Annem ve bitmek bilmeyen dertleri

Dünyanın en iyi annesi tanımınız buysa ben sizin çocuğunuzu merak ettim şuan.
Merak etmeyin tek bir fiske bile yemez benden çünkü o tokat yüze çarptığında gururun nasıl kırıldığını çok iyi biliyorum. Tuvalet eğitimi verirken, yatağını ayırırken bile pedagog desteği aldım alıyorum. İyi bir anne olmak hata yapmamak için herşeyi yapıyorum

Ya mesela herkes gibi evinde oturamadı mesela hiç gün yapmadı. Yada önce ben demedi bizi büyüttü dişlerini yaptırmadı neden biz varız diye yani biz olmasaydık yada işe yarayan evlatlar olsaydık bütün bunları yapabilirdi diye düşünüyorum
Misal çocukken ne işe yarayabilirdin ? Annen yerine sen mi temizliğe veya ise gidecektin ? Seni dogurmayi o seçti ve yaşadığı hayatı maddiyati da biliyordu yani o ortama çocuk getirdiyse bakmak onun sorumlulugu kendini suçlama ve kesinlikle tedavi ol, hiç sağlikli düşünmüyorsun...benim annem de hep çalıştı evde doğru düzgün durmadı bize kızdığı zamanlar da oldu belki bunaldi, zor süreclerden geçti ama hiç böyle manipüle etmedi

Hepinize merhaba kızlar. Konu annem dünyanın en iyi annesidir diyebilirim fedakarlık açısından. Yıllarca çalıştı çabaladı bizi büyüttü.
Ailesi bir türlü annemi sevemedi ama biz hep arkasındaydık her zaman gerektiğinde annem için bütün ailesini karşıma aldım. Baba tarafındada sevilmedi farklı bir yerden gelin gelmiş kültür çatışması vs. Ama yine ezdirmedik hatta geçen halam annemi azarladı diye resmen saçına yapışıyordum zor ayırdılar. Bunları konuyu daha iyi anlamanız için yazıyorum.
Annemin iki tane kötü huyu var birincisi hep benim dediğim olsun ister. İkincisi herşeye ama herşeye küser burda anlatmadığım anlatsam roman olacak şeyler var. Küçük bir örnek vereyim bekarım daha ramazan ayı davul fırınları bilirsiniz klipsi var açar bakarsınız, işte ekmek yaptı pişmişmi diye bak dedi bakarken klips elimde kaldı. Ben o ekmeği yemeyeyim diye bilerek bozdun dedi beni dövdü.
Bekarken çalışmıyordum ama eşşek gibi evin her işini pazarı marketi dahil hep bendeydi bir masrafım vardı ağda param senin ağda paranı benim kocam ( babam) ödemek zorunda değil dedi dövdü.
Asıl meseleye gelelim yarın kolonoskopi olacak ben gideceğim yanında 2.5 yaşındaki oğlum rahatsız ile doktora götürmek lazım. Hadi neyse dedim cumaya randevu aldım , meğerse cuma günü de sonuç almak için gidecekmiş biz götirecekmişiz. Erkek kardeşlerim ve babam diğer hastane ziyaretleri için bütün izinlerini kullandılar asla izin alamazlar.
Bu küstü amcasının kızını aramış benim başımda dur diye ve bir gece orda kalacakmış. Yani akıl alır gibi değil ben çocuğumun randevusunu erteliyorum ama iki gün üst üste gitmedim diye bana bunu yapıyor.
Ha şunuda dedim ikimiz aynı ile gideceğiz gel senide götürelim onada yok diyor. Şimdi herkese yayar benim çocukların bana bakmıyor vs vs. Ailesi kendini adam yerine almaz ama bizi ararlar nadıl evlatsınız nutukları çekmeye.
Ha birde şu dikkatimi çekiyor bugünlerde sürekli ben babandan bıktım yıllarca pasif kaşdı beni korumadı. Ben boşanmak istiyorum falan diyor yani saygı duyarım ama anne biz senin hep yanındaydık diyorum. Hayır sizde benim yanımda değilsiniz diyor kafayı yiycem gerçekten kızlar, elimi asla çekmedim üstünden evlensem bile her işini yapmaya çalıştım ama yok asla tatmin olmuyor aşırı derece inkarcı kafayı yiycem artık. Mesele kolonoskopiye gitmememm değil ona gidiyorum ama birgün sonra sonuç almaya gitmiyorum diye kolonoskopiye de gelmemi istemiyor
Dünyanın en iyisi annesi mii? Allah aşkına biraz mantık lütfen. Anneniz psikolojik yönden hastalıklya yakın cinsten bir kadın bunun farkında değil msnz?

