e acıkca sorsun alevıler yapar tuzlu asureyı derler ama alevı oldugunu bılmıyodum desın gayet normal bı sekılde
tuzlu asureyı ılk kez duydum alevı kısmını bılemem
boyle basıt bı seyı soramadıgı kısıyle nasıl evlencek allasen ???
33 yıllık Alevi'yim, tuzlu aşure ilk kez duydum. "Kaynatma"yla karıştırıyor galiba :)
Aşureyi normal yapar bizimkiler, belki zaman içinde öyle oldu.
İsterseniz annemi arayıp sorayım.
valla bence annesı ıyı arastırsınGaliba cevabi evet olmasindan korktugu icin soramam diyor cunku anne cok fena tavir koydu
Annedeki öfkeye bak. :)
Çocuğa söyle uzak dursun onlardan...
Şimdi konuştum annemle, aşure ayında dağıttığımız aşure tatlı olurmuş.Asure ayinda yapar dagitirlarmis ama tuzlu ve etli olurmus valla alevi olmasi beni ilgilendirmez ama anne kesinlikle karsi arkadasim adina uzulurum aleviyse bozulacakbu is .... Ama bu yasimda tuzlu asureyide duydum tatmak nasip olur insallah :)
Aa olur mu, evine gidilmez, pişirdiği yenmez, yıkadığı giyilmez. :)O anneye soruyorum lafım size değil; ya bu Aleviler size ne etti?
Ahahaha benim babamın başına tam da bu geldi işte. :)))o anne bu adamdan kızını ayırtıp
ıstedıgı kısıyle evlendırıp evlendıkden sonra kızı sıddetın her turlusunu gorurse
ben o zaman görurum o anneyı valla
muhtemelen adam alevı degıl
alevıyı bukadar ıstemıyormus ya bu anne
gıdecek bılmeden alevıye verecek ne ıyı olur valla
ilahı adalet
Bu konu sayısız yıllardır konuşulur burda aleviler bize şunu yaptı bunu yaptı konusu yok.O anneye soruyorum lafım size değil; ya bu Aleviler size ne etti?
hayatda hıııc buyuk konusmamalı vallaAhahaha benim babamın başına tam da bu geldi işte. :)))
Eşim alevi değil.
Ne dertmiş yaw tuzlu aşureden inanç tespiti
Aleviyse ne olacak ayrılacakmı arkadaşınız?
Çok öemliyse hayatında bu konu kendi ve karşısındaki bağlanmadan aşk olmadan önce bunları sorup öğrenseydi.
Aşure konusu olmasa umrunda olmuyacak birşey için şimdi ne bu telaş.
Sonuçta karşısındaki,adam gibi adamsa aşılamayacak sorun yoktur.
Adam gibi adam olmadıktan sonra isterse
Ne dertmiş yaw tuzlu aşureden inanç tespiti
Aleviyse ne olacak ayrılacakmı arkadaşınız?
Çok öemliyse hayatında bu konu kendi ve karşısındaki bağlanmadan aşk olmadan önce bunları sorup öğrenseydi.
Aşure konusu olmasa umrunda olmuyacak birşey için şimdi ne bu telaş.
Sonuçta karşısındaki,adam gibi adamsa aşılamayacak sorun yoktur.
Adam gibi adam olmadıktan sonra isterse ne olursa olsun
Ya kiz icin bi anlam ifade etmiyor alevi olmasi o yuzden iliskisi sirasinda alevi olup olmadigi konusu hic gecmemis aralarinda ... annesininde alevilik konusunda boyle kati dusundugunu bilmiyormus yeni ogrendi bizde aleviye kiz verilmez sozunu ilk defa duydu kiz annesinden ... Ama evet aleviyse ayrilir buyuk ihtimal cunku ailesinden gecemez
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?