Dertleşecek kimsem yok

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Mrvaziz2

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
7 Mart 2019
77
42
38
Yine içime atıp biriktirdiğim bi dönemdeyim. Yeni evliyim ve gurbete gelim geldim. Hemen çocuğum olsun da kendimi yalnız hissetmiyim istiyorum ama dün yine adet oldum. Ailemden yana hep bir yanım buruktur benim, bi kanadım kırık. Babam öldü annem de hep psikolojik sorunlar yaşar. Kardeşlerim ve ben de fakirlikten ve büyük ablam-abim yüzünden ezik karakterleri insanlar olduk.
Büyük ablamın kızıyla birlikte büyüdük en yakın arkadaşm. İki yıl önce evlendi o ve şmdi ikncisine hamile. Ama ablam sürekli bizi kıyaslayarak beni küçük düşürür en zayıf noktamdan vurur. Bildiğin limon gibi sıkar her gördüğü yerde. Alştm sanmştm ama hala içime atıp ağlamaktn başka bişi yapmamşm.. Bana dua edecek iyiliğimi istiyecek bi garip annemden başka kmsem yok. Hakkaten kmsemiz yok. Ablam (sözde) her cuma dini sohbet evine gider orda mevlütler okunur dualar edilir yasinler hatimler bitirilir. Kendi kızına ve çevresine bolca dua eder. Yasinler adar. Bi yetim kız kardeşi gurbette demez. Gecen gün en uzaktan bi akrabamz 4. Kızına hamileydi erkek olsun diye 41 tane yasin adamış. Bunu duyunca ne kadar üzüldm bi bilsenz. Bi kere de elini açıp kardeşine istesen. Tek kalmasam şurda. Zaten okuyamadm tek hayalim çocuğumun olmasıydı o da olmasa kafayı yicem burda 😢 Allahım nolur en yakın zamanda çocuğum olsun sırdaşım dert ortağım olsun artık

Bu kadar gurbetten sikayet edip gurbete evlenmeyi anlamiyorum. Gurbet dediginiz ulke disidir umarim.
Yeni evli olup sirf kendini yalniz hissetmemek icin bebek istemek ayri bir konu.
Herseyi gectim bu sefer milletin ettigi duaya takmissiniz. Bari milletin duasina karismayin.

Lütfen kusura bakmayın ama ben yaşı bu kadar genç olup evlenir evlenmez çocuk sahibi olamadığı için üzülenleri anlayamıyorum.

Bir işe girip çalışabilirsiniz, kurslara gidip arkadaş edinebilirsiniz. Hem bu arada evliliğinizi ölçmeye vaktiniz olur. Çocuk sahibi olmak ciddi bir konudur.

Çocuk sahibi olmak istiyorsanız yine olun ama senelerce uğraşıp olmamış ya da yaşınız geçiyormuş gibi davranmayın Allah aşkına.

Yine içime atıp biriktirdiğim bi dönemdeyim. Yeni evliyim ve gurbete gelim geldim. Hemen çocuğum olsun da kendimi yalnız hissetmiyim istiyorum ama dün yine adet oldum. Ailemden yana hep bir yanım buruktur benim, bi kanadım kırık. Babam öldü annem de hep psikolojik sorunlar yaşar. Kardeşlerim ve ben de fakirlikten ve büyük ablam-abim yüzünden ezik karakterleri insanlar olduk.
Büyük ablamın kızıyla birlikte büyüdük en yakın arkadaşm. İki yıl önce evlendi o ve şmdi ikncisine hamile. Ama ablam sürekli bizi kıyaslayarak beni küçük düşürür en zayıf noktamdan vurur. Bildiğin limon gibi sıkar her gördüğü yerde. Alştm sanmştm ama hala içime atıp ağlamaktn başka bişi yapmamşm.. Bana dua edecek iyiliğimi istiyecek bi garip annemden başka kmsem yok. Hakkaten kmsemiz yok. Ablam (sözde) her cuma dini sohbet evine gider orda mevlütler okunur dualar edilir yasinler hatimler bitirilir. Kendi kızına ve çevresine bolca dua eder. Yasinler adar. Bi yetim kız kardeşi gurbette demez. Gecen gün en uzaktan bi akrabamz 4. Kızına hamileydi erkek olsun diye 41 tane yasin adamış. Bunu duyunca ne kadar üzüldm bi bilsenz. Bi kere de elini açıp kardeşine istesen. Tek kalmasam şurda. Zaten okuyamadm tek hayalim çocuğumun olmasıydı o da olmasa kafayı yicem burda 😢 Allahım nolur en yakın zamanda çocuğum olsun sırdaşım dert ortağım olsun artık
Ne ablanı ne de başkalarını kafaya takma sen esinle mutlu ol yeter ki..stres yaparsan hamile kalamazsın hayatını yaşa..

evlenir evlenmez çocuk sahibi olmak büyük cesaret işi geliyor. Bakıyorum evlenmiş 1 yıl sonra kucağında bebek. Esini evliligini tanimadan. Yapabileceğiniz çok şey var aslında. Gurbette olmak bir açıdan özgürlüktür. Esinizle birlikte bisyler yapabilirsiniz. Kendiniz farklı uğraşlar bulabilirsiniz.

Yaşlar çok ileri değile en azından ilk 2 yıl çocuk sahibi olmak hiç mantıklı gelmiyor bana.