Dünyanın en iyisi annesi mii? Allah aşkına biraz mantık lütfen. Anneniz psikolojik yönden hastalıklya yakın cinsten bir kadın bunun farkında değil msnz?
Artık gerçekten mesafe koymayı düşünüyorum mesela şuan aynı ildeyiz eskiden olsa koşar giderdim ama bıraktım usulen bir kere aradım. İyimisin dedim iyiyim dedi tamam dedim kapattım

Anneniz manipülatif ve memnuniyetsiz bir anne. Böyle anneler insanın ömrünü çürütür. İyi biliyorum çünkü benim başımdada var bir tane. Geçen yıla kadar susar içime atardım bir yıldır tepem atınca resti çekiyorum. Ne hayırsızlığım kaldı ne nankörlüğüm. İstediği damgayı yapıştırabilir umrumda değil. Böyle annelere yaranmaya çalışmak eşittir kendini ezdirmek.

Anneniz manipülatif ve memnuniyetsiz bir anne. Böyle anneler insanın ömrünü çürütür. İyi biliyorum çünkü benim başımdada var bir tane. Geçen yıla kadar susar içime atardım bir yıldır tepem atınca resti çekiyorum. Ne hayırsızlığım kaldı ne nankörlüğüm. İstediği damgayı yapıştırabilir umrumda değil. Böyle annelere yaranmaya çalışmak eşittir kendini ezdirmek.
Bende artık öyle yspacağım inanın yoruldum bıktım artık

Bende artık öyle yspacağım inanın yoruldum bıktım artık
Annelik böyle birsey değil. Böyle insanlar annelik hakkından girip evlatlarını su istimal ederler ancak. Kendi çıkarları uğruna evladını mutsuzluğa mahkum ederler. Anneliği çok yanlış anlamış böyleleri. Ben annem yüzünden çok yıprandım. Ruh sağlığım bozuldu resmen yinede sustum (eşşekliğımden), sonra baktım oğlum büyüdükçe benim her üzülmemden etkileniyor huzursuz oluyor artık dur dedim. Anne oldukları için ağzımıza s**ma hakkına sahip olduklarını düşünüyorlar ama öyle bir dunya yok.

Artık gerçekten mesafe koymayı düşünüyorum mesela şuan aynı ildeyiz eskiden olsa koşar giderdim ama bıraktım usulen bir kere aradım. İyimisin dedim iyiyim dedi tamam dedim kapattım
Kızınız için destek alack kadar düşünceli bir insansnz maşallah ama lütfen kendiniz için de destek alın. Çünkü manipüle edilrk annenizin ve kardeşlerinizin annesi olarak büyümüşsnz. Annenze uzulyrsnz kadinlgni yaşamadı diye siz çocuklgnuzu yaşamadnz buna kim üzülecek peki?
Siz yıllarca fazlasiyla anneniz için sorumlkk almışsınz kendi kul hakkniza girmeyin artık ve ivedilikle psikolojik destek alın. 2 çocuk yetistrcksnz annenizle küsün demiyorum ama mesafeyi koymak için illa destek alın.
Rabbim sağlıkla kucağınza almak nasip etsin yavrunuzu.

Kızınız için destek alack kadar düşünceli bir insansnz maşallah ama lütfen kendiniz için de destek alın. Çünkü manipüle edilrk annenizin ve kardeşlerinizin annesi olarak büyümüşsnz. Annenze uzulyrsnz kadinlgni yaşamadı diye siz çocuklgnuzu yaşamadnz buna kim üzülecek peki?
Siz yıllarca fazlasiyla anneniz için sorumlkk almışsınz kendi kul hakkniza girmeyin artık ve ivedilikle psikolojik destek alın. 2 çocuk yetistrcksnz annenizle küsün demiyorum ama mesafeyi koymak için illa destek alın.
Rabbim sağlıkla kucağınza almak nasip etsin yavrunuzu.
Çok teşekkür ederim inanın destek alacağım ❤

Annelik böyle birsey değil. Böyle insanlar annelik hakkından girip evlatlarını su istimal ederler ancak. Kendi çıkarları uğruna evladını mutsuzluğa mahkum ederler. Anneliği çok yanlış anlamış böyleleri. Ben annem yüzünden çok yıprandım. Ruh sağlığım bozuldu resmen yinede sustum (eşşekliğımden), sonra baktım oğlum büyüdükçe benim her üzülmemden etkileniyor huzursuz oluyor artık dur dedim. Anne oldukları için ağzımıza s**ma hakkına sahip olduklarını düşünüyorlar ama öyle bir dunya yok.
Ciddi bir mesafe düşünüyorum. Ama psikolojik destek almadan bunu başarmak zor gibi mutlaka çıkacağım bu durumun içinden

