- 8 Mart 2011
- 10.737
- 18.139
- 298
- Konu Sahibi Birkadinvebiranne
Burada yazılanları görünce,
mesleğimin olduğuna, para kazandığıma şükrettim..
Yoksa devletin anaokulan göndermek zorunda kalacaktım cocuğumu.
ve "biz bakıcı değiliz,çok şikayet etmeyin sizin çocuğunuza önyargıyla yaklaşırız, Ne ter değiştirmesi, bırak teri üzerine su dökse bile değiştirmeyizi ilgi istiyorsanız özele gönderin..."
diyen kişilere emanet edeciktim ufacık korunmaya muhtaç masumları...
bizim ilk işimiz eğitim diyorlar.Evet eğitim. öğretim değil!!! Daha işinizin ne olduğunu bile bilmiyorsunuz.
pardonda ufacık bebelere quantum fiziği mi öğretmek sizin göreviniz?
onlar daha minnacık, korumasız..
onların eğitimi üzerini değiştirirken bile verilebiliyor.
Mesleğimi severek yapıyorum diyorlar bir de..
pöfff bu sevdiğiniz haliyse yazık yavrucaklara.
içinde insan sevgisi, çocuk sevgisi olmayan anaokulu öğretmeni olunca böyle oluyor bence.
2 yıllık çocuk gelişimi mezunu olmakla, yada üniversitelerin diğer ilgili bölümlerini okumakla, yeterli kpss puanı almakla olmuyor.
Muhasebeci değilsiniz siz. Gelsin fatura,işle faturayı...
Ki muhasebeci bile faturanın üzerine su döküldüğünde siler,
siz minicik yavruların ciğerlerine kıyma pahasına bir ter bezini bile çok görüyorsunuz.
neymiş efendim bakıcı değiliz biz. Eğitim veriyoruz.
Vay be.
Tutmuyalım sizi bu devlet anaokullarında Harvard'dan teklif var sizlere.
Dayamışsınız sırtınızı devlete,
anaokul öğretmeni lise öğretmeninden farklı olmalı.
bu öğretmenlere de kızamıyorum ki, sisteme kızıyorum
karpuzu bile seçiyorsun da,
çocuğun çorbasına ekmek doğramaya üşenen öğretmeni seçemiyorsun..
Buna benzer şeyler yazacaktım siz benden önce muhtemelen benden daha iyi açıklamışsınız. Ben bir kaç şey sormak istiyorum genele. Anaokuluna kaç yaşında gönderiliyor çocuklar. Bizim zamanımızda 6 yaşındaydı. O zamanlar çocuk daha bir bilinçli oluyor ve belki öğretmenlere çok şey düşmüyor ama 3-4 yaş çok küçük. El insaf diyorum.
Ayrıca benim gözümde çocuğunu çişli pijama ile okula gönderen anne ile çocukların çişli ya da terli pijama ile oturmasına müsade eden öğretmen birdir. Hadi biri eğitimsiz cahil anne olsun. Diğeri bir de üniversite bitirmiş belli görgü ve eğitim sahibi olduğunu düşünmek istediğim insanlar.
Ayrıca dans olsun piyano olsun çocukları milyon tane aktiviteye yollamak bana da mantıklı gelmiyor ama bu aktivitelerin erken yaşta başlaması gerektiğini bilmeyen hocaların olduğunu bilmek ürkütücü.
Son olarak çocuğum yok ama geleceğe dair endişem iki kat arttı. Bütün öğretmenler kendini John Keating sanıyor. Türk eğitim sistemini bilmesek kandırabileceksiniz mutemelen. Bütün öğretmenler bahsettiğiniz standarlarda mezun olmuyor malesef. (Bu bütün meslek grupları için geçerli) Bazı şeyler insanın içinde olmazsa kendini geliştirmezse olmaz. Bir insan 3-4 yaşındaki terli çocuğun üstüne değiştirmeden o günü bitirebilecek duygusal birikimdeyse (görev tanımında yoktur, zorunda değildir ama bunu yapmamak ayrı bir şey)o kutsal mesleğe yakışmıyordur bence. (Bu durumda üstünü değiştirecek kimsenin olmadığını varsayıyorum)
Son düzenleme: