Dertlere Derman 1.001 Fatiha Listesi

vck canım ben flashk ve pıtırcık arkadaşımız için dualarımı okudum rabbim kabul etsin rabbim hayırlı salih evlat versin amin

Arkadaslar, listeye beni de ilave eder misiniz? Hem dua edecekler listesine hem de dua isteyenler listesine. Ozel mesaj atamiyorum, burdan yazmakla hata etmedim insaallah...Benim de bir istegim var, tup bebek transfer sonucu bekliyorum, cumartesi test gunum dua etmek ferahlatiyor... Simdiden Allah razi olsun herkesten.

Allah Resulü(s.a.v.) buyuruyor:
• “Dua ile sema arasında bir engel vardır.Üzerime salavat getirilince engel açılır, DUA YERİNE ULAŞIR.”
• “Üzerime bir günde bin defa salavat getiren kimseye cennetteki makamı gösterilmedikçe ölmez.”

Hak Teâlâ Kur’ân-ı Kerîm’de birçok yerde isimlerinin yüceliğinden bahsetmiştir.

“O öyle bir Allah’tır ki; O’ndan başka ibadet edilecek hiç bir ilâh yoktur.” Ayetinin geçtiği Haşr Suresi 59, 22 ve 24. ayetinde 16 isim birden geçmektedir…

“Allah (cc) O Allah’tır ki; kendisinden başka hiçbir ilâh yoktur. En güzel isimler O’nundur.” (Taha/8)

“En güzel isimler Allah’ındır. O halde O’na o güzel isimlerle dua edin.” (Araf /118)

“De ki; ister Allah (cc) diye, ister Rahman diye dua edin. Çünkü en güzel isimler O’na mahsustur.” (İsra/110)

“O (cc) yaratan, var eden, varlıklara şekil veren Allah(cc)’tır. En güzel isimler (Esma’ül Hüsna) O’na mahsustur.” (Haşr/ 24)

“Allah(cc) kendisinden başka ilâh olmayandır. En güzel isimler O’nundur.” (Taha/8)

“Ey iman edenler Allah’ı çokça zikredin.” (Ahzab/ 41)

Efendimiz Hz. Muhammed (sav) bu konuda şöyle buyurmuştur: “Şüphesiz ki; Allah’u Teâlâ’ ya ait 99 isim vardır. Her kim bu isimleri ihsan eder (sayar, ezberler, dilinin tespihi haline getirir ve anlamlarına dikkat ederse) Cennete girer.” (Tirmizi/ İbn-i Hibban/ Hakim)

“Muhakkak ki; Allah’u Tebareke ve Teâlâ ya mahsus olarak doksan dokuz ism-i şerifi ihsan ederse (sayarsa, ezberlerse veya şuurlu bir şekilde mânâlarını anlarsa) Cennete girer, sonsuz saadete ulaşmış olur. Allah’u Tebareke ve Teâlâ tekdir, tek olanı sever buyurmuş ve sonra da Esma’ül Hüsna’yı saymıştır...” Ebu Hureyre (ra)

“Allah’ın yüzden bir eksik, 99 ismi vardır. Onları kim ezberlerse Cennete girer.” (Hadis-i Şerif)

“Allah tektir, teki sever.” hadisinden ise âlimler Esma’ül Hüsna’nın tek sayı ile sınıflandırıldığını ifade ediyorlar.

(...)

Dua ederken Rabbimin 99 ismini zikrederek, hamd ederek ve bol bol salavat getirerek duaya başlamalıyız. Duanın sonunda da yine aynı şekilde bu dualarla, zikirlerle, şükürlerle duaya son vermeliyiz.
(salavat okurken Rabbimin o güzel manaya gelen isimlerini de katın arkadaşlar duanıza kendimce hatırlatmak istedim)

Bu arada hakkınızı helal edin ilk salavat okumalarına adımı yazdırmıştım ama duayı okuyamadım. Siz tamamlamışsınız hatta 2. okumalara geçmişsiniz. Rabbim dualarınızı kabul etsin inşallah(amin)

Bende bu sefer okuyabildiğim kadar okumaya çalışacağım hepimiz adına niyetlenerek inşallah.

Ben başka bir salavat olan dua niteliği taşıyan bir dua okuyacağım haberiniz olsun kızlar. (Salatı Tefriciyeyi ezbere biliyorum hatta onu okumak bu okuyacağımdan daha da zor çünkü bunu ezbere tam bilmiyorum. Yani uzunluğundan ya da zorluğundan dolayı değil okumamamın sebebi sakın ha yanlış anlamayın kızlar:D:D:D)
İlimcilerin bu salatı tefriciye hakkında görüş ayrılığı var. ''Sözlerinin içeriği, manası'' ''kesin 4444 kere okunacak hükmü'' açısından bu duaya pek sıcak bakmıyorlar.