Anneniz iyi yürekli bir insan değil
Temizliğe giderek sizi büyütmüş olabilir ama iyi bir insan değil
Önce bunu kabul ederek başlayın

Sonra da annenizden ayrışın artık
Evli çocuklu ve aklı zekası yerinde bir kadınsınız
Onun onayı için onun gözleriyle dünyaya bakmayın artık

Baba tarafınız annenizi sevmemekte haksız değil
Ha eminim onlar da mükemmel insanlar değildir, Türk toplumu zaten ruh hastası genel olarak
Ama anneniz sevilecek bir kadın değil

Öyle ama gerçekten bizim yüzümüzden kadınlığını yaşamadı :(

Kimsesi yoktu biz küçükken kimse yoktu çaresizlikten dövdüm çok pişmanım der hep mesela 7 yaşındaydım 5 yaş ve 2 yaş kardeşe ben bakardım okuldan dönene kadar onlar kendine bakardı. Şimdi düşünüyorum nasıl olmuş ben iki yaş çocuğumu odada biran yslnız bıraksam savaş çıkar. Nasıl ölmemişiz biz. Bide mahalledikilerden dayak yerdik neler neler

Mesela şuan annemin yanında değilim diye çocuğumun kötü bir hastalığı çıkacak allah beni cezalandıracak diye korkuyorum. Yada karnımdaki bebeğe birşey olacak diye korkuyorum. Bu arada 9 haftalık hamileyim ve ilk defa tedavisiz kendiliğinden hamile kaldım
Sizin yüzünüzden kadınlığını yaşamamış değil, kendi tercih ettiği hayat yüzünden yaşamamış.
Kimsesizdim çaresizlikten dövdüm bir savunma değildir ayrıca, kaldıramıyorsa 3 çocuk yapmayacaktı.

Kusura bakmayın annenize eleştirim sert gelebilir ama sizi hayatının suçlusu gibi gösterip suçluluk psikolojisi yükleyerek büyütmüş, bu yüzden annenizin yanında değilsiniz diye yavrularınıza bir şey olacak korkusu yaşıyorsunuz, bence mutlaka terapi alın bu duygudan kurtulun çünkü annenizin hayatının suçlusu siz değilsiniz.

Ben de 3 kardeşin en büyüğüyüm, annem de anneniz gibi 3 çocuk yapmış, sizden farkım kendimi asla suçlu görmemem, fiziken ve ruhen bakamayacağı kadar çocuk yapan anneler yıpranmalarını evlatlarının üzerine yıkamazlar buna hakları yok, birkaç kere annem de 3 çocuk baktımla başlayan cümleler kurmaya kalktı, yıpranacaktın peş peşe bu kadar çocuk yapmasaydın ben yaptım mı aklım mı yok da tek çocukluyum dedim bir daha lafı bile olmadı.

Size tavsiyem boşanacağım diyorsa bırakın hiç nazlamayın istiyorsa boşansın, ki yapacağından değil anneniz gibi insanlar sadece dert anlatır içini başkasına boşaltıp anlattığı kişiye yük yapar hayatına devam eder, kimseyle de anneniz için kötü olmayın, af buyurun ama anneniz yapısındaki insanlar kendileri asla haklarını savunmaz, ya eşi ya çocuklarını doldurur insanların üzerine salıp mikserlik yapar sonra sanki onun için kavga edilmemiş gibi herkesle iyi olur, siz milletin saçını elinize doladığınızla kalırsınız, rahmetli annem için birkaç defa sülalenin üzerine yürüdüm ama baktım o herkesle iyi olmaya devam ediyor kendi haline bıraktım.

Arkanızdan kim ne derse de desin aldırış etmeyin, kendi yuvanızla çocuğunuzla gebeliğinizle ilgilenin.

Sürekli diken üstünde büyüdük. Sizin yapacağınız bir hata benim ve babanızın ailesini sevindirir derdi hata yapmadık hiç. Mesela birgün köydeyiz annemin amcası geldi bende ergenim o aralar birşey dedi of ya dedim içeri girdim arkam dönük saçımdan tutup banyoya kadar sürükledi. Sesim çıkarsa daha fazla döverdi sonra viledanın sapıyla defalarca vurdu neden onu küçük düşürdüm of dedim itiraz ettim diye. Bende kalktım saçımı topladım elimi yüzümü yıkadım gittim özür diledim bir daha yapmam dedim
Ve iyi bir anne..
O iyi bir anne değil siz mağdur ve manipüle edilmiş bir çocukluk geçirmişsiniz..

