Detoks Rejimi Hakkında Bilmek İstedikleriniz...

NILBERA

SeVGi KeLeBeĞi
Kayıtlı Üye
12 Temmuz 2006
6.086
95
37
Detox rejimi hakkında bilmek istedikleriniz


Organizmamız her gün sağlıksız beslenmenin neden olduğu toksinlerle savaşıyor. Toksinlerin atılması anlamına gelen 'detox' rejiminin amacı, metabolizmayı hızlandırarak kilo verilmesini sağlamak. Siz de 'detox' rejimiyle vücudunuzda iyi bir bahar temizliği yapın ve zinde olun!
Hepimiz baharın gelmesiyle hissettiğimiz rehavet ve yorgunluktan şikayet ederiz. Peki bu yorgunluğun nedeninin organizmada biriken ve onun sağlıklı çalışmasını bir anlamda engelleyen toksinlerden kaynaklanabileceğini hiç düşündünüz mü?

'Detox' rejiminin size önerdiği gibi meyva, sebze, tahıl ürünlerini daha fazla tüketerek vücudunuzu toksinlerden arındırmaya çalışan böbrek ve karaciğerinize yardım edebilir, hatta bir an önce bu toksinlerden büyük ölçüde kurtulabilirsiniz.

'Detox' rejiminin sağlıklı alışkanlıkları

'Detox' rejimi, belirli bir menü değil sadece sağlığınız için en uygun olanı ortaya koyarak 10 gün boyunca vücudunuzu toksinlerden uzak tutmanızı sağlayan bir yol göstericidir.

Umarız bu öneriler, bir süre sonra eski alışkanlıklarınızın yerini alır.

'Fast-food' yemeyi kesin. Bu ürünlerde bulunan tat aromaları ve koruyucuları karaciğeri yorar. Tabii sevdiğiniz bu ürünleri yiyemiyorsunuz diye lezzetten ödün vermek zorunda değilsiniz. Kendinize çamfıstığı parçaları ya da kavrulmuş susam ekleyerek enfes ve bir o kadar da sağlıklı bir salata hazırlayabilirsiniz. Üzerine yoğurt sosu (3 çorba kaşığı yoğurt, 1 çorba kaşığı limon veye greyfrut suyu, 1/2 çorba kaşığı zeytinyağı, tuz ve karabiber) veya biraz zeytinyağı ya da elma sirkesi gezdirerek salatanıza değişik tatlar verebilirsiniz. Toksinleri arındırıcı özelliği en fazla olan sarmısak, soğan ve dereotu, maydanoz gibi otları yemeklerinizde mümkün olduğunca sık kullanın.
Öğün arasında acıktığınızda bir elma, havuç veya birkaç çilek yiyin ya da kendinize bir meyva/sebze kokteyli hazırlayın.
Kahve ve sigarayı mümkün olduğunca azaltın. Eğer kahveden vazgeçemiyorsanız miktarını günde sadece bir fincanla sınırlayın ya da kahve yerine anti-oksidan bakımından zengin yeşil çayı tercih edin. Aynı şekilde bir kadeh içki yerine bir bardak meyve kokteylini deneyin.
Yemeklerinizi buharda, mikrodalgada, fırında yağlı kağıda sararak düşük ısıda pişirin. Yavaş ve en son hazmedilen moleküller yağlardır. Bu nedenle sindirimde çok fazla kalırlar ve emilimleri organizmaya fazla kalori sağlamaz. Mesela bir porsiyon pilavla bir porsiyon pırasa böreği temelde aynı kaloriye sahiptir. Ama pırasa böreği daha yağlı olmasına rağmen daha az doyurucudur. Nişastalı besinleri, sadece sindirimleri kolay olduğu için değil organizmaya yağlı besinlerden iki ve hatta üç kere daha fazla enerji sağladıkları için tercih etmelisiniz. Yine de vücudun her gün alması gereken belli bir yağ oranı vardır, bu yüzden yemeklerinizi hafif yağlı yapabilirsiniz. Somon ve ton balığı vücudunuz için gerekli yağ asitleri bakımından zengin besinlerdir.
Organizma, ihtiyaç duyduğu günlük enerjinin % 50sini yağlardan, % 35ini karbonhidratlardan (şekerli-nişastalı yiyecekler), % 15ini proteinlerden (et ve özellikle balık) alır. Aslında bu oranlar için ideal ölçü, enerjinin % 55inin karbonhidratlardan, % 30unun yağlardan sağlanmasıdır. Meyva ve meyvalı yoğurt ya da dondurma yiyerek bu karbonhidrat ihtiyacını karşılayabilirsiniz. Yağlar ise kızartmalar, hazır yemekler, şarküteri ürünleri ve soslarda bol miktarda bulunur.
Kompleks şeker bileşikler artık maddelerin bağırsakta ilerlemesini sağlayarak sindirimi devam ettirirler ve bu bileşikler yeşil ve çiğ sebzelerde daha fazla oranda bulunur. Sindirim sisteminin sağlıklı çalışması için bu besinleri daha çok tüketmelisiniz.
Günde en az 1,5 litre su için. Suyu özellikle öğün aralarında içmeye gayret edin. Su toksinleri vücudunuzdan atmak için en etkili silahınızdır. Ne kadar az su içerseniz, toksinler vücudunuzda o kadar çok birikir.
Stres organizmanın en büyük düşmanıdır. Beslenme alışkanlığımızı değiştirir, ama en önemlisi metabolizmanın dengesini bozar. Magnezyum seviyesini azaltır, serbest radikalleri çoğaltarak oksidatif strese neden olur.
Küçük kaçamaklar yapın: Solunum rahatsızlığınız ya da yüksek tansiyonunuz yoksa saunada terlemek sizin için harika bir değişiklik olacaktır. Terlemek, hem toksinleri atar hem de metabolizmanızı hızlandırır... En güzel kıyafetlerinizi giyin ve makyaj yapın... Ormanda yürüyüşe çıkın...
Hareket edin ! Kalori yakmak için egzersiz yapmak gerektiğini herkes bilir. Aynı zamanda egzersiz, vücudun bütün organlarının daha düzenli çalışmasına ve sakinleşmeye yardımcı olur. Bunun için haftada 2 gün 1 saatinizi veya 3 gün 45 dakikanızı ayırmanız yeterli. Spor yapmaktan hoşlanmıyorsanız günde yarım saat yürüyün, bisikletle gezin ya da ip atlayın. Önemli olan kendiniz için vakit ayırmaktır.
 