Evlilik oturmadan, eşle yanlız biraz gezip tozup vakit geçirmeden, hamilelik ve sonrasında çocuk sorumluluğuna ne gerek var? Hadi istiyorsunuz diyelim bunu dert haline getirmeyin kendinize.

Gurbette yanlız hissetmemek için kursa gidin, çevre edinin mesela daha güzel olabilir.

2 yıl evli olup ikinciye hamile olmakta tercih olabilir ama bir maharet değil.

Son düzenleme:
Allahim insaallah tez zamanda bebekler versin sana canim
Amin inşallah
Bu kadar gurbetten sikayet edip gurbete evlenmeyi anlamiyorum. Gurbet dediginiz ulke disidir umarim.
Yeni evli olup sirf kendini yalniz hissetmemek icin bebek istemek ayri bir konu.
Herseyi gectim bu sefer milletin ettigi duaya takmissiniz. Bari milletin duasina karismayin.
Ben milletin ettiği duaya karışmıyorum. Aile kavramını yapamamş olmaya üzüldüm. Birbirmizden başka kimsemiz yokken ablamın bana ve benden küçük iki kardeşime zerre faydası olmayışına üzüldüm. Sokaktaki insana bile saatlerce dua ederken para verirken bize selam vermeyişine üzüldüm. Sahipsizliğime üzüldüm. Annemin orda kıt kanaat geçinirken onun şahane sofralar kurup başkalarını doyuruşuna üzüldüm. Herkese ama herkese faydası dokunurken aklımın annemde kalışı içime büyük bi dert oldu. Yoksa tabiki de herkes istediğine dua edebilir karışamam

Çocuk sizin meşgaleniz, oyuncağınız değil. Lütfen anne olma bilincinde olmadan çocuk yapmayın yazık etmeyin. Ayrıca az beklenti çok huzur. Başkalarının yaptığıyla değil kendinizle ilgilenin kendinize hobi edinin kitap okuyun...

Çocuk sizin meşgaleniz, oyuncağınız değil. Lütfen anne olma bilincinde olmadan çocuk yapmayın yazık etmeyin. Ayrıca az beklenti çok huzur. Başkalarının yaptığıyla değil kendinizle ilgilenin kendinize hobi edinin kitap okuyun...
Cogu kadinlar kulubundeki uyeler boyle yaziyor... ama ben konu sahibini anlayabiliyorum.. esim işe gidip calistiginda Allaha sukrediyorum verdigi down sendromlu cocuk icin.. sonsuz sukur.. evde yalniz kalmak okadar kotuki. Insanin evladi kendine resmen arkadas olabiliyor... can sikintiisna gerel kalmiyor vakit gecmis bile..

Allah murad eden herkese nasip etsin inşallah.
Ama evliliğin iyi değilse sadece sana arkadas olsun diye bir sabinin günahın girme...
Evliliğim de eşim de mükemmel. Ama ben kendimi bildim bileli çocuk istemişimdir. Kötü bişey değil ki bu. Kendi ailemden yana hep sorunlar yaşadım yaşıyorum da. Simdi sıra kendi kurduğum yuvama geldi. İstediğim gibi yetiştirebileceğim bi çocuk istemem normal değil mi. Erken veya geç bunlar kişiyr göre değişir. Beni yargılıyorlar kaç yıllık evliymiş gibi istiyorsun diye. Bilmem istiyorum işte. İstemek için yıllarımın geçmesi mi gerekirdi

Ablanız neden böyle peki size ve annenize karşı?
Hemen bebek yerine farklı şeyler düşünseniz keşke, bebek can yoldaşı olsun, can sıkıntım gitsin diye istenecek bir şey değil, önce evliliğiniz otursun derim.
Kursa gitme imkanınız yok mu? Çok güzel dostluklar ediniliyor oralarda.

Cogu kadinlar kulubundeki uyeler boyle yaziyor... ama ben konu sahibini anlayabiliyorum.. esim işe gidip calistiginda Allaha sukrediyorum verdigi down sendromlu cocuk icin.. sonsuz sukur.. evde yalniz kalmak okadar kotuki. Insanin evladi kendine resmen arkadas olabiliyor... can sikintiisna gerel kalmiyor vakit gecmis bile..
Aynen öyle valla bende meşgale aramıyorum oyuncak hiç aramıyorum zaten. Çocuk istemek evliliğim yada eşim kötü anlamına da gelmiyor. Sadece içimden gelen anne olma isteğine engel olamıyorum.erken diyolar ama size erken gelebilir benim için tam zamanı

4 aylik evli birine kimse cocugu olsun diye dualar okumaz)
[/QUOTE
İşte bunu anlamıyorum. Birinin çocuk istemesi için yıllarını mı vermesi gerekir. Bugün çocuk değildi üniversite sınavı için dua istesem çok normal karşılanacaktı çünkü o hayal ama çocuk hayal değil. Eminim ona da etmezdi zaten

Ben kendi kendime yeten bir bireyim can sıkıntımı gidermek için başka birine ihtiyaç duymayabilirim. Bu benim düşüncem. Siz can sıkıntınızı gidermek için çocukla ilgilenirsiniz. Çünkü mutlu olmak için başkalarına ihtiyacınız vardır o da sizin düşünceniz...

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X