Birçok duam için bu salavatı okumuştum önceleri ama azbuçuk araştırdıktan sonra kendimi huzursuz hissedip acaba bilmeden günaha mı giricem hissinden kendimi alamıyorum okumaya kendimi veremiyorum kendimi zorlasamda. O bakımdan aşağıdaki salavatı okuyorum artık. Sonuçta bütün salavatlar güzel anlamlar içeren peygamberimize bol bol salat ve selam edilen ve kendimiz yada bir kardeşimiz adına rabbimizden hayırlı muratlar istemek için vesile kılınan güzel dualardır.

DİLEK VE HACET Allahümme salli ve sellim ala seyyidina muhammedin ve ala alihi kadra la ilahe illellah* Ve ağnina vahfazna ve veffıkna lima terdah* Vasrif annes sue verda anil haseneyni reyhanetey hayril enami ve an sairi alihi ve ashabihil kiram* Ve edhılnel cennete dares selam* Ya hayyü ya kayyumü ya Allah*

Manası:
Allah’ım! Efendimiz Muhammed’e ve aline “La ilahe illallah”ın kadrü kıymetınce salat ve selam eyle! Bizi ihtiyaç içine düşürme, bizi koru ve rızana muvaffak eyle.Bizden kötülükleri uzaklaştır.Mahlukatın en hayırlısının iki reyhanı olan Hasan ve Hüseyin’den ve diğer muhterem al ve ashabından razı ol. Ey Hayy ve Kayyum Allah’ım! Bizlere selam ve selamet evi olan cenneti nasip eyle.

Kızlar mesaj üzerine mesaj yazıyorum ama 1 sayfa önceye gittim heralde salavat değilde ayetel kürsü okuyormuşsunuz bölüşüm yapıldı mı eğer tamamlayamayacaksanız bende okuyabilirim geri kalanını. haber verirseniz sevinirim

pıtırcık_43 ARKADAŞIMIZ İÇİN OKUYORUZ
NİYETİ HAYIRLI SAĞLIKLI EVLATLARININ OLMASI
PERŞEMBE AKŞAMI SAAT 21:00 'A KADAR DUAMIZI OKUYORUZ
Meral1987 (esra)------OKUDU
esma----------------
41zeynep-----------
as25--------------
cemrem29 -----------
nur.sen--------------
nisanbu-------------
sengelen------------
flzaşk2003-----------
pıtırcık_43-------------
oknk---------------
tulay_20-----------
nekadarzor-------------
aruna-----------------
whattodonow
hpk(pınar)-----------
burcu_81------------
doga3------------okudu
sevil61-------------
vck----------------
cemre1987------------
mavimenekşe--------------okudu
bahar85-----------------
mrvb---------------
ironik---------
skyline---------
suzan361------------
aşkbebek-------------okudu
su1938-------------
mirror1981------------

allah kabul etsin

Canım pıtırcık arkadaşımızın duasını okudum Allah kabul etsin..

burcu cum senin niyetine besmele çektim. Dilerim gönlündeki sana tez zamanda hayırlı bir şekilde nasip olsun. Rabbim evinide kucağınıda hayırlı ve sağlıklı bir evlat ile doldursun. Tüm kalbimle dualarım seninle. Rabbim çektiğimiz besmeleleri kabul etsin inş. Amin Amin. Ya Rabbi.

Arkadaslar, listeye beni de ilave eder misiniz? Hem dua edecekler listesine hem de dua isteyenler listesine. Ozel mesaj atamiyorum, burdan yazmakla hata etmedim insaallah...Benim de bir istegim var, tup bebek transfer sonucu bekliyorum, cumartesi test gunum dua etmek ferahlatiyor... Simdiden Allah razi olsun herkesten.

hoşgeldin canım inşallah sonucun pozitif olur ve bebeğine kavuşursun.canım eklerim ama her zaman dediğim gibi daha önceden sen gelene kadar 10kişiye okundu eğer onlarada okumayı kabul ediyorsan ekliyeyim.

