• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Devlet memuru eşlerinden yardım.

O zaman sen de calismalisin canim dost acı soyler ama tek maasla olmaz cünkü istanbulda yasiyosun kira dogalgaz elektrik su dügün borclari vs vs hangi birini sayayim ki sana.Bitanem benim simdiden bunlari dusunduruyoruz sana ama sırf senin iyiligin icin. Ve bu devirde iki gönül bir olunca samanlik seyran olmuyor maalesef
Çok teşekkür ederim canım, tabi ki söylediğin çok iyi oluyor şimdiden bunları düşündürmek değil benim gözümden kaçanları bir başkası düşünebiliyor haliyle. Aynen öyle olmuyor ne yazık ki :(

İstanbulda tek maas ile gecinmek zpr iyi bir muhit ise bir de.Evlenmeden hayatinizdan bu kadar taviz vermeyin kendiniz soyluyorsunuz hayal ettiginiz hayat bu degilmis en az 2bin bir de 2bin siz alsaniz cocuk da oldugunda rahat edersiniz.Manevi sorumluluk yonunden herkes iyi bir hayati olsun ister cocuklarina iyi gelecek sunmak ister kisitli bir yasam sunmaktansa az cefa cekin en iyisini sunun.Size saygi duyan biri ise ikna olacaktir calismaniza.

İstanbulda tek maas ile gecinmek zpr iyi bir muhit ise bir de.Evlenmeden hayatinizdan bu kadar taviz vermeyin kendiniz soyluyorsunuz hayal ettiginiz hayat bu degilmis en az 2bin bir de 2bin siz alsaniz cocuk da oldugunda rahat edersiniz.Manevi sorumluluk yonunden herkes iyi bir hayati olsun ister cocuklarina iyi gelecek sunmak ister kisitli bir yasam sunmaktansa az cefa cekin en iyisini sunun.Size saygi duyan biri ise ikna olacaktir calismaniza.
Yasemin hanım tavsiyeniz için çok teşekkür ederim. İnsan böyle durumlarda kafası çok karıştığı için sağlıklı düşünemiyor ama evlenmeden hayatınızdan bu kadar taviz vermeyin lafının inanın çok etkiledi beni. Allah razı olsun.

Çok teşekkür ederim canım, tabi ki söylediğin çok iyi oluyor şimdiden bunları düşündürmek değil benim gözümden kaçanları bir başkası düşünebiliyor haliyle. Aynen öyle olmuyor ne yazık ki :KK43:
O zaman senin uzerine dusen sey MANTIKLI OLMAK tatlim iyi düsün ölç tart bıc ailenin görüsünü al ve en onemlisi de ben ne istiyorum diye kendi kendine sor kuzum

O zaman senin uzerine dusen sey MANTIKLI OLMAK tatlim iyi düsün ölç tart bıc ailenin görüsünü al ve en onemlisi de ben ne istiyorum diye kendi kendine sor kuzum
Çok çok teşekkür ederim Gökçe hanım, Allah razı olsun.

Arkadaslar ogretmen maasi tamam 2160 ama ek ders falan 3000 i buluyor ve borcu olmayan bir insan bu parayla geçinir bence

Ayrica da gecinseniz bile calismalisin bence insan gencken calisacak ilerde cocuk olur falan neyse de suan calis bence

Arkadaslar ogretmen maasi tamam 2160 ama ek ders falan 3000 i buluyor ve borcu olmayan bir insan bu parayla geçinir bence
Canim benim liselerde brans ogretmenleri maalesef ful ek ders almiyoki mesela ben tarih kgrtmeniyim ve ek derim 180 subat temmuz ve agustos ayinda ek ders de yok ki konu acan arkadasin es adayi da lisede ogretmen bence ham maasi düsünerek hareket etmek ve yorum yapmak cok daha saglikli

Yasemin hanım tavsiyeniz için çok teşekkür ederim. İnsan böyle durumlarda kafası çok karıştığı için sağlıklı düşünemiyor ama evlenmeden hayatınızdan bu kadar taviz vermeyin lafının inanın çok etkiledi beni. Allah razı olsun.

Estagfurullah hepimizin tek gayesi ekonomik ozgurluk kazanmak.Sizinle benzer yaslardayim sanirim ben de okuyorum ufukta evlilik olmasa da bundan sonraki hayatimda ev hanimligi yok dediginizi cok iyi anliyorum.Cag degisiyor cocuklar degisiyor masraflar artiyor.Bundan seneler sonra cocugunuzun isteklerini tam karsilayamamak sizi daha cok uzecektir.Hem dis ticaret zevkli bir alan tercihlerinize uygun bir is bulabilirsiniz yeterli birikim sagladiktan sonra ne yapacaginiza karar verirsiniz is konusunda.Sevgiler :)

Geçinmektej
Ayrica da gecinseniz bile calismalisin bence insan gencken calisacak ilerde cocuk olur falan neyse de suan calis bence
Aynen öyle canım çocuk falan olunca zaten çalışman illa ki daha zor oluyor

Yıllarca çalışıp çabalayıp sizi okutan aileniz, ev hanımı olmanız için yapmamıştır bunu heralde.
Kaldı ki siz de emek verip bir yerlere gelmek için üniversite okuyorsunuz.
Onca emek boşa gitmemeli, mutlaka ikna yoluna gitmelisiniz.
Zira İstanbul gibi bir yerde tek maaşla geçinmek gerçekten yıpratır sizi.
Geçim sıkıntısından bahsetmesi gereken sizsiniz bu durumda.
Çalışmanıza izin vermesi için, ileride karşılaşabileceğiniz zorlukları, herhangi bir konu hakkından konuşurken araya sıkıştırın. Bunu çaktırmadan yaparsanız bilinçaltında da yer eder.

