Devasa kayınvalide problemim

Bu konuşmayı anlayabilecek kişinin naif ve ince düsünceli birisi olması gerek.bu tarz bir konusmaya bile kinlenecek birisi gibi geldi bana.tabi konu sahibi daha iyi bilir.ama konusmaya bile tenezzül etmese daha iyi.mesafeyi korusa daha iyi öyle insanlar kolay kolay düzelmez
Aynen öyle bu konuşmaya bile kinlenecek biri. O yüzden konuşmayı düşünmüyorum aynı ortamda mecburen bulunsak bile.

Yok Allah var eşim öyle misilleme yapmaz. Mesela ben annesiyle görüşmek istemiyorum ama o geçen gün kardeşimle konuşurken çağırdı gelin ya sınav stresi yüzünden bunaldınız çocuklar diye. Şimdiye kadar aileme hiç saygısızlık yapmadı yani misilleme huyu yok çok şükür.
Ama annesini istemezseniz illaki bir problem cikar bence anlasma yolu bulun

Mümkün oldukca uzak durun ,ama huzurunuzuda bozmasına müsade etme.. politik davran 🙄
bebeği görmek isterse acın kamerada göstersin esiniz yada en fazla 2 günlüğüne gidip birşeyler bahane eder dönersiniz ..eşinizden öncesinden söz alın.. baktınız uzatıyor kalma işini taviz verme..gereksiz konusmaya,gereksiz tartısmaya girme cok zor olsada idare edeceksin..esinin hatırı var ..esinizde biliyor anasını ne yapsın kimse secemiyor ki ailesini..
bakacagın yüze, utanacagın söz söyleme diye bir cümle var cok severim..kv de astar kalmamış net..

Eşinizin annesidir tabiki oğlunun evine gelecek torununu sevecek. Tek yapacagınız fazla muhattap olmamak bu süreçte. İş yapın oyalanın hazır toruna bakarken. Oyalanın az konusun. Muhabbet acınca net cevaplar ile kestirip atın. Az tartısmalı geçirmeye çalısın

Namusa laf ediliyorsa o insan benim için bitmiştir. Eşim de savunursa o da cevabını alır. Öyle kadın ne eve alınır ne çocuk gösterilir.

Lütfen beni yanlış anlamayın siz psikolog olarak sorunu çözemezmisiniz
Psikologlar olarak biz de insanız sonuçta, bizim de sorunlarımız, yanlışlarımız vs olabilir. İnsan kendine terapi yapamıyor ki :) tabiki farkındalık daha yüksek olabiliyor ama kişisel sorun çözme açısından aynını söyleyemem 🤷‍♀️

Bence siz gidin boylece acik kapi aralamamis olursunuz yasaklarda geldi maazAllah gelir geri gitmez hele bir de nufusunu alirsa yandin

Izinlerde esin cocugu da alir gider annesinde kalir. Pandemi bitene kadar cocuk da buyumus olur zaten. Senin evine gelmesine gerek yok

Torununu görmek istiyorsa insan gibi davranacak. Hem her şeyi yapsın hem hanımefendi torununu görecek diye üzerine kafa yorulsun.

Sen şuan onun ailesini kabul etmezsen yeri geldiğinde eşinde illaki bunu önüne koyucaktır sende kendi ailenden olursun huzurun kaçar bırak gelsin görsün kalsın gitsin malesef bu işler böyle 😔

Back
X