• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Devlet memuru eşlerinden yardım.

Tek öğretmen maaşı ful ek dersle eh biraz dışarda özel dersde verse ki edebiyat dersi çok olmayabilir biraz biraz fark eder ama İstanbul gibi bir şehirde pek çok ihtiyaçtan kısmak gerekir hele çocuklar olduğunda.

Hayat standartlarınıza bağlı.
Benim annem de babam da öğretmen. Emekli oldular tabii.
Ama yükselme yok, zam desen komik rakamlarla gelirse 10 yılda bir falan gelir.
Öğretmenliğin sonuna da gelsen verilen maaşı komik buluyorum öğretmenlere, neden bu kadar değersiz görülüyorlar anlamıyorum. Öğretmenlik en önemli mesleklerden biriyken TFF başkanı bunun 1000 katı kadar maaş alıyor. Ayıp ya. Yine sinirlendim bak.
Neyse dediğim gibi yaşam standartlarına bağlı.

Ayrıca senin maaşın yok mu neden dert ettin ki? İkiniz birleştirir paraları yaşarsınız.

Evet bu yıl mezun olacağım. :) Çok zevkli gerçekten, dediğiniz gibi çocuğunun isteklerine karşılık verememek gerçekten çok üzer insanı. Çok teşekkür ederim tavsiyelerin için.

Nişanlını ikna et ve üniversiten bitince bence de çalış. Evde oturunca ne olacak. Akşama kadar gün ölüyor. Açıkcası ben şuanda işsizim ve resmen boşa yaşadığımı düşünüyorum. İşin maddi boyutu değil, manevi olarak kendimi kötü hissediyorum. Çalışan demir paslanmaz misali. Bir kadının sosyal bir çevresi, arkadaşları, iş yaşamı olmalı. Bence bunlar maaşdan daha önemli. Maaş da bu kaliteli yaşamın ödülü ;)

Bende bilmiyorum maaşları ne kadar ve böyle bir şeyi asla da sormam zaten. İstanbul'da yaşıyoruz. Ama hayatta hep bir şeylerden ödün verebiliyoruz sonuçta.

Tek maaşla İstanbul'da zor geçinirsiniz arkadaşım. Bunu, bu şehirde yaşayan bir devlet memuru bir öğretmen olarak söylüyorum. Eviniz kira olmayacaksa biraz avantaj olur belki ama yine de zor.

Merhaba Hanımlar...
Bir konuda yardımınıza ihtiyacım var. Konu şu ki; görüştüğüm bir insan var. Evlilik yolunda ilerliyoruz. Nasip olur da evlenirsek benim çalışmama karşı bir insan. Tamam burada problem yok. Ama kendisi de devlet memuru, lisede edebiyat öğretmeni. Sürekli geçim düzeyimizin sınırlı olacağından bahsediyor. Ben zaten gözü yükseklerde bir insan değilim ama bir memur ile maddi yönden geçim sağlamak da bu kadar zor mu?
ev kira değilse ve yaşadığınız şehire de bağlı bir durum büyük şehirlerde tek maaşla zor olur bir de çocuk olunca zorlanırsınız bence. benim de eşim memur evlendikten sonra 1 yıl falan çalışmadım ev kira değil tek maaşla geçinebildik ama yine de kendi çalıştığın gibi olmuyor sürekli eşinden para istemek zorunda kalıyorsun istediğin bir şey olduğunda gönül rahatlığıyla alamıyorsun evini düşünüyorsun. evde de canım sıkıldı şuan çalışmaya başladım.

ev kira değilse ve yaşadığınız şehire de bağlı bir durum büyük şehirlerde tek maaşla zor olur bir de çocuk olunca zorlanırsınız bence. benim de eşim memur evlendikten sonra 1 yıl falan çalışmadım ev kira değil tek maaşla geçinebildik ama yine de kendi çalıştığın gibi olmuyor sürekli eşinden para istemek zorunda kalıyorsun istediğin bir şey olduğunda gönül rahatlığıyla alamıyorsun evini düşünüyorsun. evde de canım sıkıldı şuan çalışmaya başladım.
Istanbulda yaşıyorlarmış.

Canım benim öğretmen maaşı o kadar da kötü değil.. Yani eger küçük bir ilçede ek dersi tamsa diğer iş şartlarına göre gayet iyi maaşı var . Geçim sıkıntısı çekilmez o kadar da ..Asgari ücret alan ne yapsan neredeyse 1/3 ü oluyor . Allah bereketini versin .

Devlet memuru da evini geçindiremiyorsa özel sektörde çalışanlar ne yapacak.?
En azından garanti iş, ne sıkıntısı olcakmış merak ettim...

Merhaba Hanımlar...
Bir konuda yardımınıza ihtiyacım var. Konu şu ki; görüştüğüm bir insan var. Evlilik yolunda ilerliyoruz. Nasip olur da evlenirsek benim çalışmama karşı bir insan. Tamam burada problem yok. Ama kendisi de devlet memuru, lisede edebiyat öğretmeni. Sürekli geçim düzeyimizin sınırlı olacağından bahsediyor. Ben zaten gözü yükseklerde bir insan değilim ama bir memur ile maddi yönden geçim sağlamak da bu kadar zor mu?
Çalışmanıza karşı ve siz buna TAMAM mı diyorsunuz? O zaman çekeceğiniz bütün sıkıntılara katlanmak zorundasınız.Aylık 3bin lira kazanır ortalama eş adayınız,gerisini siz hesap edin..

