dert ortağı arıyorum lütfen....

arkadasim evet evde oturup SIKILMAK kotu bidurum ama arkadaslarin dedigi gibi bir yerden baslamak gerekir sen adim atmazsan kimse senin icin adim atamaz malesef diyosunki cekiniyorum ama sana durumumu anlatayim Yurtdisindayim catpat dillerini anliyorum anlamam daha iyi konusmak Doha kotu bidurumda 2kucuk cocugum var ve bayramdan sonra ise girmeyi dusunuyorum suandan islere bakiyorum biyerden baslamak gerekiyor suanlik sadece haftada bikac gunluk olanve esimin evde oldugu saatlerde calisicam cocuklarim ana okuluna baslayinca once dil kursuna gidicem sonra yarimgun is bulucam
nacizane tavsiyem kendini evde bunalima sokmak yerinden biyerden basla emin ol bi sure sonra satis elemanligina alismis olucaksin sen sadece kendini biraz zorla
hep denirya bir ise alisma suresi 40 gundur diye oyle dusun 41.gun alismis olursun belkide

İşsizlik konusunda dert ortağı arıyorsan çoook var.
Büyükşehirde yaşadığın,genç olduğun,ev geçindirmediğin için avantajlısın....

İlk önce ne iş yapmak istediğine karar ver.Satış istemiyorsan zorlama.Hepimizin paraya ihtiyacı var ama sen para kazanmadan önce kalıcı meslek edinmeyi düşünmelisin...

Senin yeteneğin ne?Asıl soru bu....

Eğer yola acil iş bulmam lazım diye çıkarsan,en çok satıcı aranıyor diye,istemediğin halde satıcı olmaya çalışırsın ve iş hayatından da soğursun... ve elbette sevmediğin işi uzun süre sürdüremezsin hooop yine işsizsin....

Yeteneğin hangi alanda ise bunu sen ve seni çok iyi tanıyan insanlar bilebilir,o alana yönel...

Üniversite okumayı hiç dert etme...Çalışırken uzaktan eğitim ile okursun mis gibide diplomanı alırsın...Tecrübe ile sabit.
İçindeki yetenek camdan,kapıdan çıkmaya çalışıyor

Otur bir güzel düşün,araştır ...Geceleri uykusuz kalsanda,yorulsanda,az para kazansanda hangi işi yapmaktan keyif alacağını bul...

Her gece o işi yaparken kendini hayal ederek uyu...
Sonra o alanda iş ara ve işe biryerlerden başla...
Kendini geliştirerek aynı iş alanında kalıcı ol....
Yaklaşık 10 yıl sonra insanlar yaptığın işte bilir kişi olarak sana danışacaklar...inşallah...

sevmediğim iş değil.herkes sevdiği işi yapmıyo elbette benim sıkıntımmm çok yapamıyorumç..heryerde satış danışmanı ilanı var yok başkaa düzgün bişeyler.bilinmedik bi yerede giremem ki ben sonuçda bayanım...çok bunaldım yani evet aöf okuyup sonra örgüne geçmeyi düşünüyorum.evet en azından birde ev falan geçindirmediğim için şanslıyım.kendi kendime yetmeye çalışıyorum işte.ama çok zor çok bunaldım

Hayatım çok yapamıyorum derken tam ne demek istediğini anlayamadım ama okb olduğunu söylüyorsan yani sana bu teşhis uzman bir hekim tarafından konulduysa....Bu durumda seni zorlayabilir ama biliyorsun tedavisi var.

Çok bunaldıysan,kendini zorlama.Hergün dışarı çık işin olmasada yürü....
Birşeyler bulana kadar ücretsiz bir kursa katıl...Konusunun ne olduğunu önemseme....Senin gibi hayata tutunmaya çalışanlarla birarada olmak iyi gelebilir...Eve kapanırsan bunalırsın...

çok yapamıyorum derken yani konuşkan biriyim aslında ama ne biliyim oraya gidince dilimi yutuyorum sanki başıma geldi çnkü:) ayrıca evet okb denilen illet bir hastalığım var baş belası ne yapsam önüğme geçiyo.aşırı kararsızlık var.ne yapcağımı kestiremiyorm.yarın doktora gidicem ve tedaviye başlıcam artık yetti çünkü

Canım hiç endişe etme...Hastalıkların büyük büyük isimleri var tıpta ama kararsızlık,dilin tutulması,çekingenlik,bunalma....bunlar hepimizin ara ara yaşadığımız sorunlar...Hele sen gençsin...Yaşadığımız yıllarda genç olmakta zor...Akıl alacak,dertleşecek kim var?...Sana örnek olacak büyüklerin var mı?...Yani kendini suçlama....Ben inanıyorum ki sen iyi bir başlangıç yapacaksın..Çünkü ne yaparım diye düşünüyorsun,üzülüyorsun...Senin yaşında olupta hayatı ciddiye almayan çok kişi var...Sen onların önündesin...Ama üzülerek enerjini tüketme emi....Herşey güzel olacak az sabır...

