Doğuma Hazırlık Devlet hastanesinde doğum

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

blackberryy20

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
5 Eylül 2022
98
71
3
29
Merhaba, hamileliğim henüz çok yeni, 6 haftalık hamileyim. Bebeğin kalp atışlarını dinlemek için doktora gitmem gerekiyor ama özele mi gitmeliyim yoksa devlet hastanesine mi ve devlet hastanesinde doğum yapıp memnun kalan var mı

İmkanınız varsa özele gidin derim ben. Tabiki istisnalar var ancak ilgi alaka hatta cihaz bile farklı oluyor. Birazda yaşadığınız yerlede alakalı bence. Ben devlet Hastanesi'ne gittiğimde biraz şok yasamistim 3 dakika falan sürmüştü muayene. Tabi haklilar bitmek bilmeyen hasta sıraları var. Özel bu bakımdan daha iyi oluyor. Ama eğer yasadigim şehirde yenilenmiş devlet hastanesi veya çok memnun olunan bı doktor var derseniz onuda görün derim. En basitini soyliyim bende 6 haftalık hamileyim devlet Hastanesi'ne gittim doktor 10 gün sonra gel dedi. İlk gebelik ilk heyecan yerimde duramıyorum. Sonra özelde bı bakayım dedim onlar takip istedi hemen değerlerime bakıldı vs. Çünkü özel hastane klasik. Yani biraz maddiyat işi. Önlem olarak bı tık daha önden gidiyor bence özel yoksa devlet Hastanesi'nde kime denk geldiğinize bağlı bence birazda.

Hangi şehirdesiniz peki

Eskişehir, doktorlar ilgili hastane tamamen yenilenmiş olmasına rağmen o kadar çok sıra var ki hasta başına 3 dakika düşüyor haliyle Nazlı niyamli haydi gelin kan verin en ince detaya kadar bakalım demiyorlar. Ki Eskişehir baya gelismis bı şehir olmasına rağmen. Özelde siz demeden haliyle detaylı başlıyorlar zaten

Ben geçen hafta şişli devlete gittim. Dediğiniz gibi 3 dk falan sürdü doktorla sohbet dahil olarak. Tüm takipler tahliller herşey yapıldı ancak maalesef dikkatli çalışmıyorlar hamile olduğumu bile bile kan tuttuğunu da söylememe rağmen zorlayarak acemi bir hemşire verdiler kan almak için ve stajyer hemşire damarımı patlattı. Diğer damarlarım kan gelmeyecek kadar çok ince olduğu için 1 ay kadar asla kan vermemem gerekiyor. Kesinlikle özel tercih etmelisiniz

Diğer aşamaları bilmiyorum ama biraz şey mantığı gibi keseyi görelim kalp atışını görelim ondan sonra gebelik takibi yaparız mantığında burdakiler. Halbuki milyonlarca seçenek var. Kan uyusmazligi kan pıhtılaşması vs. Ki kimyasal gebelik geçirdim dediğim halde okey kese gorunsun kalp atışını görelim sonra tetkiklere bakarız mantığı saçma geliyor bana. Enfeksiyon olabilir mantar olabilir dış gebelik olabilir. 10 gün sonra gel diyorlar ama bul bulabilirsen randevu. Kendin takibini yapmak zorundasın. Kadın doğum acile gidiyoruz kan vermek için kanaman yoksa niye geldin der gibi bakıyorlar. Haklılar çok yoğunlar buna bişey demiyorum ama işte imkan meselesi cidden. Özele gidip daha kese gorunmeden doktor en ince ayrıntısına kadar tahlil istiyor oda cep yakıyor gerçi. İki ucuda sıkıntı yani.

