Tüp Bebek Merkezleri Devlet mi Özel mi?

GULSEZER

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
13 Mayıs 2009
99
1
86
Ankara
kızlar meraba. morfoloji-hareketlilik-dna kırıklığı ve tüplerde tıkanıklık nedeniyle tüp bebekten başka çaremiz kalmadığından doktorumuzun yönlendirmesiyle gen-art la görüştük.aşılama ile şansımız olmadığını söylüyorlar.tüp bebek yapılması gerekiyormuş.şimdi sgk ile yaptırırsanız bizim merkezimize 3 bin beş yüz ödersiniz diyorlar.tabi sgk aşılama ve o korkunç rahim filimini de şart koşuyo.söylediklerine göre devlet hastaneleri rapor için 400-600 arası alıyormuş üstelik hemen de vermezler ,uğraştırırlar diyolar.
tamamen özel olursa 4000 tutuyo ama buna dna kırıklığı olduğundan embriyo dna testleri de eklenecek.embriyo başı (bi arkadaşın söylediğine göre) 300 imiş.kaç embriyom olacağını bilemediğim için hesap da yapamıyorum ama nerden baksanız toplamda 5000 i bulacak gibi.

arkadaşlar nolur yardım edin devlette yaptıran var mı.sizce çok zorlanır-yıpranır mıyım.?yoksa bor harç vereyim mi bu parayı özele.bir de devlette şansımız düşer mi.yani işlemler titiz-güzel yapılıyo mu?

Son düzenleme:
canım öncelikle Allah şifa versin, ben devlette yaptım denememi. ilk tü bebek tedavim, rapor çıkarmak zor olmadı ,rapor çıktıktan sonra ortam ve ilgi alakadan memnun olduğum için tedavimi de orada oldum.devlette işler biraz yavaş yürüyor bir gerçek ama benim tüm tedavim rapor+ilaç 1500 tuttu,şimdi sonuç bekliyorum.
tabi sizin durumunuz biraz daha karmaşık gibi,çünkü biz de sadece ileri hareketlilikte sıkıntı vardı.

inşallah yardımcı olabilmişimdir.

ben devlette hiç yaptırmadım hep özelde ve raporsuz yaptırdım ama sen özelde yaptırıp raporda çıkartabilirsin daha uyguna gelir hem rahim filmi çok önemli çok zor biliyorum ama yinede çektirmekde fayda var senin farklı problemlerinde var bu yüzden özelde 6-7 bin tutabilir benim memorialde 6 bin civarı tutuyordu 4. denememi orda yapıcam inşallah işlemlerini kolayca halledersin
bu forumda genelde devlette yaptıranlar çok zorluk yaşadıklarından ilgi alakanın olmadığından her seferinde farklı dr ların asistanların muayene ettiğini söylediler insan strese girer bu şekilde de
bazı istisnalar tabiki vardır ama özelde yaptırmak daha iyi gibi geliyor
sende inşallah hangisinde yaptırırsan zorluk yaşamazsın

fikirleriniz için teşekkür ederim kızlar.ancak işin bir de şu boyutu var.ben, beni tüp bebek merkezine yönlendiren doktorumdan şu sözü aldım.herşey cebinizden çıksa 3500 dedi.biz de devletin çilesini çekmeyelim dedik.iyice karar verdik yaptırmaya.ancak dün forumlarda gezinirken dondurmanın ayrıca ücrete tabi olduğunu öğrendim.bu gün de döllenme sonrası oluşan embriyoların dna tasti için embriyo başı ek ücret alındığını ve histeroskopinin (adını yanlış yazmış olabilirim) de bir kaç defa yapılabileceğini öğrendim.doktorumun bana bunu en başta söylemesi gerekmez miydi.hadi o söylemedi ,peki neden tüp bebek merkezinde de şunlar şunlar ücrete tabidir demediler.ben 2 hafta önce öğrendim tüp bebek yaptırmam gerektiğini.yani bu işlemlern hepsine yabancıyım ve ne acıdır ki bunları doktorumdan değil de sizden öğreniyorum.ben artık güvenemem ki o merkezlere. ne bileyim daha benim bilmediğim ama ek ücrete tabi başka neler var.üstüne basa basa sordum bakın herşey dahil mi diye.sonra bi süpriz çıkmaz dimi diye.şu an doktorun hesabı 3500,benim ki ise 6000 i geçti .bu nasıl iş.

fikirleriniz için teşekkür ederim kızlar.ancak işin bir de şu boyutu var.ben, beni tüp bebek merkezine yönlendiren doktorumdan şu sözü aldım.herşey cebinizden çıksa 3500 dedi.biz de devletin çilesini çekmeyelim dedik.iyice karar verdik yaptırmaya.ancak dün forumlarda gezinirken dondurmanın ayrıca ücrete tabi olduğunu öğrendim.bu gün de döllenme sonrası oluşan embriyoların dna tasti için embriyo başı ek ücret alındığını ve histeroskopinin (adını yanlış yazmış olabilirim) de bir kaç defa yapılabileceğini öğrendim.doktorumun bana bunu en başta söylemesi gerekmez miydi.hadi o söylemedi ,peki neden tüp bebek merkezinde de şunlar şunlar ücrete tabidir demediler.ben 2 hafta önce öğrendim tüp bebek yaptırmam gerektiğini.yani bu işlemlern hepsine yabancıyım ve ne acıdır ki bunları doktorumdan değil de sizden öğreniyorum.ben artık güvenemem ki o merkezlere. ne bileyim daha benim bilmediğim ama ek ücrete tabi başka neler var.üstüne basa basa sordum bakın herşey dahil mi diye.sonra bi süpriz çıkmaz dimi diye.şu an doktorun hesabı 3500,benim ki ise 6000 i geçti .bu nasıl iş.

