• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi Devam sütü ve mama

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

fatmapayan

Üye
Kayıtlı Üye
15 Temmuz 2017
15
2
6
38
kızlar oğlum devam sütünü çok içmiyor acaba yoğurdunun içine karıştırıp versem olurmu yoğurdu seviyor çünkü bu arada oğlum 7.5 aylık

Oda olur ama ben aptamil devam sütünden yoğurt yapıyorum şu sıra onu çok seviyor. sütü içmediği zamanlarda bu şekilde veriyordum. Size de öneririm. tarifi de şu siteden aldım.
https://ilkadimlarim.com/bebek-yogurdu
Çok çok teşekkür ederim İnan’ın insan o kadar çaresiz kalıyorki evlat söz konusu olunca biberonu alıyor ama sütü bi türlü sevmedi çok teşekkür ederim yardımınız için

kızlar oğlum devam sütünü çok içmiyor acaba yoğurdunun içine karıştırıp versem olurmu yoğurdu seviyor çünkü bu arada oğlum 7.5 aylık
Yoğurt zaten yoğun bir gıda bence yoğurda katmayın mamayı. Mamasını biberon olmazsa alıştırma bardağında hazırlayın, içine birazcık pekmez , 1-2 damla vanilya şurubu veya muz falan koyun. Ben de Aptamil mamasının içine muz ezip veriorum yeni yeni çok seviyor.

İhtiyacı olduğu kadar içiyordur bence. Ek gıdayı fazlaca veriyor olabilir misiniz? Bir de anne sütü de alıyor mu? Zorlamayın derim kilo alımı normalse. Yada farklı bir devam sütü deney in

Yoğurdun içine katmak değil ama yoğurt mayalama yapılabiliyor mamalarla. Mamayı hazırlarken 1 ölçek fazla mama koyup süt gibi yine hazırlıyorsunuz sonra o sütle yoğurt mayalıyorsunuz. Kıvamı normal yoğurda göre daha sulu oluyor ama besleyici oluyor. Mamanın tadını seçiyorsa mamasının içine pekmez, meyve suyu filan da eklemeyi deneyebilirsiniz.

aptamil devam sütü ile yoğurt bile mayalayabilirsin canım

Back
X