26 yaşındayım.
Anadolu lisesi sınavını kazanarak başladığım liseyi son sınıfta bıraktım.
22 yaşında evlendim 23 yaşında boşandım.
Kafama estikçe çalıştım.
Bunun yanı sıra çok zekiyim aslında (ukalalık olarak algılama) kendimin de farketmem zaman aldı.
Mankenlikte yaptım , dişçi asistanlığı da garsonluk ta satış danışmanlığıda.
Sonra eşimle tanıştım.
Beni açık liseye kaydedip okuyacaksın dedi.
Olduğum yerle aslında olabileceğim yeri ayırt etmemi sağladı.
1 sene de 30 ders verdim.Aralıkta liseden mezun olup bu sene üniversite sınavına giricem.
Amacım bilgisayar mühendisi olmak.
Çok uzun dönem ergenliğim dahil çok zengin yaşadım.
Aynı uzunlukta da çok maddi sıkıntı çektim.
Elimde tepsiyle kokoşlara kahve taşırken de gurur yapmadım podyuma çıktığım da da havalanmadım.
Çünkü yaşamak için kazanmak zorundasın.
Bende çok şey için "YAPAMIYORUM" demişimdir.
Bunu dediğin zamanlarda aşağı bak !
Gelen müşteriye hoşgeldiniz demek zor gelirken çıplak ayakla çöp toplayan çocukları gör.
Kural budur.Nereden başladığın farketmez ama kendini geliştirmek için fedakarlık yapmak zorundasın.

Hastalığını tedaviyle atlatabilirsin, çok bunaldım demişsin, hayatı inişli çıkışlı, bazen engebeli, bazen düz, bazen keskin virajlı uzun bir yol gibi düşün, yeri gelecek yürümekten bunalacaksın, yeri gelecek tökezleyip düşeceksin, yeri gelecek keskin virajlar gözünde büyüyecek ama hep yürüyeceksin, düştüğünde kalkmayı, büyük gibi gözüken sorunları aşmayı öğreneceksin, daha yolun başındayken bu yol uzunmuş deyip kestirip atmak olmaz, herkes kestirip atsaydı mücadele etmeseydi yaşadıkları mutluluklara erişebilirler miydi?
Çok gençsin, bugün bunları dert ediyorsun ama yarın birşeyler başarmaya başladığında aslında kendini boş yere üzdüğünü göreceksin.

Biraz sabır, biraz azim...

çok çok çok haklısın ne diyeyim allah yolunu açık etsin...

size sunulan onca seçeneği yapamam edemem dıye önyargıyla göz ardı etmeyın herkes hayata bıyerlerden tutunmaya çalışıyor sizde öyle yapıcaksınız gayret etmeden insan bıyerlere gelse bıle mutlu olamıyor mutlaka gayret lazım

Canım öncelikle evde oturmanın sıkıntısı nedir çok iyi bilirim, hoş ben çok fazla oturmadım. Haziranda üniversiteden mezun oldum, haftaya da işe başlıcam inşaallah ama şunu bil ki ben yeri gelicek günde 12 saat çalışıp günde 6 saat çalışanlardan daha az maaş alıcam ama bunlar hep bir basamak. Dayanamam, yapamam, bu bana uygun değil demekle inan ki hiç bir şey elde edemiyorsun.

Lise mezunu olduğun için bunu diyorum ki herkes ondan dolayı aynı öneriyi yapmış sana, kasiyerlik inan eğer ki iletişim problemi yaşıyorsan tam senin için biçilmiş kaftan. Bir yerden başlarsın, bir taraftan da aöf okursun sonra bir banka da gişe asistanlığı için başvurursun ve bir bakmışsın adım adım yükselmeye başlamışsın bile. İlk işini her zaman için bir basamak, bir tecrübe olarak düşün. Günümüzde, aldığın eğitim kadar tecrübe sahibi olman da çok önemli. Ben 4 ayda bunu gördüm gerçekten.

