Cok sacma kaldimi boyle o alevi o sunni o turk o arap. Insan olmak onemli olan. Canim memleketim ya herkesler bi arada yasar burda . K.v mahallesinde hem turk hem arap hem alevi hem hristiyan her djn ve mezhepten insan var . Ve 40 yildir ne guzel geciniyorlar. Bizde sunniyiz mesela esimde oyle ama ailesi alevi benide cok seviyorlar bende onlardan bisey gormedim. Aramizda hic bu konular gecmedi. Gereksizde . Saygi duymak lazim.
Asure ayinda yapar dagitirlarmis ama tuzlu ve etli olurmus valla alevi olmasi beni ilgilendirmez ama anne kesinlikle karsi arkadasim adina uzulurum aleviyse bozulacakbu is .... Ama bu yasimda tuzlu asureyide duydum tatmak nasip olur insallah :)
32 yıldır alevi olan ben ilk defa tuzlu ve etli aşure duyuyorum. O ne öyle ya gormedim bile. Bildiğin tatlı olur aşure ve çokta güzel yaparlar hani. Canım çekti.
hayatda hıııc buyuk konusmamalı valla
benım annemde de farklı konuda benzerı oldu bı il var ordan asla kız almam edepsız oluyorlar dedı
senelrrce soyledı bunu
abım gıttı bı kıza tutuldu o ilden evlendırdı hepımız gulduk anneme
32 yıldır alevi olan ben ilk defa tuzlu ve etli aşure duyuyorum. O ne öyle ya gormedim bile. Bildiğin tatlı olur aşure ve çokta güzel yaparlar hani. Canım çekti.
Aa olur mu, evine gidilmez, pişirdiği yenmez, yıkadığı giyilmez. :)
Lütfedip alevi bir gelinleri olursa da "kırklama" yaparlar ki müsibetliğinden arınsın.
Ah bilmez miyim, "Tunceli'de görev yaptım orada hep alevi çocukları vardı, hiçbirine okuma yazma öğretmedim" diye ballandıra ballandıra anlatan meslektaşım vardı benim.
Hadi arkadaşınızın annesi cahil diyelim, bu öğretmencik sözde okumuş, ilim irfan sahibi... :))
Her çeşidini her şekilde duydu bu kulaklar. :) Yine de kimseye düşman değilim.