• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Devlet memuru eşlerinden yardım.

Maalesef öyle, her yönden bahalı. Atanma gibi bir şey istek doğrultusunda var evet ama ikimizin ailesi de İstanbul'da olduğu için bu fikri kabul ettirmem çalışmama izin vermesinden daha zor olur. :)
Zorunlu görevini falan yapmış mı eğer yapmamış ise yine atanır,madem geçinmede sıkıntı olalacak mecbur çalışacaksınız ayrıca çalışmak istiyorsanız diretin izin almak zorunda değilsiniz.

canım bnm eşimde memur küçük bi içedeyken yaşam çok kolaydı ama şuan İstanbul daız ztn kira 1000 lira idareni bilirsen geçinebilirsiniz cnm
Bende öyle düşünüyorum, hesabını kitabını bildikten sonra çokta zor bir şey değil bunu ona da anlatıyorum ama gel görelim ki fikirleri pek değişmiyor. :/

Esim de ben de ogretmeniz ve soyle soyliyim ne uzalir ne de kisalirsin tek ogretmen maasiyla ay sonunu kara kara düşünürsünüz istanbul gibi bi yerde tamam ogretmenle evleneceksin ama mutlaka senin de calisman lazim hem yaz aylarinda esin ek derste almyacak sana ogretmenle evlenme demiyorum ama bence es adayini ikna etmeye bak kendin calisma konusunda yaaa zaten ikna etmene de gerek kalmayacak sartlar zaten cakismani gerektircek 6 yillik ogretmenin maasim2160tl

niye çalışmanızı istemiyor evde canınız çok sıkılır ekonomik olarakta iyi bi geçim olmayacağı için çıkıp gezme durumunuzda az olur daralırsınız.
Dış ticaret benim bölümüm. Ofis ortamında asla çalışmamı istemiyor, özel sektörde de iyi bir konumda çalışabilmem için çok çalışmam gerektiğini ve bu durumda da evime ayıracağım vakitten çalacağımı düşünüyor. Bende sizin gibi düşünüyorum. Sabahtan akşama kadar evde vakit geçirmek tercih edeceğim bir şey değil.

Dış ticaret benim bölümüm. Ofis ortamında asla çalışmamı istemiyor, özel sektörde de iyi bir konumda çalışabilmem için çok çalışmam gerektiğini ve bu durumda da evime ayıracağım vakitten çalacağımı düşünüyor. Bende sizin gibi düşünüyorum. Sabahtan akşama kadar evde vakit geçirmek tercih edeceğim bir şey değil.
canım ofise gelir herkesle tanışır herkesi tanır evli barklı kadınsınız İstanbul gibi bir yerde çok zor olur tek maaş:(

ev hanımı olmak için mi okuyosun yani:KK12: bi de benim gördüğüm hep çalıştırmam diyip sonra geçim sıkıntısı başlayınca düzgün bi yer olsun bayanlar olsun vs... gibi şartlar koyup çalışmanın önünü açıyolar :)

eğer ki borçla evlenip üstüne bi de kirada oturacaksanız çokkk zor çokk kısıtlı bi hayatınız olur..

Zorunlu görevini falan yapmış mı eğer yapmamış ise yine atanır,madem geçinmede sıkıntı olalacak mecbur çalışacaksınız ayrıca çalışmak istiyorsanız diretin izin almak zorunda değilsiniz.
Bu konuda şansı çok yaver gitti. Normalde zorunlu olarak doğu görevi yapması gerekiyordu gidecekti ki, İstanbul'da bunun bulunduğu ve birçok okul mecburi görev yeri ilan edilince hem bulunduğu okulda devam ediyor, hem de aynı zamanda mecburi görevini yapmış oluyor. Tüm ikna yollarını deneyeceğim ama bunu kibar bir dille yapmak istiyorum tabi ki.

Merhaba Hanımlar...
Bir konuda yardımınıza ihtiyacım var. Konu şu ki; görüştüğüm bir insan var. Evlilik yolunda ilerliyoruz. Nasip olur da evlenirsek benim çalışmama karşı bir insan. Tamam burada problem yok. Ama kendisi de devlet memuru, lisede edebiyat öğretmeni. Sürekli geçim düzeyimizin sınırlı olacağından bahsediyor. Ben zaten gözü yükseklerde bir insan değilim ama bir memur ile maddi yönden geçim sağlamak da bu kadar zor mu?

Peki çalışmak konusunda SİZ'in düşünceniz ne? Siz üniversiteye başlarken ne hayallerle başladınız? Aileniz sizi okuturken ne hayallerle başladı? İlerde eşinize Allah korusun bir şey olsa iş hayatına dönüp kendi ayaklarınız üzerinde durabilecek misiniz?

Calismamak neden sizin karariniz değil de karsi tarafin karari oluyor bunu hic anlamam. Siz esinizi zorla isten cikartabilir zorla başka işe girdirebilir misiniz.. Hani agzinizin tadi kacmasin da ben bu kadar ince hesaplarin ardinda ki kafa yapisindan hic hoşlanmiyorum... Ama ben öylesine okudum zaten calisma niyetim yok diyorsaniz ona bir şey diyemem...

Belki iki kişi sıkıntı çok cekmezsiniz ama cocuklariniz olunca hele hele bu yeni dünyada oldukca sıkıntı cekeceginiz kesin. Siz bir şeylerden fedakarlık edersiniz ama is çocuklara gelince orasi çok zorlayacaktr.

