DEVLET DOKTORLARI

kubraylm0z

Yeni Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
1 Ekim 2024
24
6
1
22
Ya bu devlet hastanesi doktorları ne kadar vicdansız insanın hevesini herşeyini kursağında bırakıyor

Yaa hepsi bir olmuyo aslında ama işte bazıları öyle maalesef hiç unutmuyorum o günü hala aklımda mesela normalde özele gidiyordum ama bi test için devlete gitmiştim doktor yedi aylıksın ama çocuğun hiç gelişmemiş ayından çok küçük ve bir sürü şey odadan nasıl çıktıgımı bilmiyordum eşimi görünce yığıldım yere ağlamaktan içim dışıma çıkmıştı sonra hemen kendi doktoruma gittik anlattım doktorum sadece şikayetçi olmamı istemişti çünkü söylediği komplikasyonlar yoktu çok da sağlıklı bi erkek çoçuk dünyaya getirmiştim 🙏🙏🙏

Anladım şikayet edin haklarınızı bilin kimse kimseye piskolojik şiddet uygulayamaz . Sorun ne Bilmiorum ama konu açtığınıza göre büyük olmalı ?
184 e şikayet ettim tabi çok üzüldüm yanlış teşhis koydu korkuttu gittim özele detaylı baltı öyle bişey yok dedi üzüm gebelik dedi bana psikolojik strese girmiştim

Yaa hepsi bir olmuyo aslında ama işte bazıları öyle maalesef hiç unutmuyorum o günü hala aklımda mesela normalde özele gidiyordum ama bi test için devlete gitmiştim doktor yedi aylıksın ama çocuğun hiç gelişmemiş ayından çok küçük ve bir sürü şey odadan nasıl çıktıgımı bilmiyordum eşimi görünce yığıldım yere ağlamaktan içim dışıma çıkmıştı sonra hemen kendi doktoruma gittik anlattım doktorum sadece şikayetçi olmamı istemişti çünkü söylediği komplikasyonlar yoktu çok da sağlıklı bi erkek çoçuk dünyaya getirmiştim 🙏🙏🙏
Bide hamileyken o kadar hassas oluyoruz ki bunu en iyi onların bilmesi lazım sözde

Ya yoğun oluyorlar bin bir türlü insanla muhatap oluyorlar o yüzden bişey de diyemiyorum ama melek gibi olanlarda var biraz merhamet körelmesi yaşıyorlar sanırım

Daha önce özelde beraber çalıştığım çocuk doktoru (hemşireyim ) geçen gün devlet Hastanesi'nde denk geldi. Acilde o varmış. Devlet hastaneleri aşırı yoğun oluyor onları da anlıyorum ama hemen azarlama olayına giriyorlar. Beni tanımadı doktor hanım. Bir şey demedim hani daha önce çalıştık falan diye. Ama özeldeyken daha sakin güler yüzlü bir kadınken başka biri haline dönmüş 🫠 beni de azarlayacak oldu sakin kalıp cevabını verdim. Ne yapayım artık geneli böyle.

184 e şikayet ettim tabi çok üzüldüm yanlış teşhis koydu korkuttu gittim özele detaylı baltı öyle bişey yok dedi üzüm gebelik dedi bana psikolojik strese girmiştim
Bu konuda kimi kime şikayet etcen ki . Cihazlar eski ayrıca her hasta için 4 dk randevu süresi verilmiş ..yığıyorlar hastaları başına doktorların . Odaya 3-4 kişi olarak alıyorlar sırf kapıda saat tartışması olmasın die . Yetmıyor makinalardan da hastalar geliyor Yetmıyor sonuç hastaları çıkıp geliyor.

4 dk da doktora ne dicen hastaya ne dicen . muayene süreleri uzatılmalı tek çözüm bu gibi . kadın karnını mı açsın altını mı açsın geri mi toplansın doktorla mı konuşsun . Doktor napsın

Ben genellikle kadın doğum doktoru olarak erkek doktorlar ile calismaktan yanayım. Gittigim devlet hastanesinde ayni branşa sahip bir erkek ve bir kadın doktorun bakış acılarını yazacağım belki daha anlaşır olurum.
42 yaşındayım, yaşayan çocuğum yok , 6 tane kaybım var (kimyasal , bos gebelik , 19 haftalık düşük gibi) , tüp bebek ile gebe kaldım suan , öncesinde tüm genetik testlerimiz yapildi ve temiz. Düşüklere dair her türlü inceleme yapildi ve temiz.
19 haftalık kaybım sebebi ile bu gebeligimde servikal dikiş atılacak (bir onceki kaybima yuzde yuz rahim ağzı yetmezliği denmese de yine de dikis atalım dedi doktorum)

Ben bebege dair her turlu riski kabul ediyorum demis oldugum icin fetal dna yaptırmadım , doktorum da ikili tarama sonucunu beklemeye gerek yok , "cok kıymetli bir gebelik riske atamayiz ve 14. haftanda dikis atalım" derken , aynı branşta olan kadın doktor ise "42 yaş her türlü riski almak için erken bir yas , ben bile su kadar yasindayim hala daha riski alıyorum diyemem , biz en iyisi ikili tarama sonucunu bekleyelim ve fetal dna yaptır kesinlikle, eğer bir problem varsa ona göre hareket ederiz " dedi ki ısrarla ben fetal dna yaptirmicam demiş olmamama rağmen bana cekmecesinden brosur çıkardı ve hatta dedi ki "buradan geldigini soyle sana indirim yapsinlar" diyorum ki "hocam ben sagliklisiz da olsa bu çocuğu dogurmak istiyorum" , "hayır sonuclarin ciksin oyle gel dikis icin" dedi.

2 doktorda aynı devlet hastanesinin aynı bransinda ve karşılıklı odalarda çalışıyorlar.
Sonuçta ikili tarama testi sonucunu beklemeden ve fetal dna yaptirmadan kendi doktorum beni dikis icin operasyona aldı.

Bir doktorun bakış açısı cok kıymetli bir gebelik iken diger doktorun maalesef ki bakış açısı her türlü riski almak için erken bir yaş oldu ki 42 yaşındayım normalde gebelik için yaşın getirdiği olası riskler her zaman karşıma çıkmışken.

Back
X