Devlet hastanesinde doktor gözetiminde düşük yapan varmı?

Çok geçmiş olsun. Bakın burada bu konu ile ilgili bilgi var. Gerçi isvec teki kürtaj yöntemlerinden bahsediliyor ancak 9-13 haftalar arasindaysaniz cerrahi kürtaj diyor.

Bazı yerlerde anestezi olmadan bu işi yaptıklarını okumuştum. Siz anestezi olmadan kesinlikle kabul etmeyin.
Sizi psikolojik olarak etkileyeceğini genel anestezi altında yaptırmayı düşünebilirsiniz. Tekrar çok geçmiş olsun.

11 haftalik bebegi ilacla duseremzsiniz diye biliyorum , dusuk yaptiran ilaclar yasaklandi cunku
O ilaclari yasal olmayan yolla verecek doktora da guvenilir mi bilemedim
Neden kurtaj olmak istemiyorsunuz? 15 dakikalik bir islem
Bu arada gecmis olsun , umarim tekrar hamile kalir saglikla kucaginiza alirsiniz bebeginizi

Parçalı alım yok ki? Vakumlu kürtaj yapılıyor günümüzde. Küret falan kullanılmıyor. 11 haftada zaten çok küçük. Neden ilaç istiyorsunuz anlamadim

Anladim uzuldum gecmis olsun. Gebelik ve bebekle ilgili bircok grubu takip edince hersey dogal olsun deyip kendinin ve cocugunun hayatini riske atan garip insanlari gorunce o gibi bir dusunce sanmistim. Tabi ki baska doktorlara da danisin. Guvendiginiz bir doktor bulun ve nasil olmasi gerekiyorsa oyle olsun. Talihsizlik yasamissiniz ama tekrar oyle olacak degil. Hersey iyi gider umarim.[/QUOTE]
Yok ben öyle illede doğal olsun diye tutturan bı insan degilim sadece tekrar kürtaj olduğumda aynı sorunla karşılaşacağımı dün gittiğim doktorda söyledi.kurtaj olmaman gerekli fakat tam teşekküllü bir hastane ortamında Küçükçekmece bir doğum gibi düşük yapmanı beklerler dedi.fakat sonrasında içerisi temiz kalır mı
.. daha öncede aynı şekilde bebegimin kalp atışı olmadı ve kürtaj oldum,kürtaja bağlı sıkıntılar oldu ve ameliyat oldum.kurtajim evet dediğiniz gibi 15 dk sürdü ama sonrasında yaşadıklarım çok derinden etkiledi.dunki doktorda bana tekrar kürtaj olursanız aynı şeyleri yaşama riskleriniz var,size doktor kontrolünde düşük olmanızı öneririm ama biz beklemiyoruz dedi.

Yok ben öyle illede doğal olsun diye tutturan bı insan degilim sadece tekrar kürtaj olduğumda aynı sorunla karşılaşacağımı dün gittiğim doktorda söyledi.kurtaj olmaman gerekli fakat tam teşekküllü bir hastane ortamında Küçükçekmece bir doğum gibi düşük yapmanı beklerler dedi.fakat sonrasında içerisi temiz kalır mı
.. daha öncede aynı şekilde bebegimin kalp atışı olmadı ve kürtaj oldum,kürtaja bağlı sıkıntılar oldu ve ameliyat oldum.kurtajim evet dediğiniz gibi 15 dk sürdü ama sonrasında yaşadıklarım çok derinden etkiledi.dunki doktorda bana tekrar kürtaj olursanız aynı şeyleri yaşama riskleriniz var,size doktor kontrolünde düşük olmanızı öneririm ama biz beklemiyoruz dedi.[/QUOTE]
Anladim zor bir surec
Benim doktorum cok iyidi , sorunsuz sekilde halletti kurtaji , bebek istedigimi bildigi icin ekstra ozenli davranmisti
Tekrardan gecmis olsun

.. daha öncede aynı şekilde bebegimin kalp atışı olmadı ve kürtaj oldum,kürtaja bağlı sıkıntılar oldu ve ameliyat oldum.kurtajim evet dediğiniz gibi 15 dk sürdü ama sonrasında yaşadıklarım çok derinden etkiledi.dunki doktorda bana tekrar kürtaj olursanız aynı şeyleri yaşama riskleriniz var,size doktor kontrolünde düşük olmanızı öneririm ama biz beklemiyoruz dedi.[/QUOTE]
Benzer bir durum benim ablamında başına geldi kürtajdan sonra hamile kalamadı rahim tahribat gördüğü için ama 1 yıl sonrası yine hamile yanlız bu kalbi duran bebeklerin kaynağına inmeniz lazım mesela benim ablamda kan pıhtılaşması yoktu ama uzman bir doktor gebelikte olabileceğini söyledi ve 3 kayıptan sonra pıhtılaşma iğnesiyle şimdi doğurmak üzere nacizane tavsiyem birdaha gebe kalırsanız mutlaka pıhtılaşma iğnesi kullanmanız birde eşinizin morfolojisi düşükse bundan dolayıda sağlıksız gebelikler oluşuyo dilerim en tez zamanda bebeğinize kavuşursunuz

Kimse o şekilde uğraşmaz.2 3 ay bekleyin ilaçsız düşsün.Ben devlet hastanesinde kürtaj oldum ardına hamile kalıp dogum yaptım.Sizde genetik araştırılması yapılmalı.Kendiliğinden düşünce Nasıl olacak o iş

Dün açılan konuda da aynısı oldu.önce üstün körü soru soruyonuz sonra açıklaması.
Bugun de açılan konu da doktor zaten ilaçlı olcak demişki sizde öyle istiyosunuz.
Sonrası kürtaj için bişey dememiş.duruma göre bakılcak demekki.
Bwnde evde düşük yaptım gittim temiz dedi kürtaja gerek kalmadı mesela.

küretaj yapılması belkıde en ıyısıdır çünkü rahmın mıkrop kapma ıhtımalı var parça kalırsa...

