dertlerinizle nasil basa cikiyorsunuz?

Elaray

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
27 Eylül 2014
707
567
158
Evet kizlar benim derdimde bu.. dertlerinizle skntilarinizla nasil basa cikiyorsunuz?

Hayatimda hic birsey yolunda gitmiyor diyebilirim. Is alaninda cook skntilarim var ve tüm hayatimi etkiliyor. Gecelerim uykusuz mide bulantisiyla geciyor artik..

Siz nasil ayiriyorsunuz isde cektiginiz skntilari özel hayatinizdan? Artik mutsuz herseye aglayan bir insan oldum.. alip basimi cekip gidesim var...

is hayatinda yeni misin?
Insan zamanla duygusuzlasiyor. Derisi kalinlasiyor. Oyle hersey rahatsiz etmemeye basliyor.

Ama yine de cogu insanin malesef isiyle kendine toplumda bir yer edinmeye calisiyor olmasi yuzunden, bu is yerinde olanlar insanin gunluk yasantisini etkileyebiliyor. Eve is getirmeyeceksin, bska yolu yok. Cok mutsuzsan da baska is bakacaksin. Kulaklarin herseyi duymayacak, kendi isine bakacaksin.

Ben Rabbime siginip arkama atip üstünden geciyorum Tabii bu üstünden gecme durumuna kadar bayagii tecrübe edindim önceden cok aglardim üzülürdüm kafama takardim anca kendime yapardim sagolsun sevgili aci tecrübelerim beni pisirdi buarada ben bunu cevaplarken genelde duygulu hisli soyut seyleri düsünerek cevap verdim,, Eger Somut Halledilebilecek sikintilariniz varsa tabii bir cözüm yolu bulunur

Sayilir. Staj dönemindeyim ögretmenlik okudum. Eve is götürmemem mümkün degil cünkü dersleri planlamak hazirlamak zorundayim. Severekde yapiyorum ama cok zormus. Kendini ispat etmeye calismak sürekli elestirilmek.. bunlar neyse normal seyler ama birde dislanma olunca cok daha zor oluyor..

Ben Allaha siginiyorum. Yapılan haksizlik lari ona havale ediyorum gerçekten sabredince Allah hem onlara bi sıkıntı veriyor hem de bana bir mükafat. Ama bu sabrin ömrü çok olabilir. Şuan cok büyük bir derdim var mesela. Allah benimle beraber deyip bekliyorum. .
En zor anlarımda biraz Ağlıyorum. Bi dostum la dertleşiyorum. .
Hz. Yunus peygamberin duasini okuyorum sonra.okuduğumda onu balığın karnından kurtaran

Halledilebilcek birsey degil malesef. Staj dönemindeyim ögretmen adayiyim yani. Verdigim emegjn ve cabanin karsiligini alamamam, okulda yasadigim skntilar cok yordu beni.. eski konularimda detayli anlatmistim. Biraz dislanma var irkcilik yapildigini düsünüyorum..

Allahim skntilarimizi giderir insallah..
Tabi sabir cok önemli ama bazen öyle bir an geliyorki sadece aglamak istiyorum. Emek veriyorum kimse görmek istemiyor..
Cok doluyum cok..
Rabbim yardimcimiz olsun..

Heyet raporu alip biraz dinlen istersen.

İlk işe girdiğimde bende senın gibiydim :) Stresten gecelere kadar ağlardım. Ama şimdi iş yerınden çıktığım an siliyorum iş yerını evıme odaklanıyorum :))
Eğer yenıysen bence normal..
Dertlerımlede bazen ağlayarak , bazen gülerek , bazen müzik dinleyerek , bazen derdim olan kişiye bağrıp çağırarak başa çıkıyorum. He bazende içime atarak :))

Derde gore degisir...hata yapabilirsiniz size yapilabilir yanlis anlasilabilirsiniz ya da yanlis anlayabilir dislanabilirsiniz(ki bu karsi tarafi hakli cikarmaz yanlis insanlarin yaninda olmak zordur zorlar celik gibi sinir lazim) istemsiizce hayatinizda aksilikler hastaliklar olabilir musibet deriz ya...yani yapilacak sey birincisi zordur ama sabir lazim sabredin ...ikincisi tevekkul bikinki derdinizi Allah azzevecelle cozecek ama tabi bazen beklemek gerekiyor sabir kismi...isyan etmemek lazim ..bu ikisi yeterli oluyor...