Sağlığın için de dert etme, tedaviyle, kendinde inanarak onu aşabilirsin. Burdan beğendiğin mesajların çıktısını al, her gün oku kendi içinde sindir ve inan. Sadece inan..

Okulu açıktan okuyun o zaman . Aynı zamanda da bi iş bulup çalışırsınız illa satış elemanı vs..vs.. olmak zorunda da değilsiniz ki bence bikaç ay çalışın hatta 1 ay çalışın o aldığınız paraylada istediğiniz kursa yazılırsınız . Sonrada açıktan okursunuz . Bu kadar bunalım içine girmenize hiç gerek yok . Kendi kendinizi çok fazla strese sokmuşsunuz bence . Üzülmemeye çalışın gidin deniz kenarında biraz hava alın kafanızı dinlendirin ..

kızkardeşimde seninle aynı durumda kafayı yiyor.işkurun kurslarına yazıldı bayramdan sonra başlayacak.hani bu 4 ay gidiyorsunda kurs bitince sana para veriyorlar ya canım ondan işte.en yakınındaki işkura git onlar sana yardımcıolurlar hemde beş kuruş vermiyorsun kurs bitince para alıyorsun ve sana işte buluyorlar

4 aydır falan evdeyim ben çok bunaldım.şimdi bana bi iş buldular evde çalışıcam yarımgün gidicem ütülerini yemek vs ev toplama yapıcam.yarım gün 500 tl alıcam.satış işini gerçekten yapamıcağımı anladım evde oturmakdan iyidir napıyım kendimi toplayana kadar en azından psikoljik olarakda düzelmem lazım hem.benm için iyi olur.kimseye gülmek istemiyorum inanın şu sıralar .heleki gelen müşterilerle hiç ilgilenicek halim yok.o yüzden bu bulduğum işe gtmeliyim.

merhaba canım.öncelikle şunu söyleyeyim 26 yaş çok büyük bir yaş değil.ben 27 yi bitirdim mesela.ablan sayılırım.kabul edersen sana birkaç öneride bulunmak isterim.
bekar iken işsiz kaldığımda bende aynı şeyleri yaşadım.ben de lise mezunu idim.(üni.yi açıköğretimden okudum.geçen yıl bitti.26 yaşında bitirmiş oldum:))) iş görüşmesine gitmek için ailemden para isteyemezdim.onlara yükmüşüm gibi geliyordu.hatta 4 ay işsiz kaldığımda abim laf sokar olmuştu.iş beğenmiyorsun diye.sevmeden yapmaktansa adam gibi iş bulmayı bekliyordum.ve inan bana er yada geç dilediğin işi buluyorsun.şuan evden yapabileceğin birşey yoksa;
1- halk eğitim ücretsiz kurslarına katılabilirsin (örneğin geçen gün gördüm.fotoğrafçılık eğitimi vardı.bu sertifika ile bir fotoğrafçıda işe başlayabilirsin.hatta bu işin doğum, düğün, nişan gibi özel fotoğrafçılık durumları da olabilir.iyi de kazanırsın zamanla)
2- işkura başvur.hem iş bulman hem de işkurun yine ücretsiz kursları vaar.üstelik bu kurslar işe yerleştirmeli olabiliyor.hemde günlük 15 tl veriyorlar.yani hem kurs alıp hem para kazanmak.süper.bunu bir araştır.
3- ister bilg. başında ol, ister tezgahtar, ister sekreter sosyal olmak zorundasın.illa ki insanlarla diyalogun olacak.işe başlayınca hemen yapamam diye düşünme.zamanla herşey yoluna giriyor. unutma tekrar söylüyorum insan sosyal bir varlık.işin gereği hal hatır da soracaksın, alttan da alacaksın, yardımcı da olacaksın.
4- sana bir örnek bir arkadaşım üni mezunu ve bir fabrikada üretim bölümünde işe başladı.ne alaka deme.iş olsun yeter dedi.aylar sonra onu sevdiler ve senin yerin idari bölüm dediler.maaşı da arttı.şimdi idaride çalışıyor. bu ülkede garsonluktan başlayıp, lüks lokantalara sahip olan insanlar var.1 kasa domates ile iş hayatına atılıp tekstilde imparator olanlar var.
sen istedikten sonra dilediğin kariyere de sahip olabilirsin.biz insanız.yaratılanların en yücesiyiz.Allah akıl ile donatmış bizleri.öyleyse pes etme, boş yere kendini üzme.

hayırlısı olsun canım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…