- 11 Ağustos 2008
- 12.126
- 1.275
- 773
- Konu Sahibi frozen12345
Mutlaka sizde haklısınız.Evet belediyedeyim bakın bu konuda diğer mesajlarımda da uzun uzun anlattım ve herşeye rağmen işimi çok seviyorum. Benim demek istediğim sadece özel firmalardan farkımızın olmaması bazen kolay kolay kimsenin dayanamayacağı tempolarda çalışmak zorunda olmak - belki maaş gününde yatar ve zam bellidir, oda devletin verdiği zamlar ortada, - diğer bir çok konuda toplumda oluşan yargılar her zaman doğru değildir her zaman mesai çok kolay geçmez sadece bunu vurgulamak istedim.
bende devleti neden sevdiğimi söyleyeyim.iş güvencesi dışında.
Evlendin çocuğun oldu.Diyelim ki çocuğun hasta oldu.
hastaneye bir götürdün iki götürdün göze batmaya başlarsın.İzin alamassın.
Hasta olursun bu da sorun olur.bunun hastalığı yaşlılığı da var.
özel sektör gözünün yaşına bakmaz.her zaman senden daha gencini,daha sağlıklısını
bulur.Her zaman böyle sağlıklı ve genç kalmayacağız diye düşünüyorum.
Ve ayrıca burda kaç kişi konu açtı hamileyken iş verimi yetersiz diye işine son verilen.
ayrıca hamilelik demişken devlet memurunun doğumdan önce 8 doğumdan sonra tam 8 hafta doğum izni.
ve bu süreler bittikten sonra da 2 yıl ücretsiz izin hakkı var.bunları kullandı diye işine
son verilme gibi bir durum da yok.bu açıdan tabiki tartışılmaz devlet diyorum.
Genelde mesai saatleri belli,haftasonu evdesin çocuğunla daha fazla vakit geçirme şansın da var.
Yani tabi herkes devlette çalışacak diye bir kaide de yok.
Ben evli ve çocuklular için zor olduğunu düşünüyorum.
Tabi her özel sektörde bir değil.İyi bir üniversite ve iyi bir bölümden mezunsan,
boğaziçi,odtü,tobb gibi devlette çalışsan kişiye de yazık olur.