Ama birde su var kendinizi ispatlamaya calismayin sadve isinizi en guzel sekilde yapmaya calisin o zaman farkedilirsiniz zaten ...ama kendinizi asla ezdirmeyin laf söylüyorlarsak kibarca savunun hataniz olursa ozur dilersiniz yoksa bir iki kelime edersiniz iciniz rahatlar kin tutmaz ya da surekli aglama krizleri gecirmezsiniz...cok takmayin su akar yolunu bulur kiymetinizi bilmeyen zaten iyide olsaniz bilmezko tude olsaniz bu patron arkadas hersey icin gecerli...yapmaniz gereken sorumluluklarinizi yapin yeterli varsin begenmeyen begenmesin

Allahim skntilarimizi giderir insallah..
Tabi sabir cok önemli ama bazen öyle bir an geliyorki sadece aglamak istiyorum. Emek veriyorum kimse görmek istemiyor..
Cok doluyum cok..
Rabbim yardimcimiz olsun..

Amin canım Rabbim zalimlerin şerrlerini kendine başlarına versin amin

herkesin buna benzer yaşadığını düşün yalnız olmadığını hiç bir şeyin dört dörtlük olmadıgını

Kötülük eden bulur sıra onada gelir elbet ,kimse sevinmesin yanına kar kalmaz. Herkes imtihan içinde aslında, kimi durumu süper ama İmtihan,dadır kiminin başı derttedir oda İmtihan,dır Rabbim baş edemeyeceğimiz zalimlerin yanında bizi yalnız bırakmasın amin amin amin.

Hayatınızın yaşadığınız sıkıntılardan ibaret olmadığını kendinize bol bol hatırlatın, güzel şeylere odaklanın, onlardan keyif almaya bakın. Bu sevgiliyle muhabbet de olabilir, bir arkadaşla içilen bir bardak kahve de olabilir, bir kitap, bir film de olabilir, hava güzelken çıkılan yürüyüşler ya da bir konser de olabilir. Artık neden keyif alacağınızı siz daha iyi bilirsiniz. En önemlisi hiçbir sıkıntının, derdin sonsuza kadar aynı şiddetle sürmeyeceğini bilmek en büyük ilaç. O zaman daha sabırlı oluyor insan. İş hayatınızda sıkıntılarınız varsa, her iş çıkışı sizi ferahlatacak bir şeyler yapın, ertesi güne daha motive olmuş, daha keyifli, mutlu başlarsınız. Yani en azından bende işe yarıyordu.

Allah yardımcınız olsun. .en azından is hayatına atilabilmisiniz. .benim sağlık problemlerim var ve büyük bir ameliyat geçirdim is hayatına atilamadan. .şimdi ise o güç yok. .sagligim yerinde olsaydı da iş değiştirmeye raziyim bulunduğum yer beni zorluyorsa..Dua edin sabredin..

Aslında mutlu olduğunu belli edebilirsen dışarıda ki eleştirmenlerde susabilir.
Gülümse dışarıya, yapılan tüm eleştirileri karşı tebessümle bak ve cevap verme.
Tabi ki alışma evresi kolay değil. Kuzenimde ilk okul öğretmeni daha taptaze ama yorulduğunu söylüyor
Öğretmenler odası muhabbetleri, konuşulan konular çok saçma çok yargıcıymış
Hele ki emekli olmayan ve eleştiri bonbardımına tutulan tazecik öğretmenler hemen sünüp kalıyormuş..
Sizin saygı çerçevesinde dişli olmanız lazım.
Bu kıza da birşey söylenmiyor desinler.

Allah yardımcınız olsun. Ben kendimden daha zor durumda olanlara bakıp şükrediyorum.

Allah yardimciniz olsun daha kotu durumda olanları düşünerek daha rahatlayabilirsiniz sanırım ben kendi dertlerime çare bulamadığım için pek bisey söylemek istemedim kolaylıklar diliyorum..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…