dert ortağı arıyorum lütfen....

mistik55

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
3 Ekim 2013
64
0
0
35
İzmir
uzun zamandır işsizim lise mezunuyum evdeyim sürekli çok bunaldım kafayı yemek üzereyim.maddiyat sorunumuzda var istediğim hiçbirşeyi yapamıyorum.çok kötü durumdayım hergün ağlıyorum.geçen gün sinirden odamın camını indirdim kolumla vurup kolumda kesik izleri var .çok kötüyüm artıkkk nolur bişeyler diyin dayanamıyorum.bir ara kıyafet mağazasına girdim denedim ama yapamadım yapamıyorum her gelene hoşgeldiniz nasıl bişey bakmıştınız diye böyle sokulamıyorum.çekiniyorum şahsen.işte bulamıyorum.tıbbi sekreterlik kursuna yazılayım dedim ama para isteyemem zaten durumları belli.öylee sabhtan akşama kadar evde kös kös oturuyorum bunaldım yemin ederim.üniversite okuyayım diyorum yaşım 22 23 yaşında başlasam 26 yaşında bitiyo.ne yapcağımı bilmiyorum.birşeyler söyleyin lütfen bunaldımmmm tırlatıcam evde oturmakdan.iş ilanlarına bakıyorum hep satış danışmanı aranıyo ben yapamıyorum o işi napıcam böyleeeeee((( ölsemde kurtulsammmm

Size uygun hiçbir iş bulamıyor musunuz? Sekreterlik, kasiyerlik vb gibi işler yapamaz mısınız?
Ailenizin maddi durumu yüzünden tıbbi sekreterlik kursuna yazılamıyorsunuz madem, en azından evde birşeyler yapmayı deneseniz, hiç el becereniz yok mu? Dikiş, örgü, dantel, takı yapmak gibi, şimdilik evde iş yapıp çalışsanız.
Üniversite için hiçbir zaman geç değildir, insanlar kaç yaşına gelirse gelsinler okuyorlar, 23 yaşında üniversiteye başlamak geç diye düşünmeyin.

halk eğitimin çeşitli kursları var gidip bitirip o iş üzerinde yoğunlaşabilirsin. kendini ne doğramana nede ölümü düşünmene gerek kalır.
23 yaşındaki birinin kişiliği fazlasıyla oturmuş olması lazım, emin ol yaşadığın çaresizlik değil, doğru düşünememekten kaynaklanıyor.

yaparım sekreterlik kasiyerlik ama izmirde iş bulmakkk o kadar sıkıntılıkii heeryere girilmiyo tanımadığın yerlere falan napcağımı şaşırdım.öyle el işlerinden anlamam

esmer_sekerim'in dediği gibi ücretsiz kurslara gitseniz, İzmeb'in kursları var, size hitap eden bir branşı seçip kursa başlarsınız, satış temsilciliği üzerine bile kursları varmış, belki kurs çekingenliğinizi yenmenize neden olur ve iyi bir satış temsilcisi olursunuz, yönetici asistanlığı, makyaj, muhasebe üzerine kurslarda var, bence siz izmeb kurslarını bir araştırın.
Gencecik yaşta hemen öyle hayata küsmek olmaz.

uzun zamandır gerçekden çok bunaldım.çareyi nerede arıcağımı da şaştım içimi bi dökeyim dedim.foruma zaten başka bişey için üye oldum ama hazır bulmuşken derdimi anlatmak istedim.

herkes sevdiği işi yapmıyoki en azından bir süreliğine dayanabilirdiniz daha iyi bi iş imkanı bulasıya kadar çünkü maddiyatınızında iyi olmadığını sölemişsiniz

durumumuz iyi olmasına rağmen kendimi işe yaramıyomuş gibi hissetmemek için fabrikaya işçi olarak girdim hemde eşimin müdür yardımcısı olarak çalıştığı yere asla istemedi ama ben dinlemedim girdim 3sene işçi olarak çalıştım çalıştığım yer ağır iş diye geçiyo bi taraftanda üniyi okudum okulumu bitirdim 1senedirde santral operatörü danışman olarak çalışıyorum ve bu senenin başında da insan kaynaklarına geçiyorum emek olmadan sabretmeden hiçbişey olmuyo

ilk başta bu şekilde bi işe girmemi istemeyen eşim şimdi benimle gurur duyuyo biraz sabır sadece

Son düzenleme:

Benim böyle durumlar için kurduğum cümle şu; "yapamıyorum" diye birşey yok.