Esim de ben de ogretmeniz ve soyle soyliyim ne uzalir ne de kisalirsin tek ogretmen maasiyla ay sonunu kara kara düşünürsünüz istanbul gibi bi yerde tamam ogretmenle evleneceksin ama mutlaka senin de calisman lazim hem yaz aylarinda esin ek derste almyacak sana ogretmenle evlenme demiyorum ama bence es adayini ikna etmeye bak kendin calisma konusunda yaaa zaten ikna etmene de gerek kalmayacak sartlar zaten cakismani gerektircek 6 yillik ogretmenin maasim2160tl
Tam olarak bilmiyorum ama evet aşağı yukarı öyle. Yani evet dediğiniz gibi zorunda kalıcam bir nevi çalışmak için ama ihtimaller doğrultusunda yani zaten geçinemeyiz, çalışmam gerekir çalışırım diye bir bilinmezlikle böyle bir adım da atamam. O kadar karışık ki kafam. Aslında ben bunu büyük bir sorun olarak asla görmüyorum ama o kadar çok tekrarlıyor ki haliyle bilinçaltıma işliyor. :(

Bende öyle düşünüyorum, hesabını kitabını bildikten sonra çokta zor bir şey değil bunu ona da anlatıyorum ama gel görelim ki fikirleri pek değişmiyor. :/

Fikirlerini ne için değiştirecek ki?

Çalışmamı istemiyor, tek maaşla da istanbul gibi bir yerde geçim sıkıntısı çekmeyeceğimizi düşünüyor deseydiniz, inanma o adama, kandırıyor seni denirdi. Kendi adıma benim de gözüm yüksekte değil ve 2000 lira maaş alsaydı eşim bize yetmezdi. Geçinebilenlerin ise kendi idaresidir, ne imrenirim, ne de aşağıda görürüm. Ama sizin olaydaki kararsızlığınızı hala tam anlamış değilim. Ya sıkıntısından bahsetme, ya da çalışmam konusundaki fikirlerini değiştir diye rest çekin.

Peki çalışmak konusunda SİZ'in düşünceniz ne? Siz üniversiteye başlarken ne hayallerle başladınız? Aileniz sizi okuturken ne hayallerle başladı? İlerde eşinize Allah korusun bir şey olsa iş hayatına dönüp kendi ayaklarınız üzerinde durabilecek misiniz?
Ben tabi ki çalışmak istiyorum ama bunu karşı tarafı da güzelce ikna ederek yapmak istiyorum. Sabah kalkayım, temizlik, yemek vs. bu şekilde akşam olsun bir sonraki gün yine aynı. istediğim böyle bir hayat değil.

ev hanımı olmak için mi okuyosun yani:KK12: bi de benim gördüğüm hep çalıştırmam diyip sonra geçim sıkıntısı başlayınca düzgün bi yer olsun bayanlar olsun vs... gibi şartlar koyup çalışmanın önünü açıyolar :)

eğer ki borçla evlenip üstüne bi de kirada oturacaksanız çokkk zor çokk kısıtlı bi hayatınız olur..
Tabi ki bunun için okumuyorum aksine sabahtan akşama kadar evde vakit geçiren biri olarak tamamlamak istemiyorum hayatımı. Evet biraz işlerine geldiği gibi yön veriyorlar :)

Tam olarak bilmiyorum ama evet aşağı yukarı öyle. Yani evet dediğiniz gibi zorunda kalıcam bir nevi çalışmak için ama ihtimaller doğrultusunda yani zaten geçinemeyiz, çalışmam gerekir çalışırım diye bir bilinmezlikle böyle bir adım da atamam. O kadar karışık ki kafam. Aslında ben bunu büyük bir sorun olarak asla görmüyorum ama o kadar çok tekrarlıyor ki haliyle bilinçaltıma işliyor. :KK43:
Yani sen nasil bi hayat istiyosun kanaatkar misin disimi sıkarım zaman zaman diyo musun bunlar da cok onemli cünkü evlendikten sonra isin icine bi de maddi sıkıntılar girdi mı kavga gürültüyle evlilik yürümez kuzum ailenin düsüncesı de cok önemli zaten

Ben tabi ki çalışmak istiyorum ama bunu karşı tarafı da güzelce ikna ederek yapmak istiyorum. Sabah kalkayım, temizlik, yemek vs. bu şekilde akşam olsun bir sonraki gün yine aynı. istediğim böyle bir hayat değil.

O zaman memur maaşı ile geçim olur mu sorusundan çok eşimi çalışmam konusunda nasıl ikna edebilirim sorusuna odaklanmanızı tavsiye ederim.

Yani sen nasil bi hayat istiyosun kanaatkar misin disimi sıkarım zaman zaman diyo musun bunlar da cok onemli cünkü evlendikten sonra isin icine bi de maddi sıkıntılar girdi mı kavga gürültüyle evlilik yürümez kuzum ailenin düsüncesı de cok önemli zaten
Evet kesinlikle haklısın canım, mantığım bu şekilde diyor ama yürek işin içine girince böyle karmakarışık bir hal alıyor.

Evet kesinlikle haklısın canım, mantığım bu şekilde diyor ama yürek işin içine girince böyle karmakarışık bir hal alıyosanar.
O zaman sen de calismalisin canim dost acı soyler ama tek maasla olmaz cünkü istanbulda yasiyosun kira dogalgaz elektrik su dügün borclari vs vs hangi birini sayayim ki sana.Bitanem benim simdiden bunlari dusunduruyoruz sana ama sırf senin iyiligin icin. Ve bu devirde iki gönül bir olunca samanlik seyran olmuyor maalesef

Back
X