Doğuma Hazırlık Detaylı ultrasyon

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....
Merhaba arkadaşlar detaylı ultrasyona girmedim aşırı radyasyon var 45 dk sürüyor ondan önce dörtlü tarama yapıldı temiz çıktı . Benim gibi girmeyen var mı 21 haftalık oldum .
Nasıl aşırı radyasyon var onu anlamadım?
Detaylı ultrasonun amacı orgamları kontrol etmek bu tabiki sizin bileceğiniz birşey..

Merhaba arkadaşlar detaylı ultrasyona girmedim aşırı radyasyon var 45 dk sürüyor ondan önce dörtlü tarama yapıldı temiz çıktı . Benim gibi girmeyen var mı 21 haftalık oldum .
Tarama testi başka bu başka hiçbir tarama testini yaptırma ama detaylı kesin yaptırılmalı ben de 22+3 te yaptırdım yine de evlat sizin can sizin siz bilirsiniz

Yahu cahil cahil hareketler yapmayın. Aşırı radyasyon ne demek ya? Nerelerden öğreniyosunuz bunları, kimlerden duyuyosunuz?

Yahu cahil cahil hareketler yapmayın. Aşırı radyasyon ne demek ya? Nerelerden öğreniyosunuz bunları, kimlerden duyuyosunuz?
Alnından opucem bu yazının da ban yerim diye korkuyorum.Ayni kelime sebebiyle 3 gün ban yedim.Ne diyim i agree with you😁😁

Bende yaptırmadım. İkili testim normal çıktı. Allaha şükür her şey normal gidiyordu. Yaptırmadık.

Sizin gibi yaptırmayan çıksa ne olacak?

Şuan forumda gezdiğiniz telefon/bilgisayar radyasyon yayıyor. Onları kullanıyorsunuz ama ultrasona mı girmiyorsunuz🙄
Ultrason ses dalgası ile ölçüm yapıyor. Evet bilimsel olark kanıtlanmasa bile sık sık girilmiyor ancak detaylı ultrasonda iç organlarından parmak sayısına kadar her şey inceleniyor. Tarama testlerinden çok farklı bir şey

Radyasyon mu? Elinizdeki telefonda daha çok. Ayrıca ultrason ses dalgası ile görüntü veriyor

Nasıl aşırı radyasyon var onu anlamadım?
Detaylı ultrasonun amacı orgamları kontrol etmek bu tabiki sizin bileceğiniz birşey..
Bilemedim bende
cahil değil canım yaşım küçük bilgim yok başkalarından duyma ve ilk gebelik yahuuu ..

Tüm gün telefonla gezerim ama radyasyon var diye (!) Detaylı ULTRASON u tercih etmem e iyiymiş. Peki sizin gibi detaylı ultrasona girmeyenlerle ne yapacaksınız? Halay falan mı çekeceksiniz anlamadım 😐 sinir oldum ya. Ay yani yok kim yayıyor bunları 🙄🙄 tarama testlerinin hiçbiri garantili sonuç vermez temelde istatistik verileriyle bir tür hesaplama yapar. Ama detaylı ultrason önemlidir. Bebeğin organları ve gelişimi hakkında ciddi veri barındırır. Ama tabii doktorlar falan bilmez konu komşu akrabanın sözüne itibar etmek lazım :KK51:

Bilemedim bende

cahil değil canım yaşım küçük bilgim yok başkalarından duyma ve ilk gebelik yahuuu ..

Bu dediğinize göre normal rutin kontrollerinize de gitmemeniz gerekir.. ultrason makinası sonuçta oda onu demeye çalışıyoruz..

Bence onun bunun lafına bakmak yerine internette araştırma yapabilirsin yada en sağlıklı olarak doktorunla görüşebilirsin.. artı okul öncesi son sınıfım demişsin araştırma yapabilme kabiliyetinin olması lazım

İkili ve dörtlü tarama testlerini yaptırmadım ama ayrıntılı ultrason yaptırdım bence çok önemli
İlk kızımda kızımın kalbinde bir delik olduğunu orda öğrenmiştik doğdu ve öyle cikti

Back
X