bu yazıyı nette gezinirken buldum

DR.ENDER SARAÇ ~ DETOKS
vücudunuzu ve ruhunuzu arındırın...

detoks= istenmeyen atık maddelerden temizlenmek

toksin adını verdiğimiz maddeler vucudumuzda birikmekte ve zamanla çok ciddi rahatsızlıklara sebep olmaktadır

detoksu iki çeşit yapabiliyoruz

1.ayda bir günlük özel bir sebze çorbası ile evimizde

2.yılda 1 hafta veya 10 günlük özel tedavilele klinikte

detokslu yaşamı bir alışkanlık haline getirmek gerek

hastalandıktan sonra değil hastalanmadan kendimize iyi bakmalıyız, edenin yanında ruhumuzu da toksinlerden arındırmayı unutmamalıyız, sadece bedeni hedefleyen tüm tedaviler başarısızdır.

BEDENİN TOKSİNLERİ: alkol, sigara,kimyasal ilaç ve maddeler, yapay katkılı yiyecekler,hava kirliliği,gözle görülemeyen elektromanyetik kirlilik,kirli içme suları,ağır metal zehirlenmeleri,hatalı beslenme, şişmanlık, hareketsizlik,tyetersiz uyku, aşırı yorgunluk,sık sık uçak yolculuğu



RUHUN TOKSİNLERİ:yalan,kin.öfke,aşırı kıskançlık,aşırı ego, aşırı sahiplenme,maddeye düşkünlük,aşırı para hırsı,cinsel sapkınlık,sevgisizlik, her tür olumsuz duygular



KLİNİKTE DETOKS:bir haftalık özel klinik uygulamadır.3-4 gün önce özel bir yağ içilir.bu bir haftada bitki özlü yağ masajları,buhar kabinleri,özel vucut peelingleri,sinüs ve bağırsak temizliklerigibi birçok uygulama yapılır.



EVDE DETOKS ta birgün boyunca liste harici hiçbir şey yenmez.

sabah erken kalkılacak



07.00 2 bardak ılık su.birinci bardaktaki suya 1 tatlı kaşığı bal,bir çay kaşığı toz zerdaçal,10-15 damla taze limon suyu konacak



08.30 1 kase özel ılık komposto

09.00 1 fincan toksin atıcı çay-liptonun D-TKS adlı çayı

10.00 1 bardak ılık su

10.30 1 kase komposto

11.00 1 bardak ılık su

12.00 1 kase özel çorba

13.00 1 bardak ılık su

14.00 1 kase çorba

15.00 1 fincan toksin atıcı çay

16.00 1 kase aynı özel çorbadan

17.00 1 bardak ılık su

18.00 1 kase komposto

19.00 1 kase çorba

20.00 1 fincan toksin atıcı çay

21.00 1 kase komposto

22.00 1 bardak ılık su

ve erken yatış



KOMPOSTONUN TARİFİ

ELMA,KURU KAYISI VE 1 AVUÇ ÇEKİRDEKLİ SİYAH ÜZÜM,1 TATLI KAŞIĞI ZENCEFİL,2 ADET KABUK TARÇIN,KARANFİL İLE KAYNATILACAK



ÇORBANIN TARİFİ

YARIM KIRMIZI PANCAR,1 AVUÇ DEREOTU,3-4 ADET SAPIYLA MAYDONOZ,1-2 ADET KEREVİZ SAPI VE YAPRAKLARI, 1 KABAK,1 AVUÇ BROKOLİ,1 AVUÇ KARNABAHAR, 1-2 YAPRAK ISPANAK,1 AVUÇ DOĞRANMIŞ BEYAZ LAHANA,3 LT SU,2 TATLI KAŞIĞI ZEYTİNYAĞI,1 ÇAY KAŞIĞI ZENCEFİK,ZERDAÇAL VE KİMYON



yiyecekler bağırsaklarımızda kalıntı bırakırlar ve bu zamanla hem 6 kg ağırlığa ulaşır hemde kanserojen olmaya başlar, hemde sistemin sağlıksız çalışmasına yol açar, sebepsiz karın şişlikleri başlar



PÜF NOKTALARI

*DETOKS GÜNÜNDE İÇME SUYUNU KAYNATIN

*SU MUTLAKA ILIK OLACAK

*DETOKS GÜNÜNDE SABAH ERKEN KALIKILACAK AKŞAM ERKEN YATILACAK

*O GÜN YORULMAK YOK

*AŞIRI SPOR YAPMAK YOK

*BALLI SU DIŞINDA HAYVANSAL GIDA YOK

*CİNSEL İLİŞKİ DAHİL BEDENİ YORGUNLUK DETOKS GÜNÜ YOK

*AĞIR KALDIRMAYIN

*VİTAMİN VE BAŞKA DESTEKLERİ O GÜN BIRAKIN

*OLUMLU ŞEYLER DÜŞÜNÜN
 
X