Destekli uyku problemi

Birannebirrbebek

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
23
Puanlar
3
Merhaba kızlar , bebeğim 4 aylık , gece gündüz ayakta sallayarak uyuyor , ayağa almadan önce de kucağımda içi geçene kadar sallıyorum sonra ayağıma alıyorum ama sallamayı bırakıyım beş dakika sonra kalkıyor bazen hemen kalkıyor , on günlükken başladık sallamaya uyumadığı için tükendim artık çok yorgunum sallamadan uyutmak istiyorum ne yapabilirim böyle olup büyüyünçe düzelen var mı yoksa bu böyle mi gidecek nereye kadar böyle gidecek

Kızım 6 aylık aynı şekilde önce kucağımda 15-20 dk uyutup sonra ayakta sallamaya devam ediyorum. Beşiğine her şekilde bırakmayı denedim yarı uykulu, çok uykulu az uykulu her şekilde uyanıyor. Beşiğinde denemediğim şey kalmadı. Beşiğe koyduğum an gözlerini açıp uykusu yokmuşcasına takılıyor.

Büyüyünce düzelir herhalde.

3,4 yaşındaki çocuk sallanmak istemiyordur diye düşünüyorum.

Sıcaklik farkından dolayı uyanıyor olabilir yastığın kenarina kokun sinen bir kıyafet koyabilirsin öyle uyur

3,4 yaşına kadar kim dayanabilir
Haklısınız da “büyüyünce düzelir mi?” dediniz diye öyle düşündüm.

Ben kolumda,ayağımda hiç sallamadım;çevremde bu konuda çok baskı yedim yine de boyun eğmedim.

Sabırlı olup saç severek,bol bol sarılarak uyutmak da zor ama bana bunu yapmak daha doğru geldi.

O kadarını bende düşünebiliyorum herhalde bende isterdim öyle uyusun ama alıştı bir kere, insan mecbur kalınca her şeyi yapıyor malesef , ağlarken saçını sevince duruyorsa ne mutlu size

O kadarını bende düşünebiliyorum herhalde bende isterdim öyle uyusun ama alıştı bir kere, insan mecbur kalınca her şeyi yapıyor malesef , ağlarken saçını sevince duruyorsa ne mutlu size
Yooo durmuyordu yine ağlıyordu,çok ağlıyordu.

Hele şimdilerde beraber uyumak istiyor çığlık çığlığa. Sarılıp sarılıp öpüyorum sabaha kadar ne yapayım?

Arttırıyorum sen yine ayakta sallıyosun bacım. Bizimki 11 aylık anakucağında sallanarak uyuyo sonra yatağa koyuyoruz. Bir anakucağı kırdık koşa koşa yenisini aldık O kadar özeniyorum ki desteksiz kitap okuyarak uyutan analara. Ama benim kızım kıyameti koparıyo oturup oyun oynamak istiyor. Nasıl aşıcaz bilmiyorum. Uyku saatleri de hep geçe döndü valla bunaldım ben de

Ha ayakta sallamışsın , ha sabaha kadar sarılıp öpmüşsün aynı şey
Öyle tabii de sabaha kadar hiç uyanmadan uyuyan çocuk varsa da ben hiç duymadım.

İlla bir destek vermek gerek. Çok küçükler bize ihtiyaçları var.

Biz yetişkinler bile gece kaç kere uyanıyormuşuz da hatırlamıyormuşuz. Böyle bir makale okumuştum.

Ya uyusun da yeter destek de ona zarar verme ihtimali olan bir şey değilse çok kasmayın daha yolunuz uzun.

Ben de ayakta salladım ilk 3 4 ay kolikti hep ayağımdaydı. Başka türlü uyutamadım.
Sonra azalttık kademeli olarak. Gece uykularından başlayıp. Şöyle bir şeye verildi zamanla gündüz ayakta hafifçe sallayarak uyutuyordum bırakıyordum. 30-35. Dakikada uyanır gibi olma noktası vardı orda yakalayıp tekrar sallıyordum. Bitiyordu. Geceleri de önce emzirip sonra yanında yatarak uyutmaya başladım.
Bu arada emziriyor musun veya biberon alıyor mu şu an nasıl besleniyor bilmiyorum ama uyku öncesi besleme iş görür. Bence emzirerek uyutma ile yer değiştirmeye çalışın.

Aslında onu yaptım emerek uyuyordu son bir haftadır onu da bıraktı emiyor uyuyor yatağına koyuyorum uyanıyor ve sallamadan da uyumuyor mamayı gündüz veriyorum akşam yatırmadan önce, önce emiyor sonra mama verip uyutuyorum ama gece mama vermiyorum , uyuma süresi yarım saati geçerse o zaman veriyorum emmeyi bırakmasın diye

Şu an uyku atağı dönemindesiniz biraz sabredin zamanla yolunu bulursunuz. Destek ihtiyacı bitmez bebeklerin çok normal ve bana göre en güzel destek de emzirmek. Bu ara biraz sabredin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…