pıtırcık_43 ARKADAŞIMIZ İÇİN OKUYORUZ
NİYETİ HAYIRLI SAĞLIKLI EVLATLARININ OLMASI
PERŞEMBE AKŞAMI SAAT 21:00 'A KADAR DUAMIZI OKUYORUZ
Meral1987 (esra)------OKUDU
esma----------------
41zeynep-----------
as25--------------
cemrem29 -----------
nur.sen--------------
nisanbu-------------OKUDU
sengelen------------
flzaşk2003-----------
pıtırcık_43-------------
oknk---------------
tulay_20-----------
nekadarzor-------------
aruna-----------------
whattodonow
hpk(pınar)-----------
burcu_81------------
doga3------------okudu
sevil61-------------
vck----------------
cemre1987------------
mavimenekşe--------------okudu
bahar85-----------------
mrvb---------------
ironik---------
skyline---------
suzan361------------
aşkbebek-------------okudu
su1938-------------
mirror1981------------
zarifinci-------------
yattaravalli------------

hoşgeldin canım inşallah sonucun pozitif olur ve bebeğine kavuşursun.canım eklerim ama her zaman dediğim gibi daha önceden sen gelene kadar 10kişiye okundu eğer onlarada okumayı kabul ediyorsan ekliyeyim.

Tabii ki okurum, ne demek:))) valla siz eklemeseniz bile okurum ben, biliorum ki mümin kardesime ettigim dua geri cevrilmez:))) zaten evde vos oturuyorum bi is de yapmiyorum transfer sonrasi yorulmamak adina, yalniz kim olduklarina bakmam lazim tek tek. Gecmise bi bakayim:))

Cok tesekkurler arkadaslar ilginize, iyi dileklerinizi kalbinizden gecirseniz de yeter. Sagolun:))

Son düzenleme:
canım kusura bakma flzask ın dualarını oknk ve ben okuduk ama haber veremedim.
hakkını helal et.

flzask canım Allah gönlündekini hayırlı etsin. bebişlerini tez zamanda sana nasip etsin.amin.

benim dualarımı da okuduk tatlım oknk ve ben.
Allah kabul eder inş dualarımızı ve hayırlı evlatlar nasip eder hepimize.

Meral1987 (esra)------
esma----------------
41zeynep-----------
as25--------------
cemrem29 -----------
nur.sen--------------
nisanbu-------------
sengelen------------
flzaşk2003-----------
pıtırcık_43-------------

[/QUOTE]

Rica etsem bana simdiye kadar okunanlarin isimlerini bir yazar misiniz, vallah ben cok karistirdim:)) bi tane liste var ama o mu ki:??

yukarıdaki liste bu gün pıtırcık arkadaşımıza okuyoruz

burcu için okumasını tamamlayanlar 18.10.2012 PERŞEMBE

1. hytdnze------------------------
2. turkuaz8---------------------okudu
3. ececemix--------------------
4. dttubakoc
5. doga3-----------------------okudu
6. aybirgen------------------------
7. moonlight_night------------------okudu
8. esmeralda------------------------
9. ell82----------------------------
10. nurlum
11. burcu--------------------

ALLAH KABUL ETSİN

Canim cok tesekkurler, hemen okumaya basliyorum, okuduklarimi not alirim, burdan da bildiririm:)) simdiden de butun dua isteyen her nerde ne muskulu olan din kardesim varsa derdini Allah'a havale ederim, insaallah hepimizin gonlunden gecen hayirli dilekleri umutlari gerceklesir. Ben dualarin gucunden hic umudu kesmedim basimdan gecen bi olayi da paylasmak istiyorum, benim rahmetli babam kanser hastasiydi, aylarca dua ettim, Allah'im şifa ver diye, en sonunda durumu kotuye gidince ben bi gün duamda aglayarak, Allah'im babama ya şifa ver, ya da hayirli bir ölüm nasip et dedim. Ben babamin vefatindan sonra anladim ölümün güzeli olurmu? Vallahi oluyormus. Basinda evlatlarin, butun sevdiklerin, Kuran'ini okurken, kelime- i sehadeti soyleyerek, basini sag tarafa cevirerek, gulumseyerek ölünür mu? İste ben o zaman duamin kabul oldugunu anladim... Bu nedenle, yanlis anlamayin beni nolur, inaniyorum duamin geri cevrilmeyecegine. Hele ki hic tanimadigim bi mumin kardesime ettigim dua mutlaka ki en munasip bi sekilde kabul olur bu sadece benim icin gecerli degil, herkes icin hepimiz icin de gecerli... Keske butun basliklara katilabilsem, ama bu seferlik buraya kismetmis.

O yuzden bu baslik icin de cok tesekkur ederim.

Allah tez zamanda hayirli dileklerimize kavustursun insaallah...

Back
X