Desteginizle artik 47 kiloyum!

misscoquette

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
2 Mart 2008
21
1
86
İstanbul
Merhaba,

Oncellikle hemen belirteyim; henuz 47 kilo degilim hatta kiyisinda bile degilim. Aksine - son bir haftadir tartilmiyorum ama - tahminimce 56 kiloyum. Bu basligi secme sebebim bu cumleyi gercekten cok kurmak istemem ve oylesine degil gercek anlamda desteginize ihtiyacim olmasi. Biliyorum ki bu baslik ben istersem gercek olacak! Oyuzden pozitif, bana amacimi hatirlatacak, ayricada olmus gibi davranip birazda cekim yasasindan yararlanmak icin bu ismi sectim:)

25 yasinda, 157cm boyunda ve tahminen 56 kg civarindayim - tatildeyim, dondugumde -3 gun sonra- net kilomu bildirecegim.

Durumum soyle, maalesef kilo problemi beni buyuk bi depresyona itti (baska etkenlerle birlikte). Cunku ben 46 kiloda, ince, minyon yapili ve fit bir kizken duzenimin degismesiyle, birazda mutsuzlukla bu 5'li kilolara geldim ve 1 senedir asla 5'lerin altini goremiyorum. Hayatimda kendimle en barisik olmadigim donemdeyim! Selulit deseniz diz boyu, yag deseniz vucudumun her yeri yag oldu. Fit olmaktan, genc kiz vucudundan, eski ben olmaktan cok uzaklarda bir yerdeyim. Aynaya baktigimda kendimi inkar ediyorum ve bunun hirsiyla daha cok yemek yiyorum!

Ama bugun aldigim bir kararla artik bu gidise bir son verecegim ve hic kimse icin degil sadece kendim icin bunu basaracagim! Kilo almak mi beni depresyona itti yoksa depresyon mu kilo almama sebep oldu inanin hic bilmiyorum. Ama bu isi kokunden cozup sizin desteginizle hem kilo verecegim hemde yasadigim sikintili donemden kendimi cekip cikaracagim.

Bu hedefimi foruma dokme sebebim, eger birileri beni duzenli takip ederse sorumluluk duygum artar boylece amacimi daha sahiplenebilirim.

Benim yanimda olursaniz gercekten cok mutlu olurum!

Su anda tatildeyim, tahmin edersiniz ki tatil bahanesiyle yemenin dozunu anormallere cikardim. Oyuzden Persembe sabahi tartilip, gercekle yuzlesmekten cok korkuyorum ama soz sizin icin tartilip net kilomu verecegim ve resmi kilo verme macerami baslatacagim:) Ogune kadar -yani 2 gun boyunca- yememe olabildigince dikkat edecegim. Yani aslinda su saniyeden itibaren diyetime basliyorum!

Su saniyeden itibaren butun yediklerimi gunluk seklinde yazmaya basliyorum! (Tabikii sporsuz olmaz, doner donmez spor programimi da listeye ekleyecegim)

Yanimda olun!

Sevgiler

öncelikle hayrlı olsun umarım hepp birlikte zayıflarız :16: bnde 1.57 boyunda 55 kiloyum 20 yaşındayımm(yani ocakta 20 olcam) :) ama göbek bacak baya tombik yani :1: sonuna kadar yanındayım canm :13:

Son düzenleme:
sen de benim gibisin anlaşılan :) ben de günlük açtım bugün 3. günüm biliyor musun şimdiden kendimi sıkılaşmaya başlamış ve dinç hissediyorum. Akşam ölü gibiydim her yerim çürümüşcesine ağrıyordu bugün biraz geç uyandım ve dinçim :) birbirimize destek verelim ben 1 kilo verdim 158 boy 54 kgdum şuan 53üm hedefim 49 olmak :)

Ikinizede cok tesekkur ederim desteginiz icin :) bencede yapabiliriz! Onemli olan istemek ve karar vermek. Aksam oldugunda yediklerimi paylasicam. Onumuzdeki iki gun aksam 8den sonra bisey yememeye karat verdim en azindan tarti gunume kadar kaba kilo gider belki biraz :)

Eveeet 1. Gunu tamamladim! Gerci gece daha uzun, asil onemli olan bu tatil gecesinde yatana kadar bisey yememeyi basarmak olacak :)

Bugun saglik bir beslenme olmadi kabul ediyorum, birazdan ne demek istedigimi anlayacaksiniz ama bugunku amacim saglikli beslenmekten cok takintili bir sekilde yemegi dusunmemeyi basarmakti. Ilk postumda bahsetmistim, ruh halimden dolayi devamli bi sekilde -ac olmasam bile- yemegi dusunuyorum. Devamli yemek saatini bekliyorum, tok olsam hatta anormalin ustunde yemis olsam bile insanlardan gizli gizli tatlilar, abur cuburlar yemeye devam ediyorum. Oyle bi duygu ki sanki biseylerdeb hirsimi cikarircasina yemek yiyorum. Ozellikle bu gizli yemelerim tamamen tatliya saldirmaktan olusuyor ve en kotusu doyma hissim kesinlikle yok! Kisacasi bu kadar kilo almam asla tesaduf degil.

Buyuzden bugunku tek amacim yemegi dusunmemek, acligimin aslinda beynimden kaynaklandigini kabul etmek ve sadece gercekten aclik hissettigimde biseyler atistirmakti. Kisacasi yasamak icin yemek felsefesini uyguladim bugun.

Bir diger nokta da; bugun sadece atistirdim! Az ve minnacik atistirmalarla gunu tamamladim. Kilo vermek istiyosan porsiyonlarimi kucultmeyi ogrenmeliyim. Bugun biraz fazla abarttim ama kendime basarabilecegimi gostermek istedim. Bide persembe gunu tartiya cikip gercekle yuzlesmek beni cok korkutuyor, bu kadar az beslenmemde onunda etkisi buyuk :)

Lafin kisasi bugun gercekten bu kadar az yememe ragmen aclik hissetmedim ve gercekten yemegi dusunmedim. Sonuc olarak olmesim yasiyorum ve simdi bile kendimi hafiflemis hissediyorum :)

Iste yediklerim:

Sabah: 13:30 (cok gec uyandim)

1 kati yumurta
1 salatalik
Yogurt

18:00

Yogurt (icine tarcin doktum)
1 adet ceviz (parcalayip yogurdun icine serptim)

19:30

Sade turk kahvesi

20:30

Saat 18:00'daku ogunun aynisi!

Aslinda su anda ac hissediyoru kendimi, butun gun boyunca aclik yasamadim bugun ilk defa aclik hissediyorum. Birazdan aksam yemegi icin disari cikilacak acaba bi caprese salata yada cafe latteyle mi tamamlasam geceyi yoksa kendimi tutup hicbisey yememeli miyim? Cunku aksam yemege gitmemiz eminim ki gece 22:30-23:00'u bulacak!

Ne dersiniz?

ben de çok kilolusun sanmıştım :)
az dikkat edip hareketli olursan rahatlıkla verirsin
şimdiden başarılar :)

Back
X