Dertler Derya Olmuş

Leyenda

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
30 Ocak 2012
257
44
118
Bilecik
Merhaba Hanımlar,
Benim derdim babam.Onun yüzünden baba kelimesine aitlik eki bile ekleyesim yok ya neyse. Kendisi annemle ayrı yaşamakta annem çalışıyor ve bir ev açtı oturdu.Ama davayı ısrarla annemin açmasını istiyor.Annem de hukuken mağdur olmak istemiyorum o açsın diyor.Avukat arkadaşlarımla görüştürdüm ama annem bunlar hep lafta gerçekte olmaz diyor.Boşanma davasını açıp mal mülk paylaşımı hakkında sorun yaşayan hanımlar oldu mu acaba aramızda ?

Ve bir de bir şey sormak istiyorum annem şuan çalışıyor ama sigortalı değil maalesef.Babam da emekli maaşını kendi çekiyor hiç bir şekilde ne anneme ne üniversite okuyan kardeşime maddi yardımda bulunmuyor.Boşanma süreleri rahat 5 yıl i bulur gibi.Küçük kardeşime boşanmadıkları halde bir nafaka bağlanma durumu söz konusu olabilir mi ?

Başlıkta ki gibi bir şarkı hatırlıyorum ya:KK51:o_O
Neyse:işsiz:
Annen davayı açınca bazı hakları kısıtlanıyor diye biliyorum bence davayı annen açmasın En Büyük KK

Başlıkta ki gibi bir şarkı hatırlıyorum ya:KK51:o_O
Neyse:işsiz:
Annen davayı açınca bazı hakları kısıtlanıyor diye biliyorum bence davayı annen açmasın En Büyük KK

Evet Ibrahim Tatlıses in bir şarkı sözüdür.
Avukat arkadaşlarım yapılan bir yasal düzenlemeyle bu durumun ortadan kalktığını söylüyor ama yine de öğrenmek istedim yaşayan birileri varsa ?

Kimin açtığı önemli olmuyor sanırım sadece bi söylenti davada 5 yıl sürmez en fazla 3 yıl

Neden anlaşmalı boşanmıyorlar ben onu anlamadım
2 celse en fazla 6 ayda temiz iş :süslü:

Neden anlaşmalı boşanmıyorlar ben onu anlamadım
2 celse en fazla 6 ayda temiz iş :süslü:
O kısmı çok uzun bir hikaye.:KK43: Babam çok kötü bir çocukluk geçirmiş birisi.Sağlıklı bir psikolojisi yok.Çocuklarını hayattaki ayak bağı gibi eşini ise düşman gibi gören birisi.Giderken bir şeyleri yok etmeden gitmez..

Merhaba Hanımlar,
Benim derdim babam.Onun yüzünden baba kelimesine aitlik eki bile ekleyesim yok ya neyse. Kendisi annemle ayrı yaşamakta annem çalışıyor ve bir ev açtı oturdu.Ama davayı ısrarla annemin açmasını istiyor.Annem de hukuken mağdur olmak istemiyorum o açsın diyor.Avukat arkadaşlarımla görüştürdüm ama annem bunlar hep lafta gerçekte olmaz diyor.Boşanma davasını açıp mal mülk paylaşımı hakkında sorun yaşayan hanımlar oldu mu acaba aramızda ?

Ve bir de bir şey sormak istiyorum annem şuan çalışıyor ama sigortalı değil maalesef.Babam da emekli maaşını kendi çekiyor hiç bir şekilde ne anneme ne üniversite okuyan kardeşime maddi yardımda bulunmuyor.Boşanma süreleri rahat 5 yıl i bulur gibi.Küçük kardeşime boşanmadıkları halde bir nafaka bağlanma durumu söz konusu olabilir mi ?
saglik olsun buyumussunuz en azindan

Cevabınız için çok teşekkürler.Annem çalışıyor zaten birazcık miktar bile kardeşim için yeterli olur.
Boşanma işlemi gerçekleşmemiş olsa bile ihtiyati tedbir nafakası için dava açma hakkı var annenizin, kardeşiniz 18 yaşından küçükse onun içinde nafaka bağlanabiliyor, mahkeme nafaka bağlar ve ödenmezse de ihtiyati tedbir haczi konuluyor diye biliyorum, siz avukat arkadaşlarınıza ihtiyati tedbir nafakasını sorun, hakkınız var çünkü.
TMK195 ve 197'ye dayanarak dava açılabiliyor diye hatırımda ama avukat birinin yardımcı olması daha sağlıklı olur.

