Doğuma Hazırlık Detaylı ultrasyon

• Konu Sahibi Konu Sahibi fead
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

fead

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
3 Ağustos 2016
480
201
103
33
Merhaba kızlar detaylı ultrasyonla ilgili bilgi verebilir misiniz? Görünen sorunlar tedavi edilebiliyor mu? Önlem alınabiliyor mu? Bilgi verirseniz sevinirim

ben Profesöre yaptırmayı düşünüyorum Cerrahpaşada , ilk çocuğumda yaptırmadım bu kez düşük riskim var diye korktum yaptırıcam iyi bir yer ise anne karnında bile teşhis konulup ameliyat yapılan bebek olabiliyor eğer doktor iyi ise 21 hafta bitmeden organlar da görüldüğü için geç kalmadan yaptırın devlet hastanesi için 1 ay öçnceden randevu almak gerekir hayırlı olsun

Yarık dudaktan tut parmaklarının sayısına kadar bütün organları inceleniyor eğer bir sorun varsa ve doğumda müdahale gerekiyorsa seni yönlendiriyor doktor bence gerekli ayrıntılı USG yaptirmalisin imkanın varsa

Kesinlikle bir perinatolog tarafindan (radyolog degil) yapilmasi gereken, cok ama cok onemli bir tarama. Bebegin belki de dogumdan hemen sonra mudehale edilebilecek hastaligi varsa tespit etmek icin yapiliyor, ikili uclu taramalar gibi kromozom anomalilerinin disinda, organlarin sagligina bakiliyor. Bizim mesela detayli ultrasonda kordonuyla ilgili bir sikinti cikmisti dogar dogmaz kardiyoloji tarafindan incelenmesi gerekiyordu dogumdan once kardiyoloji doktorunu da randevusunu da ayarlamistik

Kızımda radyolog yapmıştı detaylı ultrasonu.
Herhangi bir sorun görmedi,fiziki olarak herşeye bakılıyor,parmakları,kolları vs inceleniyor.
Şimdi perintaloji'den randevu aldım,bu ayın 30unda yaptıracağım.
Bence gerekli tedbirli ve hazırlıklı olmak adına.

te
ben Profesöre yaptırmayı düşünüyorum Cerrahpaşada , ilk çocuğumda yaptırmadım bu kez düşük riskim var diye korktum yaptırıcam iyi bir yer ise anne karnında bile teşhis konulup ameliyat yapılan bebek olabiliyor eğer doktor iyi ise 21 hafta bitmeden organlar da görüldüğü için geç kalmadan yaptırın devlet hastanesi için 1 ay öçnceden randevu almak gerekir hayırlı olsun
teşekkürler doktorum da 22.haftada yaptırın demişti ben erzurumda bir radyologda yaptıracağım sizce doğru sonuç verir mi?

Yarık dudaktan tut parmaklarının sayısına kadar bütün organları inceleniyor eğer bir sorun varsa ve doğumda müdahale gerekiyorsa seni yönlendiriyor doktor bence gerekli ayrıntılı USG yaptirmalisin imkanın varsa
teşekkürler

Kızımda radyolog yapmıştı detaylı ultrasonu.
Herhangi bir sorun görmedi,fiziki olarak herşeye bakılıyor,parmakları,kolları vs inceleniyor.
Şimdi perintaloji'den randevu aldım,bu ayın 30unda yaptıracağım.
Bence gerekli tedbirli ve hazırlıklı olmak adına.
radyologla perintalog arasında ne fark var?

radyologla perintalog arasında ne fark var?
Bildiğim kadariyla perintaloglar kadın hastaliklari ve doğum üzerine ihtisas yapmış oluyorlar,hatta riskli gebelik uzmanı diye geciyor çoğu.
Radyolog daha genel bir alan,mr,röntgen,tomografi alanlarında da calişıyor.
İlk gebeligimde bilgim yoktu,doktorum istediğin yerde yaptırabilirsin istemiyorsan yaptırma bile demişti ama şu an doktorum kesinlikle perintalog dedi,sebep olarak ta alanında uzman ikinci bir kişinin görüşünü almış olmak demişti.
Sonuçta kullandığı cihazlar çok daha ileri ve daha detaylı bakabiliyorlar.

Bildiğim kadariyla perintaloglar kadın hastaliklari ve doğum üzerine ihtisas yapmış oluyorlar,hatta riskli gebelik uzmanı diye geciyor çoğu.
Radyolog daha genel bir alan,mr,röntgen,tomografi alanlarında da calişıyor.
İlk gebeligimde bilgim yoktu,doktorum istediğin yerde yaptırabilirsin demişti ama şu an doktorum kesinlikle perintalog dedi,sebep olarak ta alanında uzman ikinci bir kişinin görüşünü almış olmak demişti.
Sonuçta kullandığı cihazlar çok daha ileri ve daha detaylı bakabiliyorlar.
anladım teşekkür ederim ben de perintolaga gideyim o zman

te

teşekkürler doktorum da 22.haftada yaptırın demişti ben erzurumda bir radyologda yaptıracağım sizce doğru sonuç verir mi?
canım ben de bu forumda okudum 21 haftaya kadar yaptırın diyen vardı ama galiba 25 e kadar oluyor araştır istersen

canım ben de bu forumda okudum 21 haftaya kadar yaptırın diyen vardı ama galiba 25 e kadar oluyor araştır istersen
biz de öyle düşünmüştük ama doktor daha sağlıklı sonuç için bekleyin biraz daha dedi, çok karışık bu işler ya herkes bi şey söylüyo

biz de öyle düşünmüştük ama doktor daha sağlıklı sonuç için bekleyin biraz daha dedi, çok karışık bu işler ya herkes bi şey söylüyo
evet canım aynen öyle 21.haftadan sonra organlar görünmezmiş deri kalınlaşırmış demişti bir bayan

Back
X