Dertten ziyade merak/araştırma

ikizbalik

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
12 Mart 2010
2.351
230
163
Kayınvalideyle aynı semtte/apartmanda veya evde yaşamanın sıkıntılarından bahsediliyor ya hep
Peki kendi annesiyle aynı binada oturan kimse var mı?
Neler yaşanıyor?

Biraz özel hayata müdahale olabilir.

Belki aile fazla sık ve çat kapı gelebilir.

Yemeğe kahvaltıya gitmeniz konusunda ısrarcı olabilirler.

Bayramdı seyrandı gezmelerde onlara bağlı kalmanızı bekleyebilirler.

Onlara misafir geldiğinde sizin de hazır bulunmanızı bekleyebilirler.

Bir süre onlara gelen tanıdığınız tanımadığınız herkes yeni evlendiyseniz size de gelebilir.

Bir yere giderken haber vermenizi bekleyebilirler.

Kapıyı çalıp evde bulamadıklarında merak edebilirler.

Çat kapı gelebileceklerinden evde rahat edemeyebilirsiniz, istediğiniz şeyi giyip oturamayabilirsiniz evde anneniz çaya gelebilir diye.

Aileniz sizi hala evde daha önce sahip olduğunuz sorumlulukları devam ettirmenizi bekleyebilir.

Babanız her şeye damadını yardıma çağırabilir. Anneniz de öyle.

Nereye gitseniz davet etmek zorunda kalabilirsiniz. Ne alsanız onlara da almak zorunda kalabilirsiniz...

Gibi şeyler geldi aklıma. Ben aynı semtte değilim ama yine de bunlara yakın şeyler yaşıyorsam kapı kapıya olsak heralde tam da bunlar olurdu. Bana kalırsa çok fazla sonuç doğurur. Kimileri kaldırır da ben kaldıramam mesela. Bir hayat kurduysam o hayatı bana bırakmalılar. Herkesin yuvası ayrı olmalı. Çok yakınken bu konularda sıkıntı yaşanabileceğini düşünüyorum. Bana kalırsa bir bahane bulup bir yerlere uzaklaşmalı. Daha onlarca şey sayabilirim sanırım... :)

Aynı binada yaşanmak zorundaysa da sınırlar çizilmeli bence net olarak, taviz verme konusunda. Sizin özel hayatınıza bir komşunuzmuş gibi saygı duymalarını beklemelisiniz bence.

Son düzenleme:
Oldukça detaylı ve derin düşünülmüş bir yorum :)
Teşekkür ederim fikirler için :)

ben annemle aynı evde yasıyorum:)evlendım annemı de yanımıza aldık bes yıl o bızım yanımızda kaldı.kısmet tayınım kendı memleketımıze cıktı.sımdıde bız onun evınde kalıyoruz.yanı beraber oturuyoruz.paramız yememız ıcmemız hep bır ayrım yok hıc.memnunum da ama bazen tabıkı sıkıntılar olouyor.ıkımız arasında.ama cabuk gecıyor.sanırım kaynana gelın olsaydık bu kadar cabuk gecmezdı.anne kız olmamnın avantajı:)bazen dıyorum benım kaynanaya ıhtıyacım yok sen kaynanamdan daha kaynananasın bana yanı bazen o derece karısır.ama ben aldırıs etmem.kırılmasın dıye ıdare ederım.o bensız yapamaz bende onsuz.hem ev ıslerınde bana cok destek oluyor.hasta olunca bakıyor.suanda hamıleyım bıraz sorunlu bı hamılelık yasıyorum.ama ıyıkı annem yanımda bana cok guzel bakıyor.Allah uzun saglıklı hayırlı omurler versın.ben memnunun annemle aynı evde kalmaktan.:))))

Ben çiftlerin kimseyle aynı binada oturmaması taraftarıyım ..
Kimse derken ikimizden birinin ailesi bile olmasını istemem .. hep bi kulp takılır ya belki ugramayı unuttun ya da denk gelmedi aman niye ugramadın belki birşey pişirdin yedin aman niye çağırmadın akraban dahil kimseyle aynı binada oturmıcaksın..kafa yorar..
Arka sokağımda olsa yeter ama kendi annem tabi kaynana başka ilçedede olabilir :27::27::27:

ikizbalik uyku tutmuyor dimi düğüne az kaldı her gece görüyorum seni buralarda :ssz:

Son düzenleme:
jooker tamamen katılıyorum yazdıklarına dediğin gibi bende kaldıramam..

