Daha önce bir kaç defa açıldı aynı konu. Hatta konu sahibine Zonguldak sosyal yardım dernekleri falan hep söylendi bakıldı. Adamın sigortalı düzenli işi var, belediye çalışanı. Yardım kriterlerini karşılamıyorlar demek ki. Para yetmiyor değil icraya borca gidiyormuş. Kocası bacağından bıçakladı diye 2 yaşındaki çocukla sığınma evine giden biri iki çocuk daha yapıyor. Her yerde sağlık ocağı var, kimseye söylemeden bile doğum kontrol hapı alır veya spiral taktırırsın.
Yani eğitim yok, diploma meslek yok, aileden maddi güç yok, manevi destek yok... Çocuk yapmamak için bütün kriterler var ama yine de 3. çocuk yapılıyor. İyi kötü eve para getiren, akşama yemek çıkmasını sağlayan biri var onu da kaçırmış evden. Bu zamanda hamile kalan her kadının düşünmesi gerekenen en önemli şey olur da ters durumlar yaşarsam işler planladığı gibi gitmezse ben bu çocuğa tek bakabilir miyim olmalı. Zaten çocuklar öyle ya da böyle büyümüş, okuldan gelip evde yalnız durabilirler kendi de çalışabilir geçinebilirdi ama onun yerine aç bırakılan 3 çocuk var ortada. Yazık günah o çocuklara. Kızsam kızamıyorum , ne annesi olmuş ne babası, ne aile sevgisi huzuru görmüş ne eğitim alabilmiş.