Neden böyle birşey istediğinizi anlamak mümkün değil . Neden daha fazla acı çekip sıkıntı yaşayasınız ki doktorunuz ne diyorsa o tedaviyi uygulamanız lazım geçmiş olsun

Genetik araştırılma daha önceden yapıldı iki kez herşey temiz çıktı..

Benzer bir durum benim ablamında başına geldi kürtajdan sonra hamile kalamadı rahim tahribat gördüğü için ama 1 yıl sonrası yine hamile yanlız bu kalbi duran bebeklerin kaynağına inmeniz lazım mesela benim ablamda kan pıhtılaşması yoktu ama uzman bir doktor gebelikte olabileceğini söyledi ve 3 kayıptan sonra pıhtılaşma iğnesiyle şimdi doğurmak üzere nacizane tavsiyem birdaha gebe kalırsanız mutlaka pıhtılaşma iğnesi kullanmanız birde eşinizin morfolojisi düşükse bundan dolayıda sağlıksız gebelikler oluşuyo dilerim en tez zamanda bebeğinize kavuşursunuz[/QUOTE]
Evet bende kan pıhtılaşma çıkmadı ama tedbiren yinede kullanmam gerektiğini şimdi anladım..çok teşekkür ederim.

Çok bildiğinizi sanmayın diye yazmam şarttı. Zira kürtaj bazı durumlar için şarttır.
Ben de 9 haftalıkken kürtaj olmuştum. Muayene olduğum ikinci doktor da "gelişmemiş temizlememiz lazım" dediği için..

ben 8. hafta da kendiliğinden düşük yaptım. ama senin haftan ileri neden düşük için ısrar ediyosun ki. dr a gitme o zaman evde bekle düşsün kendiliğinden düşebiliyosa.

Ben Zeynep Kamil hastanesi nde yatarken orda bir kaç hastaya düşük yaptirmislay di kaç haftalık gebe idiler bilmiyorum. Ama fitil verip düşürmüş ledi.

Ben de ilk bebeğimi kaybettiğimde devlet hastanesinde önce ilaçla süreç başlatıldı. Yaklaşık 2 saat düşük sancısı yaşadım hem vajinal yoldan Hem de ağızdan ilaç verdiler. Ama o kadar dayanılmazdı ki ağrılar . Ben o zaman bilmiyordum tabii düşük sancısı olduğunu . Düşük başlayınca kürtaja aldılar. İkinci bebeğimi kaybettiğimde de aynı süreci yaşadım yine devlet hastanesinde. Ama doktoruma çok güveniyordum en iyi yolun bu olduğunu anlatmıştı bana. Sonra ilk meleğim geldikten sonra da bir bebeğimi kaybettim. O hamileliğimde devlet hastanesindeki doktorum çok yoğun olduğu için özel hastaneye gidiyordum. Özel de ilaçsız normal kürtaj yaptılar. Bu kaybımdan sonra da ikinci meleğim geldi.
Bütün bunları şunun için anlattım. Bebek kaybetmek çok zor. Kürtaj da nihayetinde kısa ya da uzun sürse da tıbbi bir operasyon. Bu yüzden kendi fikirlerimize göre değil uzmanların fikirlerine göre karar vermeliyiz. Ayrıca iki ayrı yöntemden sonra da hamile kaldım ve iki kızım var. Olacaksa her türlü oluyor. Bu yüzden en doğru ve sağlıklısına doktorunla karar ver. Sakın evde düşmesini falan bekleme. Çok riskli bence.
Umarım bu süreci mümkün olduğunca kolay ve sağlıklı atlatırsın.

Sizi çok iyi anlıyorum yaşadığınız çok kötü ama doktorunuzu dinleyim derim sizi de zehirleyebilir çünkü.ayrica o ilaçlar sağlık bakanlığı tarafından yasaklandı diye biliyorum çünkü ben eczanede çalışırken bazı ilaçlar fitil olarak kullanıldığında bebeği düşürüyordu onlarda kalktı 3seneyi geçmiştir kalkalı

Ben boş gebelik geçirdim, kese var bebek yok yani. 7 haftalıkken kanamam başladı, Dr um kürtaja gerek görmedi. 35 gün oldu kanamam, lohusalık yaşadım resmen.
Kürtaj olmak bende istememiştim korktuğum için , ilaç vs de verilmedi bana.
Ama sizin haftanız ileri ve bebek var , kürtaj olmadan sıkıntılı olabilir. En iyisini doktorunuz bilir.

Evet bende kan pıhtılaşma çıkmadı ama tedbiren yinede kullanmam gerektiğini şimdi anladım..çok teşekkür ederim.[/QUOTE]
Kesinlikle kullanın çünkü normalde çıkmayıp gebelikte oluşabilirmiş çok geçmiş olsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…