Ben çiftlerin kimseyle aynı binada oturmaması taraftarıyım ..
Kimse derken ikimizden birinin ailesi bile olmasını istemem .. hep bi kulp takılır ya belki ugramayı unuttun ya da denk gelmedi aman niye ugramadın belki birşey pişirdin yedin aman niye çağırmadın akraban dahil kimseyle aynı binada oturmıcaksın..kafa yorar..
Arka sokağımda olsa yeter ama kendi annem tabi kaynana başka ilçedede olabilir :27::27::27:

ikizbalik uyku tutmuyor dimi düğüne az kaldı her gece görüyorum seni buralarda :ssz:

Sorma sorma sabah 5 - 6 :)) uyuyamıyorum valla..
bi de yorgunluk oluyor ölüyorum gece olana kadar işten güçten koşturmacadan
Allahtan çalışmıyorum bu ara
yorgunken bile uyuyamayabiliyormuş insan :)

Sorma sorma sabah 5 - 6 :)) uyuyamıyorum valla..
bi de yorgunluk oluyor ölüyorum gece olana kadar işten güçten koşturmacadan
Allahtan çalışmıyorum bu ara
yorgunken bile uyuyamayabiliyormuş insan :)

bende öyle canım ya hep 5 6 bazen 7yi buluyor bu sefer geç kalkıyorum.. iyice dağıldım.
dogrudur baya hazırlıgınız oldu nasılsa ev kurdunuz vs bizde önümüzdeki ay baslıyoruz hızlanmaya üstelik başka şehirde oturacagım git gel yandım diyorum :ssz::1:

bende öyle canım ya hep 5 6 bazen 7yi buluyor bu sefer geç kalkıyorum.. iyice dağıldım.
dogrudur baya hazırlıgınız oldu nasılsa ev kurdunuz vs bizde önümüzdeki ay baslıyoruz hızlanmaya üstelik başka şehirde oturacagım git gel yandım diyorum :ssz::1:

Aynen öyle geç kalkıyorum ben de genelde ama
her gün bi iş çıkıyor oraya git buraya git
evi temizle vs vs.. Onun için bazen bi kaç saatlik uykuyla idare etmeye çalışıyorum
düğüne kadar pilim bitmezse iyidir :D
Senin işin zormuş :(
Allah kolaylık versin valla

Aynen öyle geç kalkıyorum ben de genelde ama
her gün bi iş çıkıyor oraya git buraya git
evi temizle vs vs.. Onun için bazen bi kaç saatlik uykuyla idare etmeye çalışıyorum
düğüne kadar pilim bitmezse iyidir :D
Senin işin zormuş :(
Allah kolaylık versin valla

çok haklısın canım kolay degıl ama az kaldı güzel telaşlar bunlar benim işim zor biraz çok teşekkürler :16:

bende aileme yakın bir yere taşınsammı die düşünüorum.bu konu benim için iyi oldu.umarım güncel kalır.

büyükler yanı başımızda olunca ister istemez herşeye müdahale etme durumları oluyor buda eşler arasında sıkıntı yaratıyor ,bence çok yakın olmakta iyi değil,bu kız ailesi içinde geçerli erkek ailesi içinde geçerli.

cnm halam ve kızı aynı apartmanda altlı üstlü oturuyorlar bu sefer tam tersi erkek eziliyo:9::9: halam sana fiske vurursa evi terk edeceksin diyordu zaten evlenmeden önce o derece dolduruyordu kızını kızıda yüz buldu tabi en ufak şeyleri anlatıyor annesine adamı görseniz ezik kaldı halamda çok baskıcı dominant olduğu için saçma sapan bir evlilikleri var yani

Evet aynı binada oturmaya başladık :)
Her şey yolunda şimdilik :)

Back
X