Sizin yüzünüzden kadınlığını yaşamamış değil, kendi tercih ettiği hayat yüzünden yaşamamış.
Kimsesizdim çaresizlikten dövdüm bir savunma değildir ayrıca, kaldıramıyorsa 3 çocuk yapmayacaktı.

Kusura bakmayın annenize eleştirim sert gelebilir ama sizi hayatının suçlusu gibi gösterip suçluluk psikolojisi yükleyerek büyütmüş, bu yüzden annenizin yanında değilsiniz diye yavrularınıza bir şey olacak korkusu yaşıyorsunuz, bence mutlaka terapi alın bu duygudan kurtulun çünkü annenizin hayatının suçlusu siz değilsiniz.

Ben de 3 kardeşin en büyüğüyüm, annem de anneniz gibi 3 çocuk yapmış, sizden farkım kendimi asla suçlu görmemem, fiziken ve ruhen bakamayacağı kadar çocuk yapan anneler yıpranmalarını evlatlarının üzerine yıkamazlar buna hakları yok, birkaç kere annem de 3 çocuk baktımla başlayan cümleler kurmaya kalktı, yıpranacaktın peş peşe bu kadar çocuk yapmasaydın ben yaptım mı aklım mı yok da tek çocukluyum dedim bir daha lafı bile olmadı.

Size tavsiyem boşanacağım diyorsa bırakın hiç nazlamayın istiyorsa boşansın, ki yapacağından değil anneniz gibi insanlar sadece dert anlatır içini başkasına boşaltıp anlattığı kişiye yük yapar hayatına devam eder, kimseyle de anneniz için kötü olmayın, af buyurun ama anneniz yapısındaki insanlar kendileri asla haklarını savunmaz, ya eşi ya çocuklarını doldurur insanların üzerine salıp mikserlik yapar sonra sanki onun için kavga edilmemiş gibi herkesle iyi olur, siz milletin saçını elinize doladığınızla kalırsınız, rahmetli annem için birkaç defa sülalenin üzerine yürüdüm ama baktım o herkesle iyi olmaya devam ediyor kendi haline bıraktım.

Arkanızdan kim ne derse de desin aldırış etmeyin, kendi yuvanızla çocuğunuzla gebeliğinizle ilgilenin.
Çok teşekkür ederim gerçekten o kadar beni ve annemi anlatmışsınızki kötü olan hep ben oldum. Ama bundan sonra elimden geldiği kadar mesafe koyacağım

Artık annene yapacak birşeu yok ama sen destek almalısın ve o kadından uzak durmalısın

Ya mesela herkes gibi evinde oturamadı mesela hiç gün yapmadı. Yada önce ben demedi bizi büyüttü dişlerini yaptırmadı neden biz varız diye yani biz olmasaydık yada işe yarayan evlatlar olsaydık bütün bunları yapabilirdi diye düşünüyorum
Herkes çalışıyor çalışırken gün yapmak yapmamak onun tercihi bunun sizinle alakası yok 5 çocuklu temizlik işine giden tanıdığım her ay gününü de yapıyor dişini de yaptırıyor çocuğu ile de ilgileniyor. Siz olmasanız sizce anneniz gün yapabilir miydi yanlış anlamayın ama annenizin arkadaşı yok ki. Herkesle kavgalı ve size sürekli manipülasyon yaparak yöresinde tutmuş. Bunları yeni yeni fark ediyorsunuz ve hala inanmak istemiyorsunuz. Saygıda kusur etmeyin ama sınırlarımızı koruyun sizin yerinizde olsam ilgimi çekerdim çünkü siz böyle davrandıkça o hatasını da görmez ki artık isteseniz de görmez çünkü o kurban psikolojisini kullanarak insanlara eziyet etmeyi huy edinmiş.

Benim annem re öyle.. Peki kendi hayatınızı yaşayabiliyor musunuz.kavga gürültü kendi istediğimi yapıyorum ama , hevesim bitmiş oluyor

Yetiskin olduktan sonra anne baba ihtiyacınız yok
Herhangi bir canlının da yok
Çok anlam yüklüyor bizim millet
Avrupa'daki insanlar 18 e kadar bakıp sonra arkadaş kalıyorlar. Bizimkiler bize bakar diye cocuk yapip sonra tuhaf davranışlarda bulunuyorlar. Her küstü diye kosa kosa gidersen daha coook küser o
ac telefonu kac yaşında insansın diye bağır bi bak bakalım yapıyor mu bi daha

Back
X