Ek ders ile 3000 i bulan var mıdır bilmem de benim bulsa bulsa 2700 ü buldu şimdiye dek.

Önemli olan bu değil aslında.
Geçinmek isteyen geçinir tabi millet asgari ücretle geçiniyor.
Ama nasıl?

Hadi dışarda yiyelim bu akşam deme lüksünüz olacak mı?
Bir çizme almışken hoşuna gitmedi, ya da memnun kalmadın yenisini alma lüksün olacak mı?

Tatile ihtiyacım var iyi değilim diyebilecek misin?
En önemlisi çocuğuna iyi yaşam şartları sunabilecek misin?

Tek maaş bunlar için yetersiz olur.

Mantıklı olan sağlıklıyken eşlerin birlikte çalışıp birikim yapmasıdır bana göre.

Estagfurullah hepimizin tek gayesi ekonomik ozgurluk kazanmak.Sizinle benzer yaslardayim sanirim ben de okuyorum ufukta evlilik olmasa da bundan sonraki hayatimda ev hanimligi yok dediginizi cok iyi anliyorum.Cag degisiyor cocuklar degisiyor masraflar artiyor.Bundan seneler sonra cocugunuzun isteklerini tam karsilayamamak sizi daha cok uzecektir.Hem dis ticaret zevkli bir alan tercihlerinize uygun bir is bulabilirsiniz yeterli birikim sagladiktan sonra ne yapacaginiza karar verirsiniz is konusunda.Sevgiler :)
Evet bu yıl mezun olacağım. :) Çok zevkli gerçekten, dediğiniz gibi çocuğunun isteklerine karşılık verememek gerçekten çok üzer insanı. Çok teşekkür ederim tavsiyelerin için.

Merhaba Hanımlar...
Bir konuda yardımınıza ihtiyacım var. Konu şu ki; görüştüğüm bir insan var. Evlilik yolunda ilerliyoruz. Nasip olur da evlenirsek benim çalışmama karşı bir insan. Tamam burada problem yok. Ama kendisi de devlet memuru, lisede edebiyat öğretmeni. Sürekli geçim düzeyimizin sınırlı olacağından bahsediyor. Ben zaten gözü yükseklerde bir insan değilim ama bir memur ile maddi yönden geçim sağlamak da bu kadar zor mu?
Ee heralde zar zor geçinirsiniz..sizin çalışmanızı niye istemiyor..bizim okulda var tek maaşlılar bildiğiniz sıķıntı içinde yaşiyorlar.. rahat yaşamak varke insan neden kıt kanaat yaşamak ister ki.hayatınızda gezme tozma olmaz.tatile çikmak mucize,hobi edi emezsiniz ev alamazsınız millet giyinir kuşanır gezer ev araba sahibi olur siz fatura,kira ödeme derdiyle evde oturursunuz..

oh ne ala memleket
yarın 3 kuruşun hesabını sorunca görürsünüz nezaketi

Ben dedigim gibi kesinlikle nisanlini ikna edip calismalisin. Meslegini bilmiyorum ama mutlaka istanbulda bir is bulursun kafana gore. Bende ogretmenim aylik 2900-3100 arasi aliyorum ama ben haftada 4 saatlik kursda veriyorum o yuzden biraz fazla. Esimde 3000 lira aliyor ve zar zor geciniyoruz cunku borcumuz var. Borcumuz bitince birimizin maasini biriktiricez mesela

Ek ders ile 3000 i bulan var mıdır bilmem de benim bulsa bulsa 2700 ü buldu şimdiye dek.

Önemli olan bu değil aslında.
Geçinmek isteyen geçinir tabi millet asgari ücretle geçiniyor.
Ama nasıl?

Hadi dışarda yiyelim bu akşam deme lüksünüz olacak mı?
Bir çizme almışken hoşuna gitmedi, ya da memnun kalmadın yenisini alma lüksün olacak mı?

Tatile ihtiyacım var iyi değilim diyebilecek misin?
En önemlisi çocuğuna iyi yaşam şartları sunabilecek misin?

Tek maaş bunlar için yetersiz olur.

Mantıklı olan sağlıklıyken eşlerin birlikte çalışıp birikim yapmasıdır bana göre.
Kesinlikle sizinle aynı fikirdeyim, neticede birlikten güç doğar demiş Atalarımız...

Back
X