Dertleşme Sırası Bende Hanımlar..

seviyetalip

Üye
Kayıtlı Üye
28 Şubat 2023
146
232
18
Nişanım var bir hafta sonra. Ailem o kadar ilgisiz ve konudan uzak ki, her şeyi tek başıma yapıyorum, alıyorum. Sadece yaz tatillerinde eve geliyorum. Her sene de ortalık temizlemek, silmek, yıkamakla geçiyor. Çok bunalmış hissediyorum. Sevgilim ve ailesi çok uzaktalar. Kendi ailem de böyle olunca her şey üzerime geliyor. Aksilik aksilik üzerine biniyor. Ailem asla sormuyor, ne yapacağız demiyor, bir işin ucundan da biz tutalım demiyor. Temizlik, alışveriş her şeyi ben yapıyorum. Üstelik nişan, düğün vs zerre hevesim yok. Adettir, büyüklerin kalbi kırılmasın diyerek bu yola girdik. Aile ile meselelerini çözen insanların 10 dakika düşünmedikleri şey benim için büyüyor da büyüyor inanılmaz sorun haline geliyor. Anne babamdan çok soğudum, kalbim onlara çok kırık (böyle yalnız bırakıldığım farklı olaylar da oldu). İçin için çok ağlıyorum bazen. Annem çok toksik, psikolojik olarak sorunlu biri, bunu yetişkin olduğumda fark ettim zaten. Arkama bakmadan koşarak uzaklaşmak istiyorum hep bu evden ve onlardan. Yorgunum, psikolojik olarak bitiğim, bunalıyorum..Dertleşmek istedim sadece. Teşekkürler..

Sana tavsiyem, sana deger vermeyen ebeveynlerin icin kendini paralama. Canin istemiyorsa nisan kina dugun yapmak zorunda degilsin. Nikahini kiyar sevdigin insanlarla beraber bir kutlama yaparsin olur biter. Cocuguna sevgi, ilgi gostermeyenler hak ettigi muameleyi gormeli.

Çok haklısınız aileniz bunu yaparsa karşı taraf ne yapmaz ?

Allahım kolaylık versin inşallah arkadaşım.

Madem sevdiğiniz adamla hayatınızı kurmaya karar verdiniz artık negatif olayları kenara bırakın.

Herkesin kendi düşüncesi kendine.

Siz kuracağınız yuvanın hayallerini gerçekleştirmek için çabalayın.

Allahım sonsuz mutluluklar versin inşallah arkadaşım.

Bu hayatta başını kendi tırnağınla kaşımanın en güzel şey olduğunu düşünüyorum. İnsanı güçlendiriyor bence.
Ama siz psikolojik olarak kötü hissettiğinizi açıkça dile getiriyorsunuz. Yardım almayı düşündünüz mü ? Terapi iyi gelebilir mi ?

Nisana kadar sabredin, nisan gunu de en yakin oldugunuz guvenilir arkadaslarinizdan ozellikle rica edin gerekirse soyleyin yalniz kalmak istemediginizi. O gun cunku her isi baskalari yapicak siz basrolsunuz. Kontrolu guvenilir bi dostunuza birakin ortami o yonetsin.

Benim kız kardeşim de aynı şeyi yaşadı, çok saçma gerçekten insan anlam veremiyor. Neyse ki ben yetiştim ve elimden geldiğince hatta annesiymişim gibi destek oldum. Şu an şehir dışında çok mutlu bir evliliği var ve bizimkilerle iletişimi kesti. Başta vicdan yaptı, üzüldü falan ama ona iyi geldi bu. Anneniz, annem gibi. Anlatılmayacak toksiklikte...

En iyisi biraz daha dayanın, misafirlere her şey yolunda gibi davranın sonra iletişimi kesersiniz. Yetişkiniz ve sırf ebeveyn diye tahammül etmek zorunda değiliz. Mutluluklar

Her şey hal olur takma kafana. elinden geleni yap madem onlar sormuyor yardım talep et yine yapmazlarsa kendin olduğu kadar yap nolucak sanki deneye bu zamanlar hiçbiri kalmayacak. sağlık olsun huzur olsun hepsi hal olur
kendi hayatını kuruyorsun ne güzel
şansın açık olsun

Onlar için yapacaksanız asla yapmayın kına, düğün. Nikah ve isterseniz sevdiğiniz insanlarla bir yemek, kutlama yeterli. Canınızı sıkıp yorulmanıza değmez. Gerek yok. Boşverin. Hayatınıza bakın.

Herkes anne baba olmamalı. Böyle düşünüyorum, hepimiz ilgi, sevgi, değer görmeyi hak ediyoruz..

Çok zarifsiniz teşekkür ederim, amin.

Hayatı neden kendine zindan ediyorsun
Mis gibi sade bi nikah bitti gitti
Böyle evlendiğinden de bir halt anlamazsın sonra gelsin kavgalar

Adetleri yerine getirmeyin bence. Ne ise o.

Ben mesela kına yapmadım. Çünkü hem oynayamıyorum sevmem, hem kınayı eğlenceli kılacak arkadas grubum yoktu hem anne babam da oynamaz. E ven oynamıyım sen oynama neneler dedikodu yapsın diye mı kına yapıcam. Yapmadım. Babam hala söylenir. Yani yıllarca sanki her ortama soktular öğrettiler de bizde adet bekliyorlar. Kim kırılacak diye birsey yapayım ya onlar kırılacaktı ya ben. Onlar kırıldı
İsteme gününden bi gün önce annem baklava yapıcam diye tutturdu. Bizim fırın ya altını yakıyırdu ya üstünü ya içi pişmiyordu. Yarın millet gelecek otur dinlen dedim (mutfak ufak, yoruluyor yorulunca söyleniyor uf sırtım basım vs...) gittim baklavasından böregine herseyi hazır aldım. Hükmüm param gecer. Temizliğe de kadın geldi.
Şimdi düşünüyorum. Şu kadar sehri tanıyor olsam dısarıda ufak bir yemek verirdim. O zaman cevreyi tanımıyordum. Giyinir gider takar yüzükleri geri gelirdik.
Demem o ki aileniz yapmıyorsa siz planlayın. Ama o planı kendi arzunuza göre sekillendirin

Son düzenleme:
Ebeveynlik doğurmakla olmuyor maalesef.. Üstelik kırıldığımı, kızdığımı ifade etsem de değişmiyor. Çok imreniyorum çevremdeki kalabalık ailelere ya da sahiplenen anne babalara. İnanılmaz kalbim kırılıyor.

Aileli ailesizler kulübüne hoş geldin. Yaşadıklarını çok iyi anlıyorum. İnşallah evleneceğin insan ve ailesinden yüzün güler. Sabret, artık yaz tatillerinde de gelmen zorunlu olmayacak. Böyle ailelerde büyüyen çocuklar genellikle her şeyin üstesinden gelmeyi başaran yetişkinler oluyor.

Eş ailesine karşı asla ezik hissetme kendini, aileni sen seçmedin, onların yaptıklarından sorumlu değilsin. Uzak yerlerde olmaları isabet olmuş. Düğünden sonra bir daha görüşemeyeceklerinden hayatın daha kolay olur

Benim özellikle annemle ilgili yaralarım daha derinlere iniyor. Bir dönem almıştım, daha da almam gerek sanırım. Ya da ailem alsa farkına varsa daha sağlıklı olur. Bana en iyi terapi onlardan uzaklaşmak aslında. İletişimi çok çok azaltmak. Nişanım olmasa yazın eve gelmeyecektim zaten.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…