canım ben anlamadım ya u para işini
1- histerekopi yi kim dedi neden
2-rahim filmi hastanede ücretsiz ssk bagkur karşılıyor ve histerekopide aynı zamanda orda yapılıyor ek ücret niye veriyorsun se
3-embriyo dondurması genellikle tüm özelllerde ücretsiz ödedigin paranın içerinde benim öyleydi
4-ne tür bir ilaç ve dozu kullanacagın daha belli degil az veya çok hayırlısıdiyelim
5-ayrıca bütün kan tahlilleri fsh ve hormon benim özlde konuştugum ücret içindeydi
6-eger ankaradaysan zekai tahir e git dna genetik ve kromozon testini orda yaptır gerekirse hormon testlerini sperm testini yaptır sonra elindeki sonuçlarla özelin kapısını çal
ben hş de yaptırdım negatif döllenme olmadı sorun bu ben ilaçlar dahil artı tüp bebekden sonra jel hap igne hepsine 5000 yol paralarıda içinde

giz canım sen rastlamaışsın belki ama genelde ek yapılan çoğu şeyden ayrı ücret alıyorlar
ben memorialde başlıycaktım histerskopide çektirin öyle başlayalım dediler ve histereskopi 950 tl idi ama ben sonra devlette ücretsiz çektirdim tabi kendi çalıştığım hastane olduğu için ücret ödemedim daha önce rahim filmini devlette çektirdim dr sonucu değerlendirmedi ve beni özeline çağırdı 3 yıl önce 120 ödedim
3. tüp öncesi küçük bir yumurtalık kistim vardı aspire ettiler 450 tl ödedim bu da başka bir hastaneydi
dondurulmuşum yoktu hiç olmadı ama olsaydı ondan da ek ücret alacaklardı
genetik testleri yaptırdık 2280 ödedik
aklıma gelmiyor ama başka ödediklerimizde var
ya hep bana rastladı ya da çok şanssızım
ama çoğu hastanede ücret ödüyorsun genelde
devlette de bazı işlemler için haftalarca bekleyebiliyorsun
hastanede almıyorlar ama özellerine çağırıyorlar 2 kelime için orda alıyorlar

Arkadaşım bi kere, hemen tüp bebeğe yönelmeyin derim. Sorununuzu iyice anlayıp, tedavisi var mı diye kesinlikle araştırın. Bi doktorun dediğiyle hareket edilmez.
Bence tüp bebek merkezi olmayan iyi bir kadın doğum uzmanı bul kendine, eşine de iyi bir androlog ya da üroloji uzmanı.
Tüp bebek merkezleri öyle bir senaryo koyuyorlar ki insanın önüne, sanki hemen tedavi olunursa diğer aya hamilesin. Ama yok öyle bişey. Çok dikkali, doğru yerlerde olmak lazım.

Ben ilk herşey yolunda mı diye tüp bebek merkezine gitmişdim, hiçbirşeyden haberim yokken o gün o merkezde tedaviye başladık. Meğer o kadar eksik bakılmış ki herşeye. Çok sonra bunları anladım.
Şimdi devlet hastanesinden tüp bebek raporu çıkarıyorum evet uğraştırıyorlar ama bakılması gereken bütün ayrıntılara bakıyorlar.
Sakın herşey 3500 olur gibi sözlere kanma. Ektra bisürü masraf çıkartırlar. Önce kafanı topla, araştır ,tedavini l eşinle birlikde, en son çareniz tüp bebek olsun. Belki eşinde ciddi varikosel var o yüzden morfoloji bozuk..

canım bu 4-5 doktorun fikri. varikosel ameliyatı oldu 1 yıl önce. sonra proxeed vs pek çok ilaç kullandık.değerlerimiz zerre kadar değişmedi.dna hasar testi yapıldı.onda çıktı problem ortaya.haklısın canım o kadar doktora gittik ki.üniversite hastaneleri dahil. sadece bir kaç doktor hiç bişey yok normal yolla olur dedi ama bunları söyleyeli nerdeyse 3 yıl olacak.bilemiyorum valla.biz de devlete yöneliyoruz yavaş yavaş.

canım ben anlamadım ya u para işini
1- histerekopi yi kim dedi neden
2-rahim filmi hastanede ücretsiz ssk bagkur karşılıyor ve histerekopide aynı zamanda orda yapılıyor ek ücret niye veriyorsun se
3-embriyo dondurması genellikle tüm özelllerde ücretsiz ödedigin paranın içerinde benim öyleydi
4-ne tür bir ilaç ve dozu kullanacagın daha belli degil az veya çok hayırlısıdiyelim
5-ayrıca bütün kan tahlilleri fsh ve hormon benim özlde konuştugum ücret içindeydi
6-eger ankaradaysan zekai tahir e git dna genetik ve kromozon testini orda yaptır gerekirse hormon testlerini sperm testini yaptır sonra elindeki sonuçlarla özelin kapısını çal
ben hş de yaptırdım negatif döllenme olmadı sorun bu ben ilaçlar dahil artı tüp bebekden sonra jel hap igne hepsine 5000 yol paralarıda içinde

biz biraz araştırdık hatta merkezimize sorduk embriyo başı ücret alınıyo.histeroskopiye de 900 dediler.benim de devlette yapılmş rahim filmim var ama kabul etmiyolar. biz bundan bişey anlamadfık diyolar.ilaç dozu belli 1400 tl tutuyo.(sadece tüp bebek öncesi ilaçlar.)devlette yaptığımız kan tahlillerini de yenileyecek.

Son düzenleme:
Back
X