Merhaba arkadaşlar. En son bir ay önce hastane kontrolüne gitmiştim. Bugün yine gittim. Devlet hastanesine gidiyorum ve doktorumdan memnun değildim. Bu defa farklı bir doktordan randevu aldım. Normalde düşük riskim vardı ve bebeğim normaline göre bir hafta küçük kalmıştı. Ultrasonla kontrol edilir diye düşündüm ama doktor sadece bir cihazla kalp atışlarını dinledi. Aşırı idrara çıkma sorunum olduğunu söyledim normaldir dedi. Gelişimi hakkında bilgi almak ve cinsiyetini öğrenmek istiyorum dedim. Ultrasonu bunun için meşgul edemeyiz dedi. Kan ve şekerimi ölçmek için kan testi yaptı yalnızca. Kapıda beklerken başka bir hamile bayana anlattım durumu; aa bu doktor mu, ben her geldiğimde ultrasona gönderiyor beni niye öyle birşey yapmış ki acaba diye şaşırdı. Tekrar içeri girdim bayanın her geldiğinde ultrasona girdiğini, benim bebeğimin zaten gelişiminde problem olduğunu, neden takip etmek için ultrasona almadığını sordum. Ciddi birşey görünürse ultrason olur ben kimseyi her ay almıyorum zaten dedi. İyice sinirlerim bozuldu. Bebeğim 6 aylık olunca mı öğrenebilicem cinsiyetini! Ayrıca benimle aynı hamile olanlar internetten gördüğüm kadarıyla renkli ultrasona bile doktorlarının göndermesiyle girmişler. Benim gittiğim bu hastane niye böyle anlamadım. Durumumuz zaten sıkışık diye özele gitmemeye çalışıyorum ama bu hastaneye ne zaman gitsem gittiğime pişman oluyorum!