Devlet Hastanesi...

AdukeT

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
26 Nisan 2012
371
4
0
- Yurtdışı
Mrb arkadaşlar.

Sağlıklı mıyım değil miyim diye ilk defa bir kadın doğum doktoruna muayene oldum. İlk muayenede ultrasonla baktı, sol yumurtalıkta kist var dedi 25x31 yazmış değer olarak ve ben bunu anlayamadım. Adetin 3.günü gel tekrar ölçüm yapıcaz ve hormonlarına bakıcaz dedi, gittim. Sadece hormon testi yaptı, ölçüm falan yapmadı. Test sonucum normal çıktı. 21.günü tekrar gel progesteronuna bakalım dedi, dün 21.günümdü gittim yine kan verdim. Progesteron değerim 0.804 çıkmış, saat 4'e yaklaşmıştı kapıda kuyruktan sıyrılıp kendimi doktorun yanına atmam. "Yumurtlayamamışsın, yarın gel bir daha ölçtür PRGni" dedi. Yumurtlayamamak ne? diye soramadım, çünkü kapıda izdiham vardı ve doktor 3 kişiyi aynı anda odaya alıyordu. Bişey soracak olsam "ne uzatıyorsun aldın sonucu bas git işte" der gibi bakıyordu gözleri. ve ben bugün gidemedim, hastane bulunduğum yere uzak. Hepsinde de Sabah 6ya gelmeden kalkarak gidiyordum çünkü ancak yetişiyordum, hastaneden çıkmam da 5i buluyordu.

1 doktor günde 100 kişiyi nasıl muayene edebilir? Ediyor işte, verimli mi verimsiz mi tartışılır. Kistim varmış, bir daha ölçülmedi. Yumurtlayamıyormuşum, googledan araştırdım önemli bi durummuş anladığım kadarıyla. Doktora gitmekten işte bu yüzden nefret eder oldum, bir hastalığım olsa önce ne olabilir diye kendim araştırıyorum. Neyim olduğunu bile öğrenemedim, ne yapmam gerektiğini de. Ne bir ilaç verdi, ne bir tavsiye. Sadece muayene olmak istedim, kafamda soru işaretiyle kalakaldım.

Özel doktora ayırabilcek bütçem yok. 1 ay sonra evleniyorum, doğum kontrol hapı yazmasını istedim sağlık ocağında yazdır dedi. Bugün sağlık ocağına gittim, ordaki doktor da sonuçların kesinleşmeden hangisini yazacağıma karar veremem testlerin sonuçlansın öyle gel dedi. Bugün gidemedim, bir dahaki adet döngümün 21.günü de gidemeyeceğim çünkü düğün haftama denk geliyor.

Doktora gitmeden önce kafam rahattı, keşke hiç gitmeseymişim. En azından kafamdan bir dert eksik olurdu, şimdi bir de bunu düşünüyorum.

Hastaysan ya özele gideceksin, ya da hiç gitmeyeceksin artık bunu iyi anladım.

geçmiş olsun şimdiden..
bulunduğunuz yerde Optimed özel hastanesi varsa eğer kesinlikle öneririm..
özel olmasına rağmen muayene ücreti 12tl..
ve doktorları mükemmel

Öncelikle geçmiş olsun
Klasik devlet dairesi sistemi gibi olmuş,bugün git yarın gel
Doktorunu değiştirmeyi deneyebilirsin

Malesef yok :( 3 özel hastane var, en uygunu 40 tl ücret istiyo.
öyle ise 1 defaya mahsus vermek zorundasın sanırım o ücreti..yalnız sadece ultrason ile bakacak o ücretin karşılığında..kan testi hormon testi v.s. onlar için ayrı bir bütçe ayarlaman gerekicek canım..
bence acele etme evlenmene de az kalmış,evlendikten sonra eşinin desteği ile birlikte gidersiniz,böyle şeyler ihmale gelmez çünkü..

öyle ise 1 defaya mahsus vermek zorundasın sanırım o ücreti..yalnız sadece ultrason ile bakacak o ücretin karşılığında..kan testi hormon testi v.s. onlar için ayrı bir bütçe ayarlaman gerekicek canım..
bence acele etme evlenmene de az kalmış,evlendikten sonra eşinin desteği ile birlikte gidersiniz,böyle şeyler ihmale gelmez çünkü..