Merhaba Hanımlar,

boşanma davası bence 5 yıl sürmez.
Benim annemle babamda boşandı
babam boşanmak istemediğini söyledi davada
mağdurları oynadı
mahkeme 1 yıla kalmadı boşadı
not: davayı annem açmıştı, babam küçük kardeşim için nafaka ödüyor

Benim anne baba bosandi.annem acti davayi boşandı.annem memur olduğundan babam bana nafaka ödedi.univ bitene kadar.anneme nafaka vermedi calistigi icin.cocuklara 25yasina kadar nafaka ödeniyor diye biliyorum.kolay gelsin

Boşanma işlemi gerçekleşmemiş olsa bile ihtiyati tedbir nafakası için dava açma hakkı var annenizin, kardeşiniz 18 yaşından küçükse onun içinde nafaka bağlanabiliyor, mahkeme nafaka bağlar ve ödenmezse de ihtiyati tedbir haczi konuluyor diye biliyorum, siz avukat arkadaşlarınıza ihtiyati tedbir nafakasını sorun, hakkınız var çünkü.
TMK195 ve 197'ye dayanarak dava açılabiliyor diye hatırımda ama avukat birinin yardımcı olması daha sağlıklı olur.

Cevabınız için çok teşekkürler Mune. Verdiğiniz bilgiler için de.Bu yasadan yararlanabiliriz umarım.

boşanma davası bence 5 yıl sürmez.
Benim annemle babamda boşandı
babam boşanmak istemediğini söyledi davada
mağdurları oynadı
mahkeme 1 yıla kalmadı boşadı
not: davayı annem açmıştı, babam küçük kardeşim için nafaka ödüyor
Boşanma davası 5 yıl sürer demek istememiştim.Davanın açılma süresiyle birlikte dava sürecini kastetmiştim. Yorumunuz için çok teşekkürler.Babamın annemin üzerinde yaptığı birçok borç da var bunların ödenmesi için anneme de nafaka bağlamak gerek.Acaba anneniz nafaka talebinde bulunmadı mi yoksa hakim mi gerek görmedi? Sakıncası yoksa öğrenebilir miyim ?

Benim anne baba bosandi.annem acti davayi boşandı.annem memur olduğundan babam bana nafaka ödedi.univ bitene kadar.anneme nafaka vermedi calistigi icin.cocuklara 25yasina kadar nafaka ödeniyor diye biliyorum.kolay gelsin
Teşekkürler annem maalesef sigortasız bir meslekte çalışmakta bu yüzden anneme bağlarlar diye umuyorum.

Teşekkürler annem maalesef sigortasız bir meslekte çalışmakta bu yüzden anneme bağlarlar diye umuyorum.
Evet bağlanır büyük ihtimalle.
Kardeşinizde reşit değilse ona da bağlanır, babanızın üzerine mal varlığı varsa ve evlendikten sonra edinilmiş mallarsa, boşanma davası sırasında bu mallarında bir dökümüyle mal paylaşımı talebinde bulunursunuz.
Anneniz ve sizler için hayırlısı neyse o olsun dileğimle...

Boşanma davası 5 yıl sürer demek istememiştim.Davanın açılma süresiyle birlikte dava sürecini kastetmiştim. Yorumunuz için çok teşekkürler.Babamın annemin üzerinde yaptığı birçok borç da var bunların ödenmesi için anneme de nafaka bağlamak gerek.Acaba anneniz nafaka talebinde bulunmadı mi yoksa hakim mi gerek görmedi? Sakıncası yoksa öğrenebilir miyim ?
annem talep etmedi
sadece kardeşim için istedi
ama babanın annene açtığı borçlar varsa bunları babanın ödemesi için hakim bir yaptırım sağlıyor merak etme

annem talep etmedi
sadece kardeşim için istedi
ama babanın annene açtığı borçlar varsa bunları babanın ödemesi için hakim bir yaptırım sağlıyor merak etme
Cevabınız için tekrar çok teşekkür ederim.İyi ki buraya yazmışım birkaç yorum bile kendimi nasıl güçlü hissetmemi sağladı anlatamam.En Büyük KK

Back
X