Dertleşme Sırası Bende Hanımlar..

Çok teşekkür ederim, çok naziksiniz inşallah. İnşallah biz daha sıcak, samimi bir yuva kurarız. Aileden görmediğim ebeveynliği kendi çocuklarıma çok güzel yaşatırım inşallah.

Aileli ailesizler kulübü harika tanımlama.. Evet öyle yetişkinleriz ama öyle olmayı seçmedik, seçme şansım olsa seçmezdim. Hep bir şeylerin kavgasını verdim, kendi kendime hallettim, mücadele ettim. Karşı tarafla ben tanıştım. Çok kalabalık, sıcak, ponçik insanlar. Bulamadığım samimiyeti onlarda bulurum inşallah.

Size tavsiyem burada toksik anne konulu çok konu var. Onları okuyun. Başlıkta anne yazıp aratirsaniz hep benzer konular. Sonuç: Kabullenip, mesafe koyacaksin.
Kesinlikle öyle, benzer olaylar duyup okuduğumda ben de bu tavsiyede bulunuyorum. Mecburiyetler olmasa ve bir araya gelmesek keşke, el alem ne der kaygısı gütmesek bu bizi üzmese.

Yalnız başıma evlendim. Annem bekar bir kadındı,ondan bir şey beklemedim. Üstelik aramız da çok iyidir maşallah,hiç sorunumuz yok. Eşimin de ailesini karıştırmadık,zaten araları bozuktu,haber bile vermedik şu olacak bu yapılacak diye.

Bohça alışverişime yalnız çıktım. Eşim de gidip benim için alışveriş yapmıştı. Takılarımı kendim beğendim eşim aldı. Evi de düğün salonunu da eşimle gidip tuttuk. Evi kendimiz temizledik,eşyaları kendimiz yerleştirdik. Bunlarda bunalacak ne var ki? Güzel tatlı heyecanlar hepsi. Üstelik başbaşa yapılınca daha da keyifli. Aileler işin içindeyse bir tat vermiyor bence. Bugün evlensem yine aynı şekilde yaparım.

Mesele maddi şeyler değil ki, çalışmaya başladığımdan beri hiç alıcı olmadı, istemedim. Yediren, giydiren, evi temizleyen, temizleten, eksiğini gediğini düzen alan oldum. Tepe tepeye param da olsa benimle heyecan duymamaları, ya ne aldın, ne düşündün diye meraklanmamaları, ne giyeceksin diye bile sorulmaması, kaç kişi gelecekler, ya biz de şurayı temizleyelim, şunu yapalım dememeleri vb beni üzen. Her şeyimi ben aldım, eve lazım olacak şeyleri de ben aldım. Erkek arkadaşımla takıları tatile ayrılmadan önce zaten beraber alıp koymuştuk. Her şey maddiyat değil ki. Ben zaten maddi beklentileri kestim. Ben bunalıyorum, üzülüyorum, benimle beraber beni destekleyecek, heyecanlanacak insanlar arıyorum demek ki. Yargılayın, yanlış olduğunu belirtin, hor görün diye yazmadım. Bunaldım ve hislerimi paylaştım.

Ben maddiyattan bahsetmedim ki,mesajımda sizi hor gören,yargılayan ne vardı ? Sadece tek başına yapılınca daha güzel oluyor dedim. Kimse sormadı ne aldın diye,ben aldığımla zaten mutluydum birilerinin sormasına ihtiyaç duymadım. Sizin de aileniz madem bu şekilde,siz de mutlu olmaya bakın derim. Yoksa kendi canınızı sıkmış olmaktan öteye geçemezsiniz. Kendi içinizde mutlu bir insansanız kendi yaptığınızla mutlu oluyorsunuz zaten. Evlilik heyecanlı bir şey,bunaldıysanız başka bir mesele vardır belki kendi bilinçaltınızda.

Ne kadar ilginç sözler bunlar, herkes doktoralı klinik psikolog. Haklısınız hanımefendi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…