Ben tabi ki çalışmak istiyorum ama bunu karşı tarafı da güzelce ikna ederek yapmak istiyorum. Sabah kalkayım, temizlik, yemek vs. bu şekilde akşam olsun bir sonraki gün yine aynı. istediğim böyle bir hayat değil.

Sebep?

Biri gelecek, benim hayatıma benim kararıma karışacak, ben kendi hayatımı yaşamak için onu güzelce ikna etmeye çalışacağım.

Alttan almayı ne kadar yanlış anlamışsınız.

Merhaba Hanımlar...
evet zor, ek işi varsa belki
bence çalışmak istiyorsan çalış, mesele asla "sadece" para değil çalışma konusunda

Dar bir gelirde yaşarsınız ama ay sonunu getirirsiniz. Fakat ek iş yapmayacaksa, aileden bir birikim yoksa, ev almak çok uzun seneler sonra olur. Kendi evi varsa, bir miktar daha rahat olursunuz tek maaşla. Çift maaşla daha rahat olursunuz, daha iyi birikim yaparsınız.ileride çocuk olursa, okul konusunda filan daha iyi yerler tercih edebilirsiniz. Sizin aranızdaki ilişkiye bağlı ve tamamen sizin karar verebileceğiniz bir konu ama çalışmak istiyorsanız, en azından çocuk olana kadar ikimiz de çalışalım, kenara biraz para koyalım diyebilirsiniz.

Benim yakınım memur aileler var tek maaşlı, 2 ya da 3 çocukları var. Kadınların evden ve yakın komşularından başka sosyal hayatları yok sırf para sebebiyle. Çünkü dışarı çıkmaya, mesela haftada bir çocuklarla bir yerlere gidelim demeye maddiyat yetmiyor. Çocukların servis parası, kıyafeti filan derken kendilerine dar bir bütçeyle harcama yapabiliyorlar. Ama bu hanımlar bekarken de evden dışarı çıkmamışlar. Yani maddi zorluk olsa da hep evde olup, zamanlarını yalnızca çocuk ve ev işiyle geçirmek psikolojik olarak onları sıkıntıya sokmuyor. Biraz da yapı ve tercih meselesi ama bu konuyu samimiyetle fakat ciddi bir şekilde eş adayınla konuşman gerek.

Gorustugunuz kişinin maasi 2200 civaridir tabi ek ders de olursa 3000 e cikabilir. Bi anadolu kentinde bu maaşla rahat yasarsiniz ama İstanbul da çok zor. Ben de İstanbul da öğretmenim. Biz de esi calismayan bir arkadas var. Ekdersi kkesildiği ay bütün dengeler bozuluyomus evde ve cok stresli. Kirada mi oturacaksiniz peki.

Yazan oldu mu bilmiyorum yeni bir öğretmenin maaşı ortalama 1900-2000 TL civarında. Ona göre kendini ayarlarsın artık ;)

Kızarak okudum konuyu.
Çalışmanı istemiyomuşta kendiside ayda 8-10 bin kazanmıyoki?
Evhanımı olmak için üni okunmaz ha okursun evekonomisi okursun max. Budur.

Öğretmen maaşlarını bilmiyorum ama 2-2,5tur diye tahmin ediyorum.

Bu parayla istanbulda geçinmek ip üstünde yürümeye benzer.

Kadın kendi için çalışmalı. Orkid paranı bile kocandan istemeye razı mısın?

Ailemin durumu çok iyi olduğu halde 17-18 yaşında üniye giderken çalışmaya başladım. 1,5 yıllık evliyim sadece geçen sene 1 ay kadar ara verdim işe. 25 yaşındayım.

Eşimde evlenmeden önce çalışma ben iyi kazanıyorum çık et kafamı yedi o 1 ay işten çıktığımda da işe giriyim diye kafanı yedi.

Evlenince iş değişiyo ama bu senin elinde

aileler para yardımı yapmayacaksa açıkça söyleyeyim geçinemezsiniz.2200 deyip yuvarlayalım maaşını.Ek ders denmiş ama okuldaki öğretmen sayısı fazlaysa aynı branştaki,muhtemelen ek ders ücreti olmayacaktır,olsa bile 200 civarı anca olur.Full 30 saat derse girerse 700 civarı alabilir,o da her zaman olacak bir şey değil.Ev alacaksanız hele hayatta geçinemezsiniz.İşin içine çocuklar ve onların da masrafı girecek.Polyannacılık oynamaya gerek yok,öğretmen maaşları belli,tek maaşla olacak iş değil.

Merhaba Hanımlar...
Ben liSe de öğretmen iken 1 ayda en fazla 2600 lira kazanmıştım. Hafta sonu kurs açarak. Geçiniliyor ama yine de 2 maaş daha iyi

Ailesinin maddi durumu nasıl? Eger evlendiginizde borcunuz olmazsa yani ailesi destek verirse geçinmek çok da zor olmaz fakat herseyi kendi imkanlariyla halletmeye çalışıyorsa idareli bir hayat sizi bekliyor demektir.

Back
X