Dertleşme

Florya35

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
En iyi cevaplar
1
Emoji Skoru
181
Puanlar
53
Buraya daha önce birçok kez yazdım ama bu kez sadece kendimle ilgili bir şey sormak istiyorum.
Bazen düşünüyorum da, acaba ben bir gün gerçekten mutlu olabilecek miyim? Hayatım boyunca sanki içimde tarif edemediğim bir eksiklik varmış gibi hissediyorum. Ne yapsam tam anlamıyla huzurlu olamıyorum. Annemden sonra da beni gerçekten, karşılıksız sevebilecek birinin varlığına inanmakta zorlanıyorum.
Kafamı en çok kurcalayan soru şu: Sizce insan, sevdiği biriyle yuva kurunca mı gerçekten mutlu oluyor, yoksa önce kendi kendine iyi gelmeyi öğrenince mi? Belki de ikisi birden gerekiyor, bilmiyorum.
Şu sıralar gerçekten güzel sözlere, umut veren düşüncelere ve hayat tecrübelerinize ihtiyacım var. Artık kineyı memnun etmeyı çalışmıyorum. Hasta olsam benım için kimse üzülmez o yüzden değmediğini anladım. Benzer duyguları yaşayıp zamanla aşanlar varsa, hikâyelerini paylaşırsa çok mutlu olurum. Şimdiden okuyup cevap veren herkese gönülden teşekkür ederim. 🌸

Buraya daha önce birçok kez yazdım ama bu kez sadece kendimle ilgili bir şey sormak istiyorum.
Bazen düşünüyorum da, acaba ben bir gün gerçekten mutlu olabilecek miyim? Hayatım boyunca sanki içimde tarif edemediğim bir eksiklik varmış gibi hissediyorum. Ne yapsam tam anlamıyla huzurlu olamıyorum. Annemden sonra da beni gerçekten, karşılıksız sevebilecek birinin varlığına inanmakta zorlanıyorum.
Kafamı en çok kurcalayan soru şu: Sizce insan, sevdiği biriyle yuva kurunca mı gerçekten mutlu oluyor, yoksa önce kendi kendine iyi gelmeyi öğrenince mi? Belki de ikisi birden gerekiyor, bilmiyorum.
Şu sıralar gerçekten güzel sözlere, umut veren düşüncelere ve hayat tecrübelerinize ihtiyacım var. Artık kineyı memnun etmeyı çalışmıyorum. Hasta olsam benım için kimse üzülmez o yüzden değmediğini anladım. Benzer duyguları yaşayıp zamanla aşanlar varsa, hikâyelerini paylaşırsa çok mutlu olurum. Şimdiden okuyup cevap veren herkese gönülden teşekkür ederim. 🌸
Ben bu boşluğun sebebini buldum benim.icin hayat çok zor oldu ama Allah'ı bulduğumda hiçbir şey eskisi gibi olmadı özellikle namaza başlamak bambaşka birşey oldu ben hayatımı tam tersi yaşayan bir insandım.benden vazgeçmediği için ona ne kadar şükretsem az

Ben bu boşluğun sebebini buldum benim.icin hayat çok zor oldu ama Allah'ı bulduğumda hiçbir şey eskisi gibi olmadı özellikle namaza başlamak bambaşka birşey oldu ben hayatımı tam tersi yaşayan bir insandım.benden vazgeçmediği için ona ne kadar şükretsem az
Aynı şeyleri belkı yaşıyoruz. Namaz kılmakta zorlanıyordum ama maneviyatım eksık bence🥹

İç huzurunu kendine olan güvenini buluncq

Aynı şeyleri belkı yaşıyoruz. Namaz kılmakta zorlanıyordum ama maneviyatım eksık bence🥹
Ölene kadar tavsiye edicem lütfen kuran mealini oku bu beni Allah'a yaklaştıran diğer bir konu sanki onla konuşuyormuş daha doğrusu o anlatıyor ben dinliyormusum gibi oluyor ve bol bol dini videolar izliyorum tavsiye edebilirim YouTube kanallarını ne bileyim Müslüman olmaynlarin Müslümanlığa geçiş videoları peygamberlerin hayatları videoları

1000082310.webp

Ve ne zaman vazgecsem bu süredeki ayetleri düşünüyorum peygamber efendimize söylenmiş birşey ama bu kitap insanlığa yollandı o yüzden hepimize bir mesaj

23 Aralık'ta başladım herşeye 1 Şubat'ta kapandım afedersin göte kadar açık bir kadindim ve izmirliyim çevremde hiç kapalı yok ailemdede öyle hatta ailem Brezilya dizisi gibi kendimi çok şanslı hissediyorum onlardan üstün görmüyorum ama Allah'ı görebildiğim için şanslı hissediyorum tabiki hep Müslüman inançlı bir insandım ama bazen inanmak yetmez çaba gerekir ben buna girince kimse seni eskisi gbi uzemiyor herşeyde bir sebep arıyor ve hayırlı olanı bu olduğunu kabul ediyorsun Gönül olarak düşün hamile kaldım bu olaydan sonra korunmamiza rağmen dedim rabbimin emaneti sonra o emaneti yine ona emanet ettim ama isyan etmedim insan olarak üzüldüm ağladım ama dedim ki bu sınavın ve ben onun razı olduğu şekilde açımı yaşayacağım öylede yaptığını düşünüyorum şunu düşündüm her anneye cennette bir evlat nasip olurmu ama bana oldu buna tutundum 2 çocuğum var sağlıklı ama zaman ne gösterir bilemeyiz belki en hayırlı olan benden gidendir😔 o yüzden nefes alıyorsak asla geç değil herşeyden donebiliriz çünkü zaten yine ona dondurulcez

Bence kendinize yetmeyi bilmek en önemlisi. Kendi değerinin farkında olmak, önce kendini düşünmek. O zaman insanlar size gerçekten değer veriyor. Fazla fedakar, çabuk kabul eden insanlar çok darbe yiyor. Hatalarımızdan ders alıp bu hayatı kendimiz için yaşamamız gerekiyor. Bunu tam anlamıyla ben de yapamıyorum ama kendimi değerli görüyorum. Benim de belli sınırlarım var bu sınırları evladım hariç kimse için değiştirmiyorum. İnsan kendi içinde mutlu değilse size tapacak bir erkek de gelse hep bir eksik ararsınız. Mutluluğu huzuru başkasına bağlamak yaptığımız büyük hatalardan biri bana göre.

Ölene kadar tavsiye edicem lütfen kuran mealini oku bu beni Allah'a yaklaştıran diğer bir konu sanki onla konuşuyormuş daha doğrusu o anlatıyor ben dinliyormusum gibi oluyor ve bol bol dini videolar izliyorum tavsiye edebilirim YouTube kanallarını ne bileyim Müslüman olmaynlarin Müslümanlığa geçiş videoları peygamberlerin hayatları videoları
Ama kimse sevıyor gıbı hıssedıyorum 🥹

Kimse kimseyi sevmek zorunda değil. Bizi gerçek anlamda seven insan sayısıbence bir ya da ikidir.
İnsan sevmek zorunda değilsiniz. Hayvan sevmeyi çiçek sevmeyi deneyin. Bir hayvan sahiplenin. Bir çiçek yetiştirin. Sevginizi emeğinizi onlara verin. Bana göre insanlar hayvanları sevmeden birbirini sevemiyor. O kıymeti, sevgiyi, vefayı önce hayvanlarda bitkilerde arayın. Bırakın sizi iyileştirsinler

Back
X