maddi manevi bütün dertlerini dinlemek çözmek zorundaymışım gibi davranıyorlar.Şimdi mesela dönüyoruz ya kapı önü ağlaşması vedası eşim çok mutsuz sanki ilk defa ayrılıyor sanki sebebi benim ben bu kasvetli her zaman yaşamak zorunda mıyım.

Sürekli bir kaos 10 gün geliyorsak 10 gün evdeyiz sürekli ev işi yapıyor geçmişi anlatıyor çektiği çilekleri eşini ya mental olarak çok yorgun hissediyorum
Siz niye 10 gün evde duruyorsunuz? Çıkın gezin dolaşın kafa dinleyin.

Evin

Geleni gideni bitmiyor birincisi. İkincisi de benol fazla hakim değilim şehire nereye gidilecek bilmiyorum mahalle dışında
Evin geleni gideni sizi ilgilendirmez ki🤷‍♀️ Size gelmiyorlar kayınvalidenize geliyorlar, hoşgeldiniz dersiniz yarım saat sohbet edersiniz sonra izninizle ben şöyle bir çıkıp çarşı pazar gezeceğim der çıkar gidersiniz, ayrıca nereden baksanız 5-6 yıllık evlisiniz belki daha fazla, muhtemelen her yıl kayınvalidenize gidiyorsunuzdur hiç mi burası nasıl bir şehir diye merak edip gezmeye gitmediniz?
Şehri bilmenize gerek yok, sora sora Bağdat bulunuyor, eşiniz olmadan çıkmanıza izin mi yok yoksa siz tek çıkmayan kadınlardan mısınız?

Evin

Geleni gideni bitmiyor birincisi. İkincisi de benol fazla hakim değilim şehire nereye gidilecek bilmiyorum mahalle dışında

Elinde telefon internet var buraya yazdigina gore google maps diye bisey var orasi tarif ediyor heryeri.
Google X yerde gezilecek yerler yazinca da nereye gidiilir yaziyor. Sanki 60 yasinda gibisiniz ya bu yaşta

Evin geleni gideni sizi ilgilendirmez ki🤷‍♀️ Size gelmiyorlar kayınvalidenize geliyorlar, hoşgeldiniz dersiniz yarım saat sohbet edersiniz sonra izninizle ben şöyle bir çıkıp çarşı pazar gezeceğim der çıkar gidersiniz, ayrıca nereden baksanız 5-6 yıllık evlisiniz belki daha fazla, muhtemelen her yıl kayınvalidenize gidiyorsunuzdur hiç mi burası nasıl bir şehir diye merak edip gezmeye gitmediniz?
Şehri bilmenize gerek yok, sora sora Bağdat bulunuyor, eşiniz olmadan çıkmanıza izin mi yok yoksa siz tek çıkmayan kadınlardan mısınız?
Maalesef çocuklar var biri küçük şehri bir dolaşayım durumu olmadı hiç yalnız gelen de bizi görmeye geliyor yemeğe kalıyor kahvaltıya geliyor yani
Elinde telefon internet var buraya yazdigina gore google maps diye bisey var orasi tarif ediyor heryeri.
Google X yerde gezilecek yerler yazinca da nereye gidiilir yaziyor. Sanki 60 yasinda gibisiniz ya bu yaşta
Ya sorun çıkma değil istesem tek başıma çıkarım ama sonrasında iyi olmayacak yani bu süreyi en az sorunla atlatmak istiyorum ve hep kendimi kısıtlıyorum ama yine olmuyor hakikaten 60 yaşında hissediyorum

Benim de durumum sizinki gibi.. ben 3-4 gün kalıyorum yılda 3-4 kere gidip ama o 3-4 gün geçmiyor. Kv anlatıyor da anlatıyor kvsinden çektiklerini eltilerinin yaptıklarını. Ben çözümü oğlumu alıp avm ye gitmekte buldum oğlan durmuyor evde deyip çıkıyorum oğlanı oyun alanına bırakıp kendim kahve içmeye.. başka türlü çekilmez

Benim de durumum sizinki gibi.. ben 3-4 gün kalıyorum yılda 3-4 kere gidip ama o 3-4 gün geçmiyor. Kv anlatıyor da anlatıyor kvsinden çektiklerini eltilerinin yaptıklarını. Ben çözümü oğlumu alıp avm ye gitmekte buldum oğlan durmuyor evde deyip çıkıyorum oğlanı oyun alanına bırakıp kendim kahve içmeye.. başka türlü çekilmez
Aynen 10 gün boyunca evde herkes dert anlatıyor daha ben ses etmesem eşim bütün izni geçirir orada şu anda dönüyoruz herkes mutsuz mutsuz olmaya gidiyoruz adeta evlerinin maddi manevi hiç dertleri bitmiyor ben bunu dinlemek zorunda değilim bazen kendime iş icat ediyorum tekrar geliyorum kaldığı yerden devam ediyor burdan annemgile geçwcektik ama ben iptal ettim bu mutauzlukla insanları da mutsuz etmek istemiyorum evde herkes köşesinde domuşur birbirine yapacak bir şey yok

Maalesef çocuklar var biri küçük şehri bir dolaşayım durumu olmadı hiç yalnız gelen de bizi görmeye geliyor yemeğe kalıyor kahvaltıya geliyor yani

Ya sorun çıkma değil istesem tek başıma çıkarım ama sonrasında iyi olmayacak yani bu süreyi en az sorunla atlatmak istiyorum ve hep kendimi kısıtlıyorum ama yine olmuyor hakikaten 60 yaşında hissediyorum
İşte yanlış yapıyorsunuz, madem eşiniz her sene sizi de götürüyor madem ona kalsa tüm iznini orada geçirecek kendinizi kısıtlamayacaksınız, sonrası iyi olmayacak da ne olacak? Eşiniz mi kavga edecek kayınvalideniz mi? Etsinler sizde kavga edersiniz, böyle susup dert sahibi olmaktansa biraz da sorun çıkaran siz olun.

Eşime karşı gelemem kayınvalidem ne derse o olur diye düşünüyorsanız da o zaman kayınvalidenize gitmeyeceksiniz, o annesine gidecek siz de kendi ailenize gideceksiniz. Orada geçirdiğiniz 10 kötü gün yüzünden ailenize gitme planını iptal etmişsiniz, bu hem kendinize hem çocuklarınıza hem de ailenize haksızlık değil mi?

İşte yanlış yapıyorsunuz, madem eşiniz her sene sizi de götürüyor madem ona kalsa tüm iznini orada geçirecek kendinizi kısıtlamayacaksınız, sonrası iyi olmayacak da ne olacak? Eşiniz mi kavga edecek kayınvalideniz mi? Etsinler sizde kavga edersiniz, böyle susup dert sahibi olmaktansa biraz da sorun çıkaran siz olun.

Eşime karşı gelemem kayınvalidem ne derse o olur diye düşünüyorsanız da o zaman kayınvalidenize gitmeyeceksiniz, o annesine gidecek siz de kendi ailenize gideceksiniz. Orada geçirdiğiniz 10 kötü gün yüzünden ailenize gitme planını iptal etmişsiniz, bu hem kendinize hem çocuklarınıza hem de ailenize haksızlık değil mi?

Mesela şuanda bu durumdayız ya yine ben sorun çıkaran durumdayım mutlu olmıyorum hiç birşeyden yaşlı kadın ne olacak zaten bunlar demirbaş söylemler. Evet istemediğim ortamda bulunarak en büyük haksızlığı kendime yapıyorum çocuğum büyük bir kaza atlattı şükür ki bir şey olmadı biraz da o sebeple gerginim herşeyi iptal ettim çocuğum gözünün önünden gidiyor düşüyor da anlatılarına ara verip hiç gö kulak olmadı bende doğal olarak son gün patladım inanın ben kimseye dert anlatamoyorum.

Bir dönem kayınvalide ye yakınmışsınız yani o bölgeyi az çok biliyorsunuz,küçük çocuğu koyarsın bebek arabasına market gezersin,park ta oturursun.Nasıl bir yer anlayamadım.... 10 gün boyunca burnunuzu hiç dışarı çıkarmıyor musunuz, çıkartmıyorlar mı????

O kadar o kadarr iyi anlıyorum ki, bizimkiler de böyle,bunum bi çözümü yok. Bqzi tipler böyle enerji vampiri gibiler, bugünü yasayamiyor adamlar hep geçmişteler hep. Tek çaresi var, uzak durmak ya da mecburi gidiliyorsa cok cok az kalmak. Ben mesela 800 km yol gideceğim ve sadece iki gun kalip döneceğim is bahanesiyle. Çünkü gerçekten kafam artik kaldırmıyor canıma yazık.

Misafir konusunda da anlayabiliyorum seni, bizim orda da gelen misafiri bırakıp çıkamazsın evden yani Bi sene muhabbetin döner durur. Adamlar seni görmeye gelmiş sonuçta, en güzeli cok az kalmak ve mümkünse gitmemek

Mesela şuanda bu durumdayız ya yine ben sorun çıkaran durumdayım mutlu olmıyorum hiç birşeyden yaşlı kadın ne olacak zaten bunlar demirbaş söylemler. Evet istemediğim ortamda bulunarak en büyük haksızlığı kendime yapıyorum çocuğum büyük bir kaza atlattı şükür ki bir şey olmadı biraz da o sebeple gerginim herşeyi iptal ettim çocuğum gözünün önünden gidiyor düşüyor da anlatılarına ara verip hiç gö kulak olmadı bende doğal olarak son gün patladım inanın ben kimseye dert anlatamoyorum.
Evladınıza geçmiş olsun🙏 Allah beterinden korusun inşallah 🙏 lakin dediğim gibi siz aman sorun çıkmasın aman 10 gün sıkayım dişimi kendimi kısıtlayayım evden çıkmayayım öyle yapmayayım böyle etmeyeyim deyince de hiçbir şey değişmiyor aksine dert sahibi olduğunuzla kalıyorsunuz.
Zoraki götürülmüyorsanız gitmeyin, eşiniz zorla götürüyorsa da çıkın gidin gezin veya izinlerde herkes kendi ailesini ziyaret etsin.

Bir dönem kayınvalide ye yakınmışsınız yani o bölgeyi az çok biliyorsunuz,küçük çocuğu koyarsın bebek arabasına market gezersin,park ta oturursun.Nasıl bir yer anlayamadım.... 10 gün boyunca burnunuzu hiç dışarı çıkarmıyor musunuz, çıkartmıyorlar mı????
Çıkaramadım yeminle ev bahçeli açık ceza evi sanki öyle olunca dışarı çıkma ihtiyacı olmuyor gibi davranıyor eşim ben de bilmiyorum gerçekten şehri mahallede de dolaşmak anlamsız...

Çıkaramadım yeminle ev bahçeli açık ceza evi sanki öyle olunca dışarı çıkma ihtiyacı olmuyor gibi davranıyor eşim ben de bilmiyorum gerçekten şehri mahallede de dolaşmak anlamsız...
Eşiniz büyük sorunlu,nasıl oluyor 10 gün boyunca bir kere olsun" hanım al çocuğu biraz dolaşalım "demiyor??!Bu kadar bencil,düşüncesiz adamdan korkarım ben.....

Enerji vampiri gerçekten öyle her gitmede kendime söz veriyorum ama her defasında etkilerinden kurtulamıyorum bide bakıyorum olaylara durumlara üzülürken buluyorum kendimi herkesin çocuğu dışarda ben de dışardayım kardeşlerim de öyle bu öyle bir durum haline geliyor ki anlatımlardan ben oturup eşimin dışarda olduğuna üzülecek hale geliyorum salağım ben gerçekten hipnoz olmaktan kurtulamıyorum
Misafir konusunda da anlayabiliyorum seni, bizim orda da gelen misafiri bırakıp çıkamazsın evden yani Bi sene muhabbetin döner durur. Adamlar seni görmeye gelmiş sonuçta, en güzeli cok az kalmak ve mümkünse gitmemek

Bir kaç defa sıkıldığımı da ifade ettim üstelik Pazar geldik Pazar dönelim dedim yeter dedim ama hep bir pazarlık halinde benimle hata ben de ama gelmemeliydim.
Eşiniz büyük sorunlu,nasıl oluyor 10 gün boyunca bir kere olsun" hanım al çocuğu biraz dolaşalım "demiyor??!Bu kadar bencil,düşüncesiz adamdan korkarım ben

gitmeyeceksiniz başka yolu yok ya. ya da eşinize biz gelirsek max 3 gün kalırız 3. gün en kötü otobüsle döneriz deyin. zaten her şekilde kavga edip kendinizi kötü hissediyorsunuz bari dertleri çekmeden kavga edin de bir işe yarasın

Back
X