Yaa tabiki 20 gün sonrasına randevu bulabildim ahnı doktora

Ben devlete gittim sadece düşük tehlikemde özele gitmiştim bi kaç kez doğumuda devlette yaptım normal doğum çok şükür öyle kötü geçmedi gayet güzel ilgi gördüm. İmkanm olsaydı hep özele giderdm muayeneye ama yinede devlette doğurrdm

Özelde fiyatlar çok uçuk eşimle bu konuyu konuştuk, eşim eğer tedirgin oluyorsan şartları zorlarım dedi ama kıyamadım ona da, eltim de 6 haftalık hamile devlet hastanesine gitmiş memnun kaldığını söyledi bende randevu aldım cuma günü için, sıra bulmak sıkıntı olmadı umarım güzel muamele ederler de sıkıntısız bi süreç geçiririm, ilk hamileliğim olduğu için tedirginim biraz

Yaaa geçmiş olsun çok üzüldüm ah bu acemi hemşireler bende çok korkuyorum kan verirken çok şükür acemiye denk gelmedim ama ona rağmen kolum mosmor oldu benimde sağlık ocağında kan verdiğimde. Peki şimdi nasıl bir süreç izlemeyi düşünüyorsun özele mi gideceksin?

Hangi il

Merhaba eğer durumunuz musaitse elbette özele gidin fakat müsait değilse devlette belli bir aya kadar gidip doğuma yakın özele gecebilirsiniz bu sayede bütçenizi birikimimizi ayarlarsiniz sizin için daha rahat olur malum doğumlar çok pahalandi ozellerde

Bugün itibari ile iş yerimden ayrıldığım için özele gitme durumum kalmadı. Kolları bacakları morarta morarta devlete devam .

Canim hamileligimin basindan beri özele gidiyorum ara ara devletede gittigim oluyor deneyimlemek icin aradaki fark gercekten çok devlet renkli ultrason acip bebegini sana net göstermiyor üstün körü bakıp geciyor eline verdigi siyah beyaz fotoğraflardada bebegin orasi neresi anlamazsin özelde cekebildigi kadar güzel kareyi renkli olarak veriyor benim doktorum belki benim devlette gittigim doktordan dolayi olabilir ama bence büyük cogunluk böyle yapiyor devlete gidenler cocuklarini dogunca görebiliyor bi sanirim

Maddi imkan var ise özele gitmenizi tavsiye ederim. İlk başlarda devlete gidin doğuma son aylarda özele gidin bence.
Devlet hastahanesinde istisnalar vardır elbette. Yeni açılan Şehir hastahanesinde arkadaşım doğum yaptı aynı özel gibiydi.
Fakat baska bi devlet hastahanesinde kardeşimin Eşini azarlamişlar icerde üşümüş etmiş o haliyle. İstisnalar hariç elbette ama devlet hastanelerindeki sağlıkçılar çok kaba ve gerçekten can sıkıcılar.
Devletin bunlara el atması lazım. Kardeşimin eşine bağırıp azarlama hersey var. O da aciz tabi ağrıları var neler çekmiş . Çok övmuştu arkadasi oraya gitmişti. Annem özele götürmek istemişti ama doktoru iyi diye devlete gitmişti. Hala anlattıkları aklımda ve görmediğim o doktor ve ebelerden nefret ediyorum! Dilerim aynılarını yaşasınlar.
Uzun lafın kısası heryerin iyisi kötüsü var ama imkan varsa direk özele gitmelisin.
Korkutmak için yazmadım ama acikca da bil böyle durumlar da var bu en özel an stres içinde olma en azından maddi durumun iyi değilse iyi bir devlet hastanesi araştir sor soruştur diye yazdım. Bebeğin hayırlı olsun .

Hem özele hem devlete gidin. Arkadasimin gebeliginee bobrek tasi oldu. Doguma kadar özel hastane oyaladi. Kizin suyu gelince biz seni dogurtamayiz, riskli deyip devlet hastanesine yolladilar. Devlet hastanesinde ise doguma kadar ozele gidip sonra buraya geliyorsunuz vs deyip demoralize etmislerdi. Bu arada ben devlet hastanesinde doçent muayenesi görüyordum yani doktorum ozeldi, dogum anı haric devlet hastanesi imkanlarindan yararlaniyorsunuz. Hasta bakici diye gelen delinin haricinde hizmet ortalamaydi diyebilirim. Birdaha dogum yaparsam hem ozele hem devlete gidecegim, riskli durumum olmazsa ozelde dogum yapacagim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…