Özele göre eminim devletin avantajı daha çoktur sosyal haklar yönünden ama devlette de nerede çalıştığınızın çok önemi var.
Her yer birbirinden farklı, şans işi sanırım biraz, bir de tabi ki bazı kurumlar iş olarak çok daha yoğun.
5 seneyi aşkındır kamu personeliyim.
Akşam nasıl oluyor anlamıyorum, o kadar yoğun ki işim.
Ben rapor aldığımda mesela amirimi arayıp evet bak ben gerçekten hastayım diye ikna etmem gerekiyor.
Veya haftasonu geldi diye sevinirken bugünden, arkadaşlar yarın mesai yapcaz diyebiliyor.
Evet senede 20 gün izin hakkım var, ama amirimin uygun gördüğü günlerde kullanılmak üzere tabii ki. Ki kendisi uygun görmezse gerçekten kullanamıyorum.
Bu arada amirle sorun yaşarsanız 2 gün içinde sürgün edilebilirsiniz. Haksız olmanıza gerek yok tabi, amire göre haksız olmanız yeter. Ne kadar hızlı yapıldığına ağzınız açık kalır.
Bütün gün psikolojik baskı altında çalışmaya mahkum olabilirsiniz.
Ama tam aksine çok huzurlu bir birimde de çalışabilirsiniz. Maaşınız gününde yatar. Yukarıda saydıklarımın hiçbiri yaşanmaz, kısmet işte. Vaktinde işten çıkarsınız, haftasonu çalışmazsınız. Hasta oldunuz mu suçluluk hissetmezsiniz.
Belki işiniz de çok yoğun olmaz, arada gazete okur, ne bileyim internetten alışveriş yaparsınız.