Evet karşılaştırma yaptigimda banada gelmiyor fakat erkek bebekler daha gec konusur diyorlar o biraz icimi rahatlatiyoranne veya uzman değilim ama şu an oğlununzdan ayca küçük olan yeğenimi baz alarak konuşuyorum, bana normal gelmedi.
televizyon reklam meraklisi bazen takilip kaliyor en iyisi doktora goturmek tesekkur ederimKonuşamayan çocuk derdini anlatamadığı için hırçınlık mızmızlık yapar... Televizyon tablet ile çok hasır neşir ise ondan da gecikme olabiliyor... Bence doktora götürün en azından durum normal mı değil mı öğrenin içiniz rahat etsin...
Allah bagislasin bizim gununde dogum oldu en iyisi doktora goturmek galibaBen erken doğum yaptım. Doktorumuz erken doğum olduğu için geç konuşmasının normal olduğunu ve erkeklerin kızlara oranla daha geç konuştuğunu söyledi. Şuan 4 yaşında, susturabilene aşk olsun. Bütün gün muhabbet ediyor. :) Bence siz de doktorunuza mutlaka danışın, böyle üzülüp kafanıza takmaktan daha mantıklı. Pedagog a götürebilirsiniz, bir arkadaşımın kızı 2 yaşında, pedagoga götürüyor. Çok faydasını gördüler..
İlk bebeğin sanırım , endişe etmekte haklısın her anne gibi. Ama bana gayet normal geldi benimde iki oğlum var küçüğüm 22 aylık , erkek bebekler kızlara oranla daha geç konışuyorlar bu doğru. İlk oğlum üç dört kelime dışunda konuşmuyordu iki yaşına kadar, doktpra götürdüm evet, çünkü herşeyi işaretleriyle o kadar güzel anlatıyorduki. Doktorda aynını söyledi herşeyi çok güzel , işaretle anlatmak kolayına geliyor ve sizde anlıyorsunz neden konuşma ihtiyacı hissetsinki dedi. İşaretlerini anlamayın , konuşmasını isteyin . Ve konuşma konusunda dışarıdan geln uyaranların çok önemi var. Tv den uzak tutun , boll boll sohbet edin hatta dertleşin :) resimli kitaplar alın , gösterdiğiniz hayvanların sesini çıkarın ondanda çıkarmasını isteyin . Ve sonuçç bizimki patt diye konuştu herşeyi iki yaşını birkaç ay geçince. Küçük oğluö abimize nazaran daha fazla hevesli konışma işinde. Ve unutmayın herbebek bir olmuyor , gelişimi huyu , geneteği hepsi farklı kıyaslamayın etrafla...k.bakma kafanı şişirdim :)Merhaba hanımlar yaklaşık 23 aylık bir erkek evladım var fiziksel gelisimi gayet iyi fakat dil gelisimi icin ayni seyi söyleyemeyecegim.mesela baba ve mama disinda birde anlamsiz sesler disinda konustugu bisey yok göz teması var hangi eşya kime aitse onu o kisiye veriyor disari cikmak isterse elimizden tutup cekistiriyor ayakkabilarini getiriyor sizce bu kadar bile yapmasi normalmi beklemelimiyim birde bir kac gundur geceleri huzursuz agliyor surekli daha once yapmazdi gayet iyi uyurdu beni ve babasini tokatliyor sacimi cekip yatiyor gece araliklarla uyanip aglayip yatiyor uyanikken dislerini gicirdatiyor sinirli yapisi var evde resmen teror estiriyor psikiyatriye gotursem fayda edermi
Estagfurullah aksine icim rahatladi sagolun aslinda 11 yasinda bir kizimda var ama hatirladigim kadariyla o daha bu konuda hizliydi hic boyle problemlerle karsilasmamistim dediklerinizi bende uygulayacagm insallah darisi basimiza olurİlk bebeğin sanırım , endişe etmekte haklısın her anne gibi. Ama bana gayet normal geldi benimde iki oğlum var küçüğüm 22 aylık , erkek bebekler kızlara oranla daha geç konışuyorlar bu doğru. İlk oğlum üç dört kelime dışunda konuşmuyordu iki yaşına kadar, doktpra götürdüm evet, çünkü herşeyi işaretleriyle o kadar güzel anlatıyorduki. Doktorda aynını söyledi herşeyi çok güzel , işaretle anlatmak kolayına geliyor ve sizde anlıyorsunz neden konuşma ihtiyacı hissetsinki dedi. İşaretlerini anlamayın , konuşmasını isteyin . Ve konuşma konusunda dışarıdan geln uyaranların çok önemi var. Tv den uzak tutun , boll boll sohbet edin hatta dertleşin :) resimli kitaplar alın , gösterdiğiniz hayvanların sesini çıkarın ondanda çıkarmasını isteyin . Ve sonuçç bizimki patt diye konuştu herşeyi iki yaşını birkaç ay geçince. Küçük oğluö abimize nazaran daha fazla hevesli konışma işinde. Ve unutmayın herbebek bir olmuyor , gelişimi huyu , geneteği hepsi farklı kıyaslamayın etrafla...k.bakma kafanı şişirdim :)
Evet karşılaştırma yaptigimda banada gelmiyor fakat erkek bebekler daha gec konusur diyorlar o biraz icimi rahatlatiyor
Avustralyali bilim adamlarina gore varmis göbek bagindaki testesteron hormonu erkek bebeklerde daha yuksek oldugu icinms sanirimben bu tip şeylere pek inanmıyorum yani bilimsel bi geçerliliği var mı erkekler geç konuşur lafının yoksa ninelerimizden duyduğumuz bişey mi? bence doktor en mantıklısı.
Peki sizce doktorluk bir durum varmi4 yaşına kadar geç konuşma saymiyoruz, biraz daha sureniz var. İsaret dilinden kurtarmaya çalışın. İşaret ettiği nesneyi seslendirin. Tv, tablet vs uzak tutun. Endişe etmeyin siz konustukca açılacak konuşacaktır
ben bu tip şeylere pek inanmıyorum yani bilimsel bi geçerliliği var mı erkekler geç konuşur lafının yoksa ninelerimizden duyduğumuz bişey mi? bence doktor en mantıklısı.
Avustralyali bilim adamlarina gore varmis göbek bagindaki testesteron hormonu erkek bebeklerde daha yuksek oldugu icinms sanirim
Bana da anneannem derdi hep erkekler geç konuşur diye. Ama doktorumuz da bize aynısını söyleyince bende artık inandım. :)
Şiddet eğilimi dışında yasadiklariniz gayet normal ..çocuklarımın biri 1 yaşından sonra konuşmaya başladı diğeri 2 yaşında hala anne,baba,mama (meme:) .. Her çocuğun gelişimi farklı ..Merhaba hanımlar yaklaşık 23 aylık bir erkek evladım var fiziksel gelisimi gayet iyi fakat dil gelisimi icin ayni seyi söyleyemeyecegim.mesela baba ve mama disinda birde anlamsiz sesler disinda konustugu bisey yok göz teması var hangi eşya kime aitse onu o kisiye veriyor disari cikmak isterse elimizden tutup cekistiriyor ayakkabilarini getiriyor sizce bu kadar bile yapmasi normalmi beklemelimiyim birde bir kac gundur geceleri huzursuz agliyor surekli daha once yapmazdi gayet iyi uyurdu beni ve babasini tokatliyor sacimi cekip yatiyor gece araliklarla uyanip aglayip yatiyor uyanikken dislerini gicirdatiyor sinirli yapisi var evde resmen teror estiriyor psikiyatriye gotursem fayda edermi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?