Testler için ayrı ücret istiyorlar bir de o var tabi. Evlendikten sonra da gidebilirim ama evlenmeden önce gitmek benim için önemliydi çünkü hap kullanacaktım onu da alamıyorum artık

olsun belkide senin için en hayırlısı bu canım
burada mutlaka okumuşsundur,devlet hastanelerindeki doktorlardan memnun olanlarda var ama olmayanların sayısı daha yüksek..
yanlış tedavi sonucu sorun yaşayanların sayısı çok
birde kadınız,daha hassas olmamız lazım bu konuda
biliyorum herşey maddiyat ama bikaç defaya mahsus kendimize bu hakkı tanımalıyız
ssk lı isende ilaçlarının çoğu karşılanır zaten devletten,yada bi kısmının ücretini çok minimum ödersin alırken..
özelde kan testleri hormon testleri 100 -150 tl gibi değişken oluyor..
bilgin olsun

olsun belkide senin için en hayırlısı bu canım
burada mutlaka okumuşsundur,devlet hastanelerindeki doktorlardan memnun olanlarda var ama olmayanların sayısı daha yüksek..
yanlış tedavi sonucu sorun yaşayanların sayısı çok
birde kadınız,daha hassas olmamız lazım bu konuda
biliyorum herşey maddiyat ama bikaç defaya mahsus kendimize bu hakkı tanımalıyız
ssk lı isende ilaçlarının çoğu karşılanır zaten devletten,yada bi kısmının ücretini çok minimum ödersin alırken..
özelde kan testleri hormon testleri 100 -150 tl gibi değişken oluyor..
bilgin olsun

İlaçlardan yana sıkıntım yokta canım muayene olmak sıkıntılı işte çok kısıtlı bi param kaldı onunla da kalan çeyizlerimi almam gerekiyor. Önemli sıkıntılarım olduğunda özel hastanede muayene oluyorum. ama özelde jinekoloji pahalı olduğu için devlet hastanesine gitmeyi tercih ettim ama pişman oldum işte ya paran olacak ya da ölecen yani bu memlekette.

evet haklısın,ben hiç devlete gitmedim Allahta düşürmesin zaten..
oraya adım atınca stres başlıyordur eminim.
birde kadın doğum uzmanlarının ne kadar hijyen olup olmadıklarını bilmiyoruz,zaten dediğin gibi kalabalıktır insanlar üst üste..
soru sormaya bile çekinmişsin baksana,insanları o kadar geriyorlar..
hasta olmayan sağlam adam gitse hasta olur çıkar devletten..
dediğm gibi evlenmeyi bekle,elinizde paranızda olucak düğün sonrası
oradan biraz bütçe ayırıp gerekli kontrollerini yaptırırsın en azından için rahat olur,nasıl bir yol izleyeceğini dolaylı yoldan değilde,direk öğrenirsin..
benim tavsiyem reglinin 3. günü git özele..
çünkü o gün çağırıyorlar ultrason ile bakılıyor..
eğer o gün gitmezsen yinede muayene ücretini yatırıcaksın boşa para vermemiş olursun

evet haklısın,ben hiç devlete gitmedim Allahta düşürmesin zaten..
oraya adım atınca stres başlıyordur eminim.
birde kadın doğum uzmanlarının ne kadar hijyen olup olmadıklarını bilmiyoruz,zaten dediğin gibi kalabalıktır insanlar üst üste..
soru sormaya bile çekinmişsin baksana,insanları o kadar geriyorlar..
hasta olmayan sağlam adam gitse hasta olur çıkar devletten..
dediğm gibi evlenmeyi bekle,elinizde paranızda olucak düğün sonrası
oradan biraz bütçe ayırıp gerekli kontrollerini yaptırırsın en azından için rahat olur,nasıl bir yol izleyeceğini dolaylı yoldan değilde,direk öğrenirsin..
benim tavsiyem reglinin 3. günü git özele..
çünkü o gün çağırıyorlar ultrason ile bakılıyor..
eğer o gün gitmezsen yinede muayene ücretini yatırıcaksın boşa para vermemiş olursun

Haklısın en güzeli öyle yapmak ama bi kazaya kurban gidip de hemen hamile kalmak da istemiyorum bu yüzden sıkıntı yaptım daha çok. Neyse herşey Allah'tan....

bende surekli devlet hastanesine giderim ozel hastaneye gitmekde kolay degil cunku yaptırılan testler ultrason cok pahalı devamlı kontrollere giden biri olarakda parayı sokakda bulmadım :26: vermem okdr ama tabi hastaneye gorede degisir yasadıgım yerdeki devlet hastaneleri iyi oldugu icin rahatım..

kafana takma cok evlendikten sonra gidersin artık yapacak birseyde yok ozamanda iyice arastırırsın bir kerelik özele gidersin sonucu alır ondan sonraki tedavilerinide devlet hastanesinde yaptırırsın ben kotu birsey olucagını sanmıyorumda gecmis olsun

Back
X