Dertsiz başıma dert açtım

Birine yardımcı olmakla,onun sınırlarını aşmak arasında çok ince bir çizgi olduğunu düşünüyorum ve bazen iyi niyetle,farkında olmadan o sınırı geçebiliyoruz.
Talep edilmeden yapılan yardım karşı tarafa kendini yetersiz dolayısıyla da kötü hissettirebilir.

Muhtemelen yarın o sana tekmeyi atar işe aldırdığınada bin pişman eder arkadaşım deme birlikte çalışmadıkça aynı evde oturmadıkça vs... iyi olan itilir bazen kıymeti bilinmez
Bekleyip göreceğiz artık :)
Ne sizi başında taşıması gerekiyor,
ne de size kaba davranması doğru.
Bu cümleden sizin,arkadaşınızın iş bulmasına aracı olduğunuz ve onu iş ortamında da desteklediğiniz için daha farklı bir karşılık görmeyi beklediğinizi çıkardım.
Belki de siz fazla beklenti içindesiniz ve çok hassas bir yapıdasınız.
Farklı bir beklentim asla yok ondan ne çıkarım olabilir ki tek yapması gereken anlayışlı ve olgun olabilmek. Evet ben hassasım ama oda ona göre davranmak zorunda benim yaptığım özveriyi görseniz hak verirdiniz kimse kimseye yapmaz bu zamanda hemde.
Bazilarida nankör oluyor ama zaten iyilik yap karşılık bekleme böylece asla hayal kırıklığı yaşanmaz
Karşılığım ne olabilir ki tek istediğim biraz güler yüz ve uyum bunada hakkım var sanırım.
Sizden yardım istemeden siz akıl veriyorsanız hoşlanmıyor olabilir. Size soru sordukça fikir verseniz bu sorunları yaşamazdınız bence.
yok soruyor bana zaten kendi fikrimi söyleyincede hiddetleniyor.

Birine yardımcı olmakla,onun sınırlarını aşmak arasında çok ince bir çizgi olduğunu düşünüyorum ve bazen iyi niyetle,farkında olmadan o sınırı geçebiliyoruz.
Talep edilmeden yapılan yardım karşı tarafa kendini yetersiz dolayısıyla da kötü hissettirebilir.
Olay çok farklı gerçekten ben sizi anladım ama.

Back
X