Eğer durum cok kötüyse, sektörde sadece satış danışmanlığı, kasiyerlik gibi işler varsa yapacaksınız. Bu durumu basamak olarak kullanıp, para biriktirip sonra istediğiniz yere geçeceksiniz, hayalinizi gerçekleştireceksiniz.

Bazılarımız şanslı doğar, bazılarımız şansını kendi yaratır. Ben şansımı kendim yarattım ama asla yapamıyooruummmm demedim. Markette de calıştım, mağazada da calıstım, sacmasapan dükkanlarda da calıstım. Ama simdi hayal edemeyeceğim bir noktadayım.

Tedbir olmadan takdir olmaz.

izmirli olarak izmirde de iş yoksa diğer illerdekiler ne yapsın arkadaşım Tr en büyük 3.şehri.. satış danısmanlıgı vs her kısı yapamaz onda haklısın ama elınle cam cerceve ındırecek kadar bunalımdaysan mecburiyetten yapman lazım en azndan bi yerde 1ay, diğer yerde 2 ay öle böle alışırsın bu durum çok zor ya da evden aö yazıl bi yandan da yeme içme kpss ye asıl.

Merhabalar;

Öncelikle mevlam kolaylık versin.Bulunduğun ildeki işkur'a başvur.Orada meslek edindirme kursları var ücretsiz hatta size günlük yanılmıyorsam 15 tl veriyorlar.Kurs bitince de işe yerleştirme yapılıyor.Böyle bişey düşünmez misin?

Satış danışmanlığı tek tip değildir ki. Kasiyerlik yaparsan mesela kimseye "hoşgeldiniz, nasılsınız?" demene, peşinde dolaşmana gerek kalmaz. Sadece iş ilanlarına da bakma, bu tip işler için genelde kapılarına "Bizimle çalışmak ister misiniz?" diye bir yazı koyarlar, direkt başvurursun, daha hızlı sonuç alırsın.

Zor bir durumda olmanı anlıyorum, yalnız evde durup kendi haline üzülmeye devam edersen hayatında hiçbir gelişme olmaz. Kimse gelip iş teklif etmez. Hem bir işe girersen zamanla açılırsın ve insanlara karşı daha rahat olursun. Bir yandan mesleki kurslara gidebilirsin. Bir çare bulunur elbet, hayata küsme bu genç yaşında.

Universiteye baslamak icin gec degil. Ama artik universitede cogu bolumde is yok is yapicak bolum kazanmalisiniz. Keske lise mezunlari icin duz memurluk sinavina girseydiniz. Tibbi sekreterlik cok iyi bnce cok gec olmadan bi ailenizin agzini yoklayin. Pes etmeyin.

Son düzenleme:

marketlere başvur hepsine mutlaka alınırsın çünkü her türlü insanı alıyorlar seni niye almasınlar..Açıktanda okulunu tamamla canım benim üzülme

bence üniversite sınavlarına hazırlan çok yanlış düşünüyorsun üniversiteye girmenin yaşı yoktur, ki okula bir başla görürsün kaç yaşında insanlar geliyor. çekingen davranıyorum diyorsun hem üniversiteye gittiğin zaman emin ol bu çekingen tavırlarında kalmayacak.

23 yaşındasın.Olgun değil ama çocukta değil.Önce düşünce yapını değiştir.Hayata ba kış açını değiştir.Daha sosyal ol.Bu bıkkınlık,hemen vazgeçmek niye.Yapamıyorum diyorsun da,senden daha küçük çocuklar ne zorluklarda çalışıyorlar biliyor musun?
1 ay 2 ay zorlanırsın işyerinde.Bir müşteriye hoşgeldiniz,ne baktınız demenin nesi zor.Bu kadarını da diyemiyorsan iş hayatına hiç adapte olamazsın.Yaşın üniversite okumak için geç değil ki.Senin canın okumak istemediği için bahane üretiyorsun bence.İnsanlar kaç yaşlarında hala okuyorlar.

Heryer iş ilanlarıyla dolu.Vasıfsız eleman daha kolay iş buluyor.Şirket,holding sahipleri bile el arabasında birşeyler satarak,çaycılık yaparak konfeksiyonda çalışarak gelmişler bu zamana.

Hiç iş bulamasan,arkadaşların dediği gibi halk eğitim kurslarına katılır beceri ve meslek öğrenirsin.Hiçbirşey yapamasan, evde börek kurabiye yapıp evlere işyerlerine satabilirsin.İnternet üzerinden,konu koöşu aracılığıyla reklamını yaparsın.Bu arada da açık öğretimden tahsilini tamamlar devletin açtığı sınavlara başvurursun.Yeter ki iste.

canım bencede oturup kendini böyle üzeceğine işkur yada halk eğitim merkezinin üretsiz kurslarına katıl 3 ay gibi bir sürede biter ve kurs sonunda zaten iyide kötüde olsa biyerlere yönlendiriyolar bakarsın içine siner çalıştığın yerde kalırsın olmazsa orda çalışırken başka iş ararsın aynı zamandada açıktan üniversiteyi bitirip kpssyede hazırlanabilirsin yaşın daha çok erken ben açıköğretim okurken bi yandan kuru temizleme dükkanında ütü yaparak geçirdim kaç senemi inanki çalışırken daha güzel işler buluyorsun gelen giden müşterilerle iletişim kurarsın sen bile inanamazsın ne kapılar açılır bi an önce kursları araştır :)

Ben 34 yaşındayım 30 yaşımdan sonra össye girdim aöf okumak için. Ama seçmiş olduğum bölüm zor oldugundan dolayı birkaç sene sonra tekar össye girdim bölüm değiştirmek için. Şu an 1. sınıftan yenide başladım. Ve 15 yaşımdan beri çalışıyorum. Her işin zorluğu var. Dökmeden toplayamazsın bunu unutma. Hayata küsmek niye ? Sağlığın yerinde elin kolun tutuyor. Hatta camları bile indirmişsin buna çok kızdım. Mala zarar verilmesi hiç hoşuma gitmez. Biraz silkelen ve gerekirse kapı kapı iş ara git iş başvurularında bulun. Büyük marketlerde kasiyerlik yapabilirsin. En temiz iş bence. Sonra össye hazırlan dışarıdan da aöf okumaya çalış. Bak ben 35 e girecem hayat mücadelem yılmadan devam ediyor. Benim kendime ihtiyacım var. Bak kendim çalışıyorum ve herşeyim var. Bunları reklam olsun diye demiyorum isteyince herşeyi yapabilirsin. Arabamın taksitini bile 1,5 yılda bitirdim. kendimi çok sıktım ama oldu.
Sen niye yapamayasın ki ???

bence üniversite için geç kalmış değilsin daha 23 yaşındasın

Ben universite mezunuyum liseden mezun oldugumdan beri çalışıyorum ilk olarak kucuk bi bufede calıstım sonra uni 1. Sınıfın sonunda bı otele girdim herşey yolundaydı guzeidı ama dilimi geliştirmem gerekiyodu yurtdışında bi çalışma programına kaydoldum uçak bileti parasını kuzenimden borç aldım 4 ay boyunca restorantta komilik ve kat hizmetlerinde oda temizliği yaptım dondukten sonra şimdiki işime girdim ve yakın zamanda okulumuda bitirdim.çok iyi olmayan işlerde çalıştım evet kopek pisliği temizledim otel odalarında ama şu anki işimde bi doktordan daha yuksek maaş alıyorum umarım ne demek istediğimi anlamışsındır.sen biryerden başla yeterki gerisi gelir

haklsınız aslında mücadele etmeden hiçbirşey olmuyo.bakıcam artık alışmaya çalışıcam.küçükten başlıcam yapmaya artıkk

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…