Dert etmelimiyim sizce

Erkekler gec konuşur.
Komsumun ikiz cocuklari var kiz ve erkek. 2 yasindalar
Kiz şakir şakir konusuyor oglan hala bagirarak bir seyler anlatmaya çalışıyor cogu kez anlasilmiyor bile.

Hem her cocugun gelisimi kendine özeldir.

tanıdığım bir çocuk 4 yaşına kadar konuşmadı. anne- baba bile demeden. doktor büyük ihtimal zekası yüksek kendi isterse konuşacak dedi. bir gün durup dururken düzgün cümlelerle şakır şakır konuşmaya başladı şimdi fen lisesine gidiyor :) korkmayın doktorlar söyler zaten size :)

ben bu tip şeylere pek inanmıyorum yani bilimsel bi geçerliliği var mı erkekler geç konuşur lafının yoksa ninelerimizden duyduğumuz bişey mi? bence doktor en mantıklısı.
Evet var.:) Çocuk doktorumuz da hep erkek çocuklarda dört yaşa kadar dıgıl dıgıl konuşması normal der.

Konu sahibi bana göre değil normal. TV izletmeyin. Ve birlikte bol bol oyun oynayın. Eşya, hayvan, bitki vs. kartları var resimli hergun onlarin ismini söyleyin.

Bazı çocuklar geç konuşabiliyor, benim de arkadaşımın oğlu 30 aylık, ama ne yazık ki konuşamıyor "Immmm, ıhhh, uhh" diyor, merak etme zamanla gelişir???

"Konu sahibi bana göre de normal" yazmak istemiştim otomatik yazmış değil diye. Kusura bakmayın.

oğlum da geç konuştu.3 yaşına kadara su isterken buvva derdi.şimdi öyle cümleler kuruyor ki aklımız almıyor.ben de çok endişeleniyordum.yaşıtlarıyla birlikteyken, onlar bülbül gibi şakırken benimki baba bile diyemez, dede derdi.ama konuşamayan insan yoktur diyerek sabrettim.amcası da 6 yaşında konuşmaya başlamış.yani karar tabi ki sizin ama ben beklemiştim.ayrıca derdini anlatamayan çocuk tabi ki hırçınlaşır.kendinizi onun yerine koyun bir...ha bir de çocukların da ergenlik dönemi vardır.2 yaş sendromu...bi araştırın isterseniz.altta yatan bir rahatsızlık varsa bilemem tabi,sadece kendi deneyimimi paylaşmak istedim.

çok normal.benim kızımda sadece baba mama dede diyordu.2.5 yaşına